Cuplu si sex
Psihoterapia de cuplu difera de psihoterapia individuala prin faptul ca psihologul nu este axat doar pe experientele individuale ale partenerilor, ci si pe comunicarea intre acestia. Terapia de cuplu poate insemna timp, provocari si iesirea la iveala a unor emotii neplacute, insa acestea fac parte din procesul de tratament, iar beneficiile sunt de durata.
continuareCel mai comun mod al femeii de a atrage atentia unui barbat este atingerea. Atingerea parului, atragerea atentiei asupra umerilor si a gatului, asupra buzelor a limbii si ochilor. Femeia isi descopera umerii si gatul dindu-si parul la o parte cu miscari senzuale pentru a-si arata pielea frageda, catifelata si roz.
continuareSunteti la petrecere cand observati o persoana ca va priveste constant sau vine aproape de dumneavoastra. De fapt va dati seama ca aceasta incearca sa va priveasca in ochi. Incepeti sa vorbiti iar prietenul cel nou zambeste, rade sau isi gaseste scuze sa te atinga. Aceasta persoana flirteaza clar cu tine. Cum stii asta?
continuarefii generos cu partenerul tau: relatiile merg cel mai bine cand te intrebi ce poti sa daruiesti celuilalt si nu ce poti obtine mai mult pentru tine; asuma-ti responsabilitatea de a fi cu adevarat indragostit: accepta ca este treaba ta sa-ti educi partenerul asupra lucrurilor care te fac sa te simti iubit, iubeste-l asa cum vor ei sa fie iubiti nu cum vrei tu
continuareSpune intotdeauna adevarul-de fiecare data cand ascunzi ceva fata de partenerul tau o parte din pasiunea relatiei dispare; sa spui adevarul tot timpul si sa mentii pasiunea in relatie pare mai dificil; nu este indeajuns sa spui ca nu este de incredere de exemplu, trebuie sa-i si explicit de ce crezi asta.
continuareEste un fapt stiintific ca lumina calatoreste mai repede decat sunetul, astfel vom fi judecati dupa felul in care aratam inainte de a vorbi. Trebuie sa purtam lucruri care arata bine pe noi si nu doar pe manechinul din magazin.
continuareCateva sfaturi despre cum sa faci un barbat sa te placa. Este important sa te placa sau te gaseasca draguta, macar sa stie ca existi. Este deajuns si daca dati unul peste altul din intimplare sau va vedeti la aceeasi cafenea zilnic. Daca nu-l stii deloc incearca sa fii prezentata de prieteni comuni sau mergeti la aceleasi cursuri. Apoi incearca sa vorbesti cu el.
continuareSunt anumite valori in viata care, atunci cand sunt asimilate in existenta de zi cu zi, promoveaza totodata succesul in relatie si casnicie. Poate ca nu exista un cuplu perfect, insa valori precum onestitatea, integritatea, respectul, comunicarea sau compasiunea, ne pot salva din imprejurari dificile si creeaza o baza solida pentru o viata armonioasa in doi.
continuareSuccesul unei relatii sau a unei casnicii fericite se bazeaza pe o serie de valori acceptate de ambii parteneri, dar si pe cunoasterea dinamicii de cuplu. In general, un cuplu care ramane unit de-a lungul vietii, trece prin cinci etape: faza romantica, trezirea la realitate, etapa de stabilitate, angajamentul si completarea ciclului vietii.
continuareCând gelozia partenerului ia forme paranoice și acesta devine constant suspicios fără motive reale, situația devine mult mai dificilă și adesea poate deteriora relația.
continuareConstruirea unei relații armonioase cu un partener gelos poate fi dificilă, dar nu imposibilă, dacă ambii parteneri sunt dispuși să lucreze împreună pentru a aborda această problemă. Iată câteva aspecte importante care pot ajuta în gestionarea geloziei
continuareLimitele sănătoase sunt esențiale pentru relații echilibrate și respectuoase. Însă, ce faci atunci când limitele tale nu sunt respectate? Acest articol explorează pașii pe care îi poți urma pentru a-ți proteja sănătatea mintală și emoțională, oferind strategii practice pentru a gestiona aceste situații delicate.
continuareAtunci când ne aventurăm într-o relație, suntem plini de optimism și entuziasm, iar gândul la eventualele probleme în cuplu nu ne atinge nici măcar periferia minții. Visăm la o viață fericită alături de partener până la adânci bătrâneți. Cu trecerea timpului, însă, descoperim că realitatea este mult mai complexă.
continuareA avea o aventură cu o persoană căsătorită poate fi distructiv atât pentru tine, cât și pentru toți cei implicați. Există multe motive pentru a evita o aventură, inclusiv faptul că persoana respectivă nu va fi pe deplin angajată față de tine, nu va fi un partener de încredere și
continuareNeînțelegerile care pot apărea într-un cuplu pot avea cauze diferite. Nu sunt puține situațiile în care se poate observa prezența unui scenariu de tipul "învingator-învins" care poate lua forma unei competiții de tip antagonist referitoare la cine deține "adevărul" sau cine are "dreptate".
continuareDe Dragobete, romanii sarbatoresc dragostea, conform credintei tradionale romanesti. Contrar credintei populare cum ca au facut nunta si au trait fericiti pana la adanci batraneti, cuplul se loveste de realitatea vietii in doi, de crize si dificultati pentru care nu a fost pregatit.
continuareNu e indicat ca dupa ce am iesit dintr-o relatie de cuplu toxica sa intram imediat in alta relatie, cel mai probabil a doua relatie va fi la fel ca precedenta. Dupa ce iesim dintr-o relatie toxica e important sa ne alocam un timp pentru a reflecta la propria persoana, la ce anume ne-a facut sa avem o anumita pozitie nociva (atat noua cat si partenerului / partenerei) in relatie.
continuareO relatie de cuplu in care ambii sa se simta bine, multumiti si impliniti e foarte greu de pastrat, chiar de avut. Relatia e ca o entitate vie in permanenta transformare, nimic nu ramane la fel de-a lungul timpului, tot timpul ea se modifica. Multa lume ramane ancorata intr-o prima parte a relatiei
continuareBărbatul și femeia sunt diferiți. Ei au comportamente, nevoi și percepții diferite legat de relație. Tocmai de aici apar problemele.
continuareRelatiile din viata noastra au un impact major asupra sanatatii emotionale. De multe ori, tindem sa suferim dezechilibre emotionale neintemeiate pe tema tensiunilor la nivel de cuplu. De cate ori ti sa intamplat sa experimentezi stari nefondate de suferinta? Sa reactionezi in mod exagerat sau nejustificat, pentru ca apoi sa regreti ceva ce ai spus sau facut pe fond de suparare?
continuareDaca ti se intampla si tie ca sa crezi ca numai tu ai dreptate, atunci acest articol este scris chiar pentru tine. Daca frecvent ajungeti sa va certati in cuplu, aparent din nimicuri, dar nimeni nu poate ceda, atunci ar fi util sa stiti ca poate fi util sa acceptati ca exista mai mult decat propria realitate.
continuareCautam la varsta adulta ceea ce ne e familiar, ce am cunoscut in raport cu parintii nostri, si nu neaparat ceea ce ne-ar face bine sau ne-am dori la nivel declarativ.
continuareRelatia de cuplu este o relatie semnificativa in viata fiecarei persoane si calitatea ei se reflecta in gradul de satisfactie general al acesteia, in bucuria cu care ne traim viata zi de zi, in nivelul de fericire, in energia interioara, mentala si fizica cu care facem orice, pe oricare alt plan al vietii.
continuareAsemenea sănătății, relația de cuplu este un proces cu multe variabile care ar trebui luate în calcul pentru creșterea satisfacției în cuplu.
continuareMai deunazi am fost invitata sa realizez o cercetare intr-un domeniu pe care sa-l aleg singura, dar pe care sa-l motivez, sa ma gandesc bine la un subiect de interes global. Care ar putea fi acesta ? Am ales Familia, Relatii de Cuplu, Comunicare in Cuplu si bineinteles Satisfactie Maritala.
continuareÎn calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:
Recomandă un psihoterapeutSecțiuni:
Cele mai accesate psihoteste:
- Test de personalitate cu imagini
- Test personalitate Jung - 16 tipuri
- Test EQ - inteligenta emotionala
- Vezi cat esti de destept - test amuzant
- Cat de vulnerabil esti la la stres?
- Gaseste cariera de vis
- Testarea emotiilor
- Dominanta creierului tau
- Cat de gelos(geloasa) esti?
- Vezi daca esti indragostit(a) cu adevarat
Articole recente:
- Tratamentul insomniei prin terapie cognitiv-comportamentală: o soluție eficientă pentru somnul tău
- Tratamentul anxietății prin terapie cognitiv-comportamentală
- Avantajele activității fizice pentru persoanele autiste
- Cum să gestionezi presiunea familială în privința deciziilor de viitor
- Diferența dintre realitate și halucinații: Înțelegerea distorsiunilor mintale
- Cum să scapi de depresie și anxietate prin sport
- Teama de a fi judecat pentru că mergi la terapie: Depășirea stigmatului
- Decizia de a merge singur în vacanță: Beneficii și considerații
- Cum să previi dependența de dispozitive electronice a copilului
- Abordări psihologice ale relației dintre infractor și victimă