Evenimente
Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro
Scopul întâlnirii este ca fiecare participant să cunoască cadrul de lucru al Şcolii de Activare a Sinelui, principiile dezvoltării personale prin viziunea holistă, să intre în contact cu instrumentele specifice acestei şcoli. De asemenea, se va face o prezentare a atelierului de lucru Iubirea de Sine- Puterea supremă cu o scurtă exemplificare a tehnicilor folosite în atelier.
continuareSimti ca exista un blocaj in viata ta si nu mai stii cum sa faci fata provocarilor de zi cu zi? Uneori emotiile te coplesesc si nu stii cum sa le gestionezi? Simti ca te-ai instrainat de tine si nu mai stii cine esti cu adevarat? Sau poate ca uneori e dificil sa te faci auzit sau sa fii vazut?
continuareParticipand la acest program de dezvoltare personala, tinerii/adolescentii isi vor forma deprinderi de a lua decizii, vor avea toleranta la frustrare, vor stabili relatii reciproc suportive, atitudini pozitive, responsabile, exterioriza emotiile si trairile, abilitati de a lucra in echipa, in cooperare.
continuareIn zilele de 21-22 martie 2014 se va desfasura modulul V: "Evaluarea şi intervenţia psihologică în cazul pacienţilor oncologici şi terminali" din cursul de formare continuă: "Abilităţi de intervenţie, din perspectiva sistemică, în evaluarea şi consilierea pacienţilor oncologici şi a celor aflaţi în stadii finale ale vieţii".
continuareProgramul urmareste dezvoltarea comunicarii, interactiunii, creativitatii, relationarea interpersonala cu cei de aceeasi varsta, de cunoastere a propriei persoane, dezvoltarea inteligentei emotionale si a increderii in sine. Metodele si tehnicile sunt pliate pe universul si preocuparile copiilor, fiind adecvate grupei de varsta.
continuareAsociatia de Terapie Comportamentala Aplicata si Asociatia Help Autism in parteneriat cu Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Psihologie anunta organizarea celei de-a treia editii a "Conferintei Nationale de Analiza Aplicata a Comportamentului"- in perioada 28, 29, 30 martie 2014.
continuareArta de a creste copii sanatosi, fericiti si frumosi consta, inainte de toate, in a te observa si cunoaste pe tine, ca parinte, a fi constient de gandurile tale, intentiile tale, reactiile tale. Doar cunoscandu-ne si intelegandu-ne pe noi insine avem sansa de a ne cunoaste si intelege copilul, astfel incat sa fim acolo cand are nevoie de noi si in felul in care are nevoie, pentru a-l putea ajuta, sustine, incuraja.
continuareGrup de lucru cu adolescenti interesati de propria dezvoltare personala, de gasirea unor raspunsuri privind viata, relatiile si sentimentele, o dezbatere in care "eroii" vor impartasi propriile experiente asa cum le-au trait si le-au inteles, o discutie sincera, fara ocolisuri si fara judecati.
continuareIn urma parcurgerii stagiului de practica, studentii vor afla ABC-ul profesiei de psihoterapeut, vor stii cum sa faca fata dilemelor sau situatiile problematice cu care se pot confrunta ca psihoterapeut incepatori, vor cunoaste diverse tehnici si strategii de interventie in psihoterapie
continuareArt -terapia, desi are termenul terapie in cuvant, este mai curand un demers de dezvoltare personala decat o interventie psihologica si implica utilizarea tehnicilor artistice (pictura, desen, colaj, teatru, joc, dans, muzica) pentru autocunoastere, explorarea emotiilor gandurilor, relaxare, stimularea creativitatii, rezolvare de probleme, conectare la resurse, impacarea cu trecutul, echilibrare emotionala.
continuareSlabim si ne transformam viata intr-un chin sau intr-o experienta eliberatorare pentru mintea, corpul si sufletul nostru? Te invit sa pornim impreuna intr-o aventura minunata in corpul si in mintea noastra pentru a gasi raspunsuri la aceste intrebari, solutii si strategii eficiente.
continuareAcest curs se adresează absolvenţilor facultăţilor de psihologie, medicină, sociologie, psihopedagogie specială, asistenţă socială, filosofie, teologie şi studenţilor în an terminal care doresc să devină consilieri/psihoterapeuţi şi se află în căutarea programului de formare potrivit viziunii personale de vindecare şi intervenţie.
continuareDezvoltare personală este un program care ii oferă copilui cadrul de a se dezvolta armonios, atât pe plan emoţional, cognitiv, căt şi relaţional. Astfel, micuţul se descoperă pe sine într-un mediu securizant, fiind acceptat şi valorizat pentru ceea ce este
continuareCineva drag tie a ales sa spuna STOP Vietii! si a decis sa se sinucida... Iar tu, mama sau tatal acelui suflet ce a decis sa plece, ori poate sora sau fratele sau fiul ori fiica sau poate sotul ori sotia, ai ramas in urma... Indurerat, dar in acelasi timp furios pe gestul facut, rusinat in fata intregii lumi de fapta sa, trist pentru ca nu il vei mai vedea niciodata, refuzand sa vorbesti celorlati despre el, pedepsindu-l astfel pentru alegerea de a se sinucide...
continuareCopiii sunt nepreţuiţi pentru părinţii lor. Şi totuşi, uneori, interacţiunea dintre părinţi şi copii este mai degrabă conflictuală, nu plină de toleranţă şi armonie. Pentru că părinţii nu ştiu întotdeauna care este cea mai bună modalitate de a comunica cu aceştia.
continuareDacă vă doriţi un copil şi întâmpinaţi probleme în conceperea acestuia, dacă aţi încercat diverse tratamente medicale fără succes, vă recomand să daţi o şansă şi abordării psihologice. Un copil se concepe în corpul dumneavoastră, dar el nu poate apărea dacă sufletul este în suferinţă.
continuareDacă simţiţi că în cuplul dv. sunt probleme pe care nu prea mai ştiţi să le gestionaţi, dacă v-aţi îndepărtat emoţional de partener, dacă vă certaţi din ce în ce mai des şi mai distructiv, atunci vă recomand să vă înscrieţi într-un astfel de grup.
continuareAstăzi vă invitam să reflectaţi asupra temei din aceasta lună, Şcoala narativă de cuplu. Autorii acestui curent sunt Jill Freedman şi Gene Combs, un cuplu deosebit pe care am avut privilegiul să-l cunosc personal şi să particip la workshop-urile lor în 2005 în cadrul unui Congres Internaţional al Terapiei de familie în Olanda.
continuareCabinet Individual de Psihologie Ciubotaru Laura Diana în colaborare cu Scoala Sistemica de Formare diviziune a ICSCC, organizează workshop-ul de dezvoltare personală, adresat publicului larg - "Cuplu sănătos şi suveran de la co-dependenţă la co-creaţie"
continuareSSF diviziune a ICSCC creditată CPR, organizează: Workshop-ul de dezvoltare personală, adresat publicului larg - "Cuplu sănătos şi suveran de la co-dependenţă la co-creaţie" Acest eveniment se adresează tuturor celor care sunt în procesul construirii unei relaţii de cuplu, sau se reinventează pe ei înşişi în relaţie
continuareOrele de supervizare sunt recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania si se adreseaza psihologilor care au atestat de libera practica in psihologie clinica, in supervizare.
continuareGrupul se adreseaza studentilor si absolventilor facultatilor de psihologie, asistenta sociala, psihopedagogie, pedagogie, teologie, medicina, filosofie, care doresc sa devina psihoterapeuti.
continuareCursul se adreseaza profesionistilor din domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice, psihiatriei sau consilierii psihologice care desfasoara activitati de diagnostic, evaluare clinica, psihoterapie, consiliere psihologica sau dezvoltare si optimizare personala, inclusiv activitati de expertiza psihologica, in cazul copiilor si/sau adultilor.
continuareCursul se adreseaza studentilor si absolventilor facultatilor de psihologie, psihosociologie, sociopsihologie, psihopedagogie speciala, asistenta sociala, pedagogie, medicina, filosofie, teologie si se desfasoara in module de weekend, un modul pe luna.
continuareCursul de formare continua "Abordarea psihoterapeutica a bolnavului oncologic" se desfasoara in Timisoara in data de 21, 22, 23 Martie. Cursul este acreditat de Colegiul Psihologilor din Timisoara cu 21 credite
continuareÎn calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:
Recomandă un psihoterapeutSecțiuni:
Cele mai accesate psihoteste:
- Test de personalitate cu imagini
- Test personalitate Jung - 16 tipuri
- Test EQ - inteligenta emotionala
- Vezi cat esti de destept - test amuzant
- Cat de vulnerabil esti la la stres?
- Gaseste cariera de vis
- Testarea emotiilor
- Dominanta creierului tau
- Cat de gelos(geloasa) esti?
- Vezi daca esti indragostit(a) cu adevarat
Articole recente:
- Tratamentul insomniei prin terapie cognitiv-comportamentală: o soluție eficientă pentru somnul tău
- Tratamentul anxietății prin terapie cognitiv-comportamentală
- Avantajele activității fizice pentru persoanele autiste
- Cum să gestionezi presiunea familială în privința deciziilor de viitor
- Diferența dintre realitate și halucinații: Înțelegerea distorsiunilor mintale
- Cum să scapi de depresie și anxietate prin sport
- Teama de a fi judecat pentru că mergi la terapie: Depășirea stigmatului
- Decizia de a merge singur în vacanță: Beneficii și considerații
- Cum să previi dependența de dispozitive electronice a copilului
- Abordări psihologice ale relației dintre infractor și victimă