PsihoUtil
Recunoștința este o virtute apreciată atât de toate religiile lumii, cât și de înțelepciunea populară. Multe proverbe, în toate limbile, vorbesc despre valoarea și profunda ei importanță. Și totuși, dincolo de dimensiunea spirituală, oamenii îi subestimează în general beneficiile pentru viața de zi cu zi.
continuareActivitatea psihică a omului chiar şi în condiţii de normalitate exercită influenţe asupra organelor bogat vascularizate, asupra aparatelor şi sistemelor organismului uman, iar emoţiile violente şi stările de tensiune emoţională prelungită, cum sunt cele din cadrul stresului psihic, duc la modificări ale proceselor fiziologice. Ca urmare pot apărea tulburări psihosomatice sau chiar boli.
continuarePaul Bloom este profesor de psihologie și științe cognitive la Universitatea Yale. El aduce un curent nou, poziționându-se, cu argumente, împotriva empatiei. Nu numai că, din punctul său de vedere, capcanele presupuse de empatie sunt numerose și nu ajută la construirea unei lumi mai bune, dar se pare că lucrurile stau exact pe dos (fie că ne raportăm la o perspectivă personală sau una globală).
continuareCele mai multe apar pe fondul unei comunicari disfunctionale intre membrii familiei sau a cuplului.
continuareTay a fost un proiect privind inteligența artificială, lansat pe 23 martie 2016 de Microsoft Corporation pe platforma Twitter. Robotul a fost proiectat să învețe din interacțiunile online cu oamenii, să imite tiparele de limbaj ale unei tinere americane de 19 ani și să comunice
continuareFamilia este ca o școală în care nu există vacanțe, nu există zile libere.Este un proiect în care este nevoie să fii disponibibil 24 de h din 24 h cel puțin până copilul devine major. După ce copilul are 18 ani puteți să vă mai luați libere până își întemeiază o familie
continuareÎn societatea actuală, media numărului de ore de somn pe noapte a scăzut cu o oră și jumătate (6 ore - 6 ore și jumătate de somn/ noapte) față de anul 1950, când era de aproximativ 8 ore. Descoperirile recente din domeniul neurologiei vin cu noi teorii privind importanța somnului în sănătatea mintală, obligându-ne să reconsiderăm felul în care ne construim viețile
continuareGrupurile de acest tip sunt alcătuite, de obicei, din persoane cu probleme emoţionale şi personale severe. Dacă alte grupuri de autoajutor nu presupun în mod necesar un profesionist drept coordonator, cele terapeutice s-ar compromite fără reglaj competent.
continuareDintre toate paradigmele psihologice, abordarea cognitiv-comportamentală a primit cea mai intensă preocupare pentru validarea ştiinţifică prin cercetări de amploare implicând mii de persoane.
continuareOstracizarea constă în respingerea cuiva de către un individ sau grup, în forme mergând de la excluderea de pe terenul de joacă până la ignorarea la locul de muncă/ în familie, de la ignorarea unei întrebări la a fi părăsit în mijlocul unei conversații.
continuareFrica de abandon este situată la nivelul bazal al ființei umane, conexiunea cu alții mai puternici fiind o garanție a supraviețuirii. Sensibilitatea privind acest capitol primar al existenței poate fi creată în propria copilărie
continuareA rumina înseamnă a rula continuu în minte gânduri referitoare la cauzele, consecințele sau alte aspecte legate de eșecul în atingerea unui scop.
continuareÎncă din primele zile de la naștere fiecare dintre noi avem nevoie permanent de semne de recunoaștere, ca o confirmare a faptului că existăm, că suntem văzuți și acceptați de cei care ne înconjoară și că prezența noastră contează pentru ei.
continuareSubconştientul înregistrează în mod automat tot ce se întâmplă în viaţa ta încă de când eşti în pântecele mamei. Aceste mesaje preluate de subconştient iţi influenţează emoţiile şi acţiunile tale. Subconştientul nu este raţional. De aceea, dacă gândeşti în mod conştient că vrei un job, o casă, o maşină nouă sau orice altceva şi îi dai ordin subconştientului tău, nu te va ajuta să obţii ceea ce vrei neapărat. Trebuie să consulţi supraconştiinţa ta pentru a afla dacă ceea ce vrei este bun pentru tine.
continuareSe apropie Crăciunul şi mulţi dintre noi, probabil au început să resimtă o tristeţe care se înfăţişează în timpul sărbătorilor.
continuareAltfel spus, cel în cauză îi va cere constant partenerului (și celorlalți! ) să-l iubească, să-l aprecieze și să-l înțeleagă.
continuarePreocupările ne oprimă şi reuşesc să strice momentele de relax pe care le-am câştigat cu trudă şi sacrificiu. Nu ne surprinde faptul că, atunci când suntem în vacanţă, continuăm să ne gândim la serviciul pe care l-am lăsat în aştepatare sau că permitem clienţilor să ne contacteze chiar şi la sfârşit de săptămână. Napoleon Bonaparte spunea: „Eliberează-te de griji, aşa cum te eliberezi de haine înainte de a merge la somn”.
continuareDefinitia general atribuita pentru toate bolile care au la cauza factori emotionali ce genereaza simptome fizice se numeste TULBURARE PSIHOSOMATICA.
continuareCa şi cum, prefăcându-mă că sunt puternic m-am crăpat pe interior, şi acum, conştient de durerea pe care o simţeam, simt că am pierdut tot ceea ce reprezenta identitatea mea.
continuareVin deseori persoane in cabinetul meu care se straduiesc din rasputeri pentru a-si recastiga SINELE; PUTEREA SINELUI SI O ALTA STIMA. Am observat in jur straduinta multora de a se afirma; de a se face cunoscuti sau recunoscuti;...pe strada; tv sau alte medii mai mult sau mai putin publice! Insa ce e cu adevarat esential in aceasta atitudine, e convingerea interioara care dicteaza!
continuareO sa incerc un exercitiu de imaginatie, si o sa ma pun in postura ta, a clientului.
continuarePentru a înțelege mai bine și pentru a sprijinii copiii și adulții când acestora le lipsesc unele aptitudini executive, trebuie să cunoaștem funcțiile cerebrale care stau la baza acestor provocări.
continuareExperientele dureroase ale fiicelor adulte care au parinti dependenti de alcool Robert J. Ackerman scrie despre experientele dureroase ale fiicelor adulte cu parinti dependenti de alcool in cartea „Fiice perfecte. Fiicele adulte ale alcoolicilor". Autorul spune ca fiicele care au avut mame alcoolice au altfel de probleme decat fiicele cu tati alcoolici. De exemplu, fiicele cu mame alcoolice probabil s-au simtit mai izolate decat fiicele cu tati alcoolici.
continuareTot mai mult se folosește în ziua de astăzi termenul de depresie, și nu întotdeauna cu sensul real pe care îl are, acela de tulburare psihică
continuareEmotiile pot avea uneori o energie debordanta, dar ele ne si ghideaza in alegerile pe care le facem in viata. Emotiile au un rol important in interactiunile sociale si in crearea de noi conexiuni sociale. Constientizarea emotiilor pe care le traim ne poate ajuta sa luam decizii corecte, sa ne stabilim obiective si sa gasim motivatia interioara. Gestionarea emotiilor este o abilitate importanta pe care o invatam si o imbunatatim pe tot parcursul vietii.
continuareÎn calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:
Recomandă un psihoterapeutSecțiuni:
Cele mai accesate psihoteste:
- Test de personalitate cu imagini
- Test personalitate Jung - 16 tipuri
- Test EQ - inteligenta emotionala
- Vezi cat esti de destept - test amuzant
- Cat de vulnerabil esti la la stres?
- Gaseste cariera de vis
- Testarea emotiilor
- Dominanta creierului tau
- Cat de gelos(geloasa) esti?
- Vezi daca esti indragostit(a) cu adevarat
Articole recente:
- Tratamentul insomniei prin terapie cognitiv-comportamentală: o soluție eficientă pentru somnul tău
- Tratamentul anxietății prin terapie cognitiv-comportamentală
- Avantajele activității fizice pentru persoanele autiste
- Cum să gestionezi presiunea familială în privința deciziilor de viitor
- Diferența dintre realitate și halucinații: Înțelegerea distorsiunilor mintale
- Cum să scapi de depresie și anxietate prin sport
- Teama de a fi judecat pentru că mergi la terapie: Depășirea stigmatului
- Decizia de a merge singur în vacanță: Beneficii și considerații
- Cum să previi dependența de dispozitive electronice a copilului
- Abordări psihologice ale relației dintre infractor și victimă