Dezvoltare personala pentru copii

Autor: Elena Iamandi
Dezvoltare personală pentru copii


1. Cum se poate dezvolta personal un copil
2. Ce tehnici se folosesc la dezvoltarea personală de grup
3. Cum şi când se desfăşoare şedinţele de dezvoltare personală pentru copii
4. Cui se adresează un asemenea program
5. Ce învaţă copilul în urma unui astfel de program
6. Care sunt beneficiile participării la un astfel de grup


1. Cum se poate dezvolta personal un copil

Grupul de dezvoltare personală permite fiecărui copil să se descopere pe sine într-un mediu sigur. Fiecare copil este acceptat şi valorizat pentru ceea ce este, oferindu - i-se posibilitatea de a descoperi resursele personale necesare pentru a face faţă situaţiilor dificile (specifice vârstei), cu care se confruntă.


"Lecţiile emoţionale din copilărie pot avea un impact profund asupra temperamentului, fie amplificând, fie temperând o predispoziţie înnăscută." (Goleman, 2001)


2. Ce tehnici se folosesc la dezvoltarea personală de grup

Tehnicile de lucru utilizate în cadrul grupului de dezvoltare personală pentru copii, ţin cont de vârsta participanţilor şi de preocupările acestora.
Cu ajutorul tehnicilor de desen, joc de rol, construirea de poveşti, copilul se va dezvălui pe sine şi îşi va arăta nevoile, dorinţele, temerile.
Prin intermediul metaforelor şi poveştilor teraputice copilul îşi va dezvoltă abilităţile de rezolvare a conflictelor, se creează posibilităţi pentru îndeplinirea obiectivelor, se trezeşte şi se dezvoltă imaginaţia.



3. Cum şi când se desfăşoare şedinţele de dezvoltare personală pentru copii


Întâlnirile au loc, de obicei, o dată pe săptămănă şi durează 1 oră şi 30 de min. Pentru ca grupul să fie eficient şi să se vadă rezultate, un număr minim de particpanţi este 6 iar maxim 10.
Activităţile se vor desfăşura în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie Elena Iamandi (Înregistrat de Colegiul Psihologilor din România) .
Ziua şi dată întâlniri va fi stabilită de comun acord cu părinţii copiilor sau aparţinătorii acestora, înainte de începerea programului.


4. Cui se adresează un asemenea program

Se adresează copiilor care vor să înveţe cum să facă faţă presiunii celorlalţi, cum să îşi depăşească emoţiile. Copiilor care vor să dea viaţă celor mai frumoase visuri de perspectivă prin oportunitatea dezvoltării personale.
Pe de altă parte acest program se adresează şi copiilor care prezintă comportamente atitudini şi stări îngrijorătoare pentru părinţi. Copiilor cu dificultăţi de relaţionare.


5. Ce învaţă copilul în urma unui astfel de program

În cadrul grupului de dezvoltare personală, copii vor învăţa:
- Să fie conştienţi de propriile emoţii pe care să le exprime adecvat;
- Să fie sensibili la nevoile celorlalţi;
- Să depăşească eşecurile;
- Să comunice eficient;
- Să îşi dezvolte creativitatea şi imaginaţia;
- Să se cunoască pe sine;
- Să relaţioneze optim cu părinţiii, prietenii, colegii;
- Că oricând se poate lucra cu propria persoană, să se dezvolte, să descopere lucruri valoroase despre sine şi despre ceilalţi.


6. Care sunt beneficiile participării la un astfel de grup

Rezultatele acestui program se vor regăsi în comportamentul copiilor care vor fi capabili să:
- Să se cunoască mai bine;
- Să aibe încredere în sine;
- Vor conştientiza impactul propriului comportament asupra celorlalţi;
- Vor învăţa să comunice mai bine cu cei din jur
- Vor învăţa să-şi rezolve conflictele.



Organizarea şi durata programului de Dezvoltare personală
Programul se desfăşoară pe durata a 6 module. Un modul conţine 4 şedinţe a câte 90 de min fiecare. Sunt aşteptaţi copii cu vârste între 4-13 ani.
Programul este susţinut de un psiholog clinician. Acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania. Cu experienţă teoretică şi practică în lucru cu grupele de copii.


Înscriere şi taxa de participare
Pentru înscriere şi alte informaţii vă rugăm să contactaţi: ELENA IAMANDI psiholog clinician.

Tel: 0726 944 677/ 0761 627 249
E-mail: iamandi_elenna@yahoo.com
Taxa de participare: 25 Ron /şedinţă, 600 RON/ program
Elena Iamandi - Cabinet individual de psihologie
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp