Evenimente
Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro
Fiecare dintre noi învăţăm să fim părinţi de la cei din jurul nostru, de la părinţii noştri, din informaţiile pe care le auzim sau le citim. Uneori însă, ceea ce învăţăm interacţionând cu ceilalţi nu este suficient pentru a fi părintele de care copilul are nevoie pentru a se dezvolta si pentru a creşte sănătos fizic şi mintal.
continuareFiind in primul rand Psihologi Psihoterapeuti si abia apoi Traineri, abordarea tematicilor noastre este derivata din practica si formarea noastra in domeniu, fiind mai apropiata de experientele traite de participanti, relatiile si caracteristicile personale. Va invitam de aceasta data la cateva ore de autocunoastere, in urma carora ne propunem sa plecati cu cel putin o informatie noua
continuareCopiii noştri au multe întrebări şi curiozităţi pe măsură ce cresc. Suntem bucuroşi să le răspundem la întrebările lor, deşi unele sunt complicate. Există însă un subiect unde nu aşteptăm întrebările lor şi am vrea să treacă cât mai mult timp până încep să pună întrebări. Sau chiar ne facem uneori că nu auzim întrebările lor. Acesta este subiectul sexualităţii.
continuarePornind de la un joc sau o tema propusa, cu rabdare si indemanare, copiii se folosesc de imaginatie si realizeaza obiecte unice, invatand astfel sa comunice si sa socializeze lucrand in echipa, dar si individual. Fiecare intalnire va avea o tema stabilita, insa copiii vor avea libertatea de a crea dand frau liber imaginatiei.
continuareDacă vrei ca cel mic să te asculte, e nevoie să îl asculţi tu mai întâi! A-l asculta pe cel de lângă noi, chiar dacă pare simplu, nu este chiar aşa. De multe ori procesul de comunicare este deficitar nu pentru că cel care comunica ceva nu ştie să o facă ci, poate, pentru că cel care ascultă nu ştie să asculte. În relaţia cu copiii aceasta este, de multe ori, o problemă
continuareInspirati de povesti, copiii accepta sa fie eroii propriei lor vieti. Asa ajungem sa vorbim si despre ce e placut sau mai putin placut, si despre intamplari fericite sau mai putin fericite, si despre amintiri sau vise care au lasat urme nu tocmai line in sufletul lor, si despre iubire, si despre dorinte, nevoi ori fantezii!
continuareCa parinti, ne aflam, permanent, fata in fata cu tot felul de ganduri, intrebari, asteptari. Mai putin cu raspunsuri... De aceea, va invit sa identificam impreuna modalitati noi de abordare a relatiei parinte-copil, pornind de la ceea ce adultii, in mod obisnuit, doresc sa transmita si ceea ce aude, intelege si simte copilul
continuareAsociatia de Terapie Comportamentala Aplicata impreuna cu Raiffeisen Bank prin programul Raiffeisen Comunitati anunta lansarea proiectului - Integrare scolara pentru copiii cu autism care se desfasoara in perioada noiembrie 2013 - mai 2014.
continuarePresupunand ca ati locui langa un lac adanc si copilul dumneavoastra, in drumul sau de la scoala spre casa, ar trece prin apropierea acelui lac. Cum ati proceda? V-ati asigura ca il insoteste cineva tot timpul si nu ajunge niciodata singur in apropierea lacului? sau V-ati invata copilul sa inoate
continuareIn cadrul proiectului "Cuplul - Inainte si dupa nasterea primului copil" se acorda reduceri membrilor familiilor cu copii sub varsta de 3 ani.
continuarePentru studentii sau absolventii facultatii de psihologie, medicina sau alte facultati din domeniul socio-uman am construit un stagiu de practica de 30 de ore prin care incercam sa conturam o imagine asupra posibilitatilor de a demara o cariera de psihoterapeut/ consilier psihologic si/sau psiholog clinician.
continuareDe ceea ce ţi-e frică, poţi scăpa! Atelier de autocunoaştere şi dezvoltare personală. Cu toţii avem temeri... unele mai evidente, altele mai ascunse, dar care ne blochează şi nu ne lasă să fim aşa cum ne dorim sau să ne arătăm altora şi să ne acceptăm pe noi aşa cum suntem!
continuareÎn ce culori vezi lumea copilului tău? Atelier pentru părinţii care îşi doresc o relaţie sănătoasă cu copilul lor - bazat pe tehnici şi metode din psihodramă. Odată ce devii părinte, ţi se schimbă multe dintre priorităţi şi odată cu ele te schimbi şi tu. Acest atelier este conceput pentru acei părinţi care îşi doresc să dezvolte o relaţie sănătoasă cu copilul lor, ajutându-i nu doar în legătura directă cu copilul, dar şi cu sine şi cu cei din jur.
continuareInstitutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (ISTT) organizează între 2 şi 3 noiembrie 2013, a doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Psihotraumatologie. Conferinţa Naţională de Psihotraumatologie este cel mai amplu eveniment din România dedicat acestui domeniu, iar această ediţie are tema "Traumă şi vindecare într-o comunitate aflată în dificultate".
continuareIn cadrul cursului vei invata exercitii pentru eficienta si satisfactie in plan personal si profesional. Inveti sa te automotivezi, sa fii perseverent si constant in a-ti atinge scopurile propuse. Constientizezi ce autosabotori obisnuiai sa folosesti pentru a amana si evita realizarea target-urilor si inveti sa ii contracarezi.
continuareProblemele generate de o incredere in sine scazuta cauzeaza multe dezavantaje celui care se confrunta cu astfel de neajunsuri. Probabil in multe situatii timiditatea si teama de esec v-au determinat sa manifestati un comportament refractar, de autosabotare a succesului, ratand astfel multe sanse pe care viata vi le-ar fi oferit daca ati fi indraznit sa actionati.
continuareCabinet individual de psihologie Iuliana Condrea organizeaza un grup de terapie si suport pentru persoane cu anxietate. Cum recunoastem anxietatea ? Anxietatea poate avea manifestari atat in plan fizic cat si psihologic cum ar fi: in plan fizic: respiratie ingreunata sau senzatia de taiere a respiratiei; transpiratie excesiva; uscarea gurii; dureri de cap si vertije
continuareChiar daca nu suntem perfecti, suntem parintii potriviti pentru copii nostri. Ei ne-au ales si isi doresc mult sa se apropie de noi. Uneori, ca parinti suntem depasiti de situatiile care apar si nu mai avem bucuria momentelor de altadata. Copilul creste, apar schimbari in comportamente, atitudini.
continuareDescrierea cursului - cursul se adreseaza specialistilor care lucreaza in domeniul tulburarilor de spectru autist. Pot participa deasemenea si studenti sau parinti ai copiilor cu tulburari de spectru autist (insa fara a primi credite din partea Colegiului Psihologilor din Romania).
continuareGrupul de dezvoltare personală permite fiecărui copil să se descopere pe sine într-un mediu sigur. Fiecare copil este acceptat şi valorizat pentru ceea ce este, oferindu-i-se posibilitatea de a descoperi resursele personale necesare pentru a face faţă situaţiilor dificile (specifice vârstei), cu care se confruntă.
continuareScopul psihodramei este sa ne ajute sa ne eliberam energia pentru a trai o viata libera de constrangeri ce generau suferinta. In procesul psihodramatic gasim de multe ori similitudini cu situatiile traite de ceilalti participanti, ceea ce poate fi vindecator. Metodele de actiune sunt atat de puternice incat sa te ajute sa iti creezi o modalitate sigura de a te vindeca de trecut
continuareSă aflăm despre noi cine suntem şi ce vrem, de ce sau mai bine zis cum am ajuns în situaţii pe care nu ni le-am dorit, dar persistam în ele, precum şi multe multe altele. Vom discuta şi experimenta ce înseamnă relaxarea profundă, meditaţia, poate chiar şi starea adânc hipnotică.
continuareCursul se adreseaza: oricaror persoane dornice de dezvoltare personala, de a afla lucruri noi despre ele insele, deschise catre autocunoastere si curioase in legatura cu metoda psihodramatica.
continuareAm deschis noile laboratoare de buna-dispozitie! Ingerasul tau se va putea adapta mai usor cerintelor de la gradinita sau scoala si se va putea autodescoperi si dezvolta emotional, cognitiv si spiritual.
continuareSe aplica fise de evaluare, chestionare si scale de evaluare, cu Licenta, indiferent daca ai o problema clinica sau subclinica, daca e pentru interes propriu sau la cerere, pentru medic familie sau cabinete psihologice. Evaluarea se face pe nivel emotional, cognitiv, comportamental, personalitate, relationare, sexual, psihofiziologic.
continuareÎn calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:
Recomandă un psihoterapeutSecțiuni:
Cele mai accesate psihoteste:
- Test de personalitate cu imagini
- Test personalitate Jung - 16 tipuri
- Test EQ - inteligenta emotionala
- Vezi cat esti de destept - test amuzant
- Cat de vulnerabil esti la la stres?
- Gaseste cariera de vis
- Testarea emotiilor
- Dominanta creierului tau
- Cat de gelos(geloasa) esti?
- Vezi daca esti indragostit(a) cu adevarat
Articole recente:
- Tratamentul insomniei prin terapie cognitiv-comportamentală: o soluție eficientă pentru somnul tău
- Tratamentul anxietății prin terapie cognitiv-comportamentală
- Avantajele activității fizice pentru persoanele autiste
- Cum să gestionezi presiunea familială în privința deciziilor de viitor
- Diferența dintre realitate și halucinații: Înțelegerea distorsiunilor mintale
- Cum să scapi de depresie și anxietate prin sport
- Teama de a fi judecat pentru că mergi la terapie: Depășirea stigmatului
- Decizia de a merge singur în vacanță: Beneficii și considerații
- Cum să previi dependența de dispozitive electronice a copilului
- Abordări psihologice ale relației dintre infractor și victimă