Cuplu si sex

Cuplu si sex
Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.
131 articole 1 2 3 45 6 INAINTE ›
54 de capcane relaţionale

În relaţiile de cuplu avem de-a face, în ambele sensuri, cu acţiunea unuia dintre parteneri şi reacţiile celuilalt, cu percepţii, comportamente, mesaje şi erorile aferente. Cuplul, în sens de parteneriat de viaţă, este uneori ca un fel de echipă, iar cand avem ceva de reglat

continuare
Dragostea interzisa Dragostea interzisa

In toate cazurile, dragostea interzisa depaseste in mod clar unele dintre celelalte tipare pe care le-am discutat, de exemplu iubirea triunghiulara. Totusi, aspectul interzis al iubirii si rolul special pe care il joaca in multe relatii este destul de important pentru a-si merita propria discutie.

continuare
Dragostea Triunghiulara Dragostea Triunghiulara

Dragostea triunghiulara se instaleaza atunci cand intr-un cuplu sau o casnicie mai apare o a treia persoana. Motivul pentru care cuplurile triunghiuleaza este acela ca nu vor sa aibe de-a face cu problemele si confuzia din cadrul relatiei lor.

continuare
Dragostea unilaterala Dragostea unilaterala

Durerea dragostei unilaterale ii atinge pe toti cei care au fost vreodata dezamagiti in dragoste, deoarece durerea iubirii face parte din asa-zisa dragoste sanatoasa. Tindem instinctual sa ne identificam cu persoana pe care o iubim si sa dezvoltam mai multa simpatie fata de persoana respinsa decat fata de cel/cea care respinge.

continuare
Dragostea virtuala Dragostea virtuala

Cand vine vorba de iubire si de relatiile pe care le avem, suntem norocosi daca facem aceasi greaseala de maxim doua ori, insa in acest tipar de dragoste distructiva, actioneaza o combinatie letala: este foarte important pentru noi sa gasim iubirea si totusi suntem capabili sa ne ducem in eroare la infinit

continuare
Dragostea narcisica

Desi in mod normal ne gandim la narcisism ca la o forma de autoiubire excesiva, adevarul este aproape opusul. Narcisicul este condus de obicei de stima de sine scazuta, neconstientizata sau partial constientizata, sau ura de sine, in asa maniera incat va face tot posibilul sa se simta bine in legatura cu sine, exagerand, laudandu-se cu realizarile sale, puterea sau frumusetea sa.

continuare
Cand dragostea nu merge bine

Cand dragostea nu merge bine, parca totul merge prost. Depresie, anxietate, atacuri de panica, stres, dependente, probleme sexuale sunt toate tulburari legate de dialogul nostru cu dragostea. Tiparele esecurilor in iubire sunt deja niste clisee familiare tuturor, dar ce facem in legatura cu aceasta problema fundamentala?

continuare
Gelozia - sentiment "nobil" sau patologic?

Gelozia în cadrul relaţiilor romantice se referă la un complex de gânduri, emoţii foarte puternice şi acţiuni care derivă de aici ce apar atunci când relaţia este ameninţată de un potenţial rival. Se pare că ea este mai frecventă în acele culturi sau medii în care relaţiile sexuale sunt acceptabile doar în cadrul patului conjugal

continuare
O nouă relaţie imediat după divorţ - de ce nu este recomandat

Oamenii divorţează din foarte multe motive şi, în cele mai multe din cazuri, este rezultatul multor ani de nemulţumire, nefericire şi conflicte în cadrul relaţiei. Se poate ivi deoarece soţii nu erau compatibili încă de la început sau din cauză că unul dintre ei nu-şi mai simte nevoile emoţionale împlinite în cadrul cuplului.

continuare
Asteptarile in cuplu Asteptarile in cuplu

Asteptarile presupun sa primesti in masura in care ai dat sau uneori, sa te astepti sa primesti si atunci cand doar tu crezi ca ai dat...! Stim in general ca trebuie sa fie un echilibru intre "a da" si "a primi" si totusi natura umana este construita pe un sistem egocentric, unde altruismul nu a dat niciodata pe afara.

continuare
Atractivitatea si tiparele de cautare a partenerului Atractivitatea si tiparele de cautare a partenerului

Caracteristicile atracţiei sexuale sunt variate şi dependente de specificul cultural al societăţilor. Wiggins si Conger (1968) au realizat primul studiu sistematic asupra relaţiei dintre trăsăturile corporale şi atractivitatea fizică. Ei au folosit ca material, desene cu siluete de femei nude care se deosebeau prin mărimea sânilor

continuare
Autohipnoza in terapia impotenţei şi frigidităţii Autohipnoza in terapia impotenţei şi frigidităţii

În literatura de specialitate sunt evidenţiate două poziţii cu privire la impotenţă şi frigitate. Sunt autori care consideră frigiditatea este varianta feminină a impotenţei. Alţii sunt de părerea că acestea sunt deosebite semnificativ. Autohipnoza este o tehnică ce si-a dovedit eficienta în combinaţie cu alte metode în terapia şi profilaxia

continuare
Blocaje si neintelegeri in viata de cuplu Blocaje si neintelegeri in viata de cuplu

Orice relaţie între două persoane este un sistem ce rezultă din comportamentele lor, din modurile lor de comunicare, din combinarea datelor personale conştiente şi inconştiente, prezente sau mai vechi. Fiecare a cunoscut decalajul dureros care se poate instala între sentimentele călduroase de dragoste şi o relaţie care se deteriorează

continuare
Misterele mintii unui barbat

Se spune ca barbatii si femeile traiesc in lumi diferite, ca avem valori diferite si reguli diferite. Dar de la jumatatea secolului XX s-a trecut in extrema cealalata - s-a decretat ca suntem la fel, din moment ce avem drepturi egale. Dragostea esueaza adeseori fiindca oamenii ofera din instinct celuilalt ceea ce-si doresc ei.

continuare
Sexul si sanatatea

Persoanele care au avut o activitatea sexuala mai intensa s-au comportat mult mai relaxat si degajat si au avut un nivel de anxietate mult mai scazut decat participantiii la acest studiu care au avut un nivel redus al activitatiii sexuale. De asemenea, cei care au facut dragoste mai des au avut o tensiune arteriala mai scazuta atunci cand au fost pusi sa rezolve diverse activitati mai stresante. In concluzie, a face dragoste este sanatate curata!

continuare
Sfaturi pentru o viata sexuala implinita Sfaturi pentru o viata sexuala implinita

Cercetarile efectuate au aratat ca satisfactia sexuala este strans legata de cat de bine te simti in pielea ta. Altfel spus de cat de mandru, de bine te simti in corpul tau, cat de confortabil te simti gol, sau atunci cand atingi sau esti atins. O atitudine sanatoasa, pozitiva fata de sexualitate este foarte importanta.

continuare
Câteva idei pentru o relaţie (mai) bună

Începeţi fiecare dimineaţă cu un angajament conştient de a elimina învinuirile şi critica din partea dvs. de relaţie. Dacă totuşi pe durata zilei mai există scăpări, aveţi grijă să le recunoaşteţi şi să cereţi scuze partenerului dumneavoastră. Acordaţi atenţie şi apreciaţi în mod expres şi direct, dar sincer, lucrurile pozitive care îl caracterizează

continuare
Stres-ul in relatie

Căsătoria este un proces de dezvoltare, care, într-o formă adultă, recapitulează procesul de dezvoltare al fiecărei persoane. Stresul între partenerii de mariaj este o recapitulare a blocărilor în dezvoltarea fiecăruia dintre parteneri, iar adaptările sunt complementare. Stresul între parteneri este o externalizare şi o combinaţie a stresului intern şi a conflictelor proprii fiecărui partener

continuare
O tehnica pentru armonie in relatia de cuplu: "a cere"

Potrivit statisticilor oficiale, unul din 3 cupluri divorteaza. Si cauza pentru acest lucru nu este de cele mai multe ori lipsa sau disparitia iubirii. Si nici nu se intampla pentru ca suntem in Romania, alte state au o rata a divorturilor mult mai mare. Unul din motive este ca nimeni nu ne invata niste lucruri esentiale despre cum sa relationam in cuplu.

continuare
Iubire sau pseudo-iubire?

Urmatorul dialog il aud povestit mult prea des: "Sunt foarte nefericita, nu face niciodata nimic din ceea ce ii cer". "Dar de stai cu el, atunci?" "Pentru ca il iubesc". E ca si cum ne asteptam ca iubirea sa fie atotputernica, sa compenseze o relatie toxica, sa depaseasca orice obstacol pentru ca celalalt sa se schimbe doar pentru ca este iubit.

continuare
Comunicarea in cuplu hrana unei relaţii sanatoase

Indiferent de istoricul partenerilor, relaţia care îi uneşte este aşa cum si-o modeleaza amindoi si, daca, atunci cind suntem indragostiti ne asteptam ca partenerul sa ne citeasca gindurile, sa stie tot fara ca noi sa spunem ceva atunci cind nu se intimpla sau nu poate sa o faca avem tendinta sa dam vina pe partener ca nu ne mai iubeste sau ca relatia s-a racit.

continuare
Iubeste-ma uraste-ma Dar nu ma Uita!!! despre Foamea de Stroke-uri Iubeste-ma uraste-ma Dar nu ma Uita!!!  despre Foamea de Stroke-uri

Termenul de stroke este unul din conceptele de bază al Analizei Tranzacţionale, o noţiune fundamentală, imposibil de tradus în limba română printr-un singur cuvânt sau o expresie. Definiţia dată de Eric Berne, fondatorul analizei tranzacţionale, este "orice act care implică recunoaşterea celuilalt" (Berne, 1964)

continuare
Sex ca in prima zi? Sex ca in prima zi?

Am 34 de ani. Sunt casatorita de 8 ani cu un barbat extraordinar, dar in ultimii 2 ani, am simtit tot mai rar dorinta sa fac sex cu el. Pur si simplu simt cum libido-ul imi scade pe zi ce trece. Reusim sa facem dragoste cam o data pe luna. Sotul meu este tot mai nervos si nemultumit. In rest, relatia merge bine.

continuare
Ce este ejacularea precoce - cauze si mecanisme Ce este ejacularea precoce - cauze si mecanisme

Au existat de-a lungul timpului diverse definitii ale acestei tulburari sexuale masculine iar in functie de durata sau de numarul miscarilor din timpul actului sexual, s-a considerat ca se poate vorbi de o afectiune, atat timp cat ejacularea se produce la 30 sec - 1 min de la intromisiune, sau daca se declanseaza dupa maximum 10 miscari intravaginale.

continuare
Cum faci sa mearga o relatie la distanta? Cum faci sa mearga o relatie la distanta?

Aminteste-ti ca poate sa mearga. Statisticile arata ca 3% dintre relatii sunt considerate la distanta, iar o casatorie din 10 au cuprins o perioada in care cei doi au fost departe unul de celalalt in primii 3 ani. Care sunt principalii pasi pentru a face sa supravietueasca o astfel de relatie? Care sunt beneficiile si dezavantajele

continuare
131 articole 1 2 3 45 6 INAINTE ›
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp