Evenimente
Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro
Workshop-ul se adreseaza studentilor la psihologie, psihologilor, persoanelor care sufera de depresie, celor care au in familie o persoana depresiva, persoanelor care doresc sa stie mai multe despre tulburarea depresiva.
continuareAsociatia Timisens, din Timisoara in colaborare cu Asociatia Romana de Hipnoza Clinica, Relaxare si Terapie Ericksoniana anunta inceperea celui de-al treilea grup de formare in terapie desfasurat la Timisoara. Cursul este sustinut de Prof. Univ. Dr. Ion Dafinoiu
continuareAsociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip impreuna cu Temenos Press & Learning Center din SUA organizeaza in noiembrie 2012 Sandplay Therapy cu clienti copii si adulti, curs de formare profesionala continua acreditat cu 25 credite COPSI. Data: 5-9 noiembrie 2012; Formator: Dr Barbara Turner, Certified Sandplay Therapist-Teacher, SUA
continuareIn aceasta toamna, Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip va invita la o noua serie de seminarii, o ocazie de intalnire si explorare a terapiei prin jocul cu nisip si a programelor de formare in Sandplay Therapy. Seminariile sunt deschise pentru profesionistii si studentii din domeniul psihologiei, psihopedagogiei speciale, pedagogiei, asistentei sociale si medicinei
continuareAi aflat ca esti insarcinata, ai oscilat intre a pastra sarcina sau nu, insa... balanta a inclinat catre renuntare? Poate ai luat in calcul situatia profesionala, financiara, poate lipsa unui partener a determinat aceasta alegere? Poate varsta nepotrivita a facut imposibila decizia de a avea un copil, sau poate, pur si simplu a fost un moment nepotrivit din viata ta? Partenerul nu a dorit copilul? O anumita conditie medicala a impiedicat alegerea de a deveni mama?
continuareTe invit sa participi la seminarul "Bagajul" pe care il aducem in relatia de cuplu care va avea loc in data de 14 septembrie, intre orele 17-19 Te invit intr-un cadru relaxant si placut la seminarul "Bagajul" pe care il aducem in relatia de cuplu unde vei avea ocazia de a discuta despre "bagajul" personal pe care il "cari" dupa tine si pe care il "despachetezi" in relatiile de cuplu
continuareCentrul Psiho-Armonie si Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala anunta inceperea unui nou grup de dezvoltare personala recunoscut de catre Colegiul Psihologilor din Romania. Dezvoltarea personală se adresează studentilor si masteranzilor de la facultatile de psihologie, cat si psihologilor, asistentilor sociali si medicilor care doresc să devina consilieri/psihoterapeuti în orientarea cognitiv-comportamentala.
continuareSunteti in cautarea unui loc sigur si confortabil in care copilul dumneavoastra sa isi petreaca timpul alaturi de alti copii in activitati placute care il ajuta in acelasti timp sa invete si sa se dezvolte? Noi va putem oferi aceasta oportunitate in cadrul grupului de dezvoltare si creativitate pentru copiii cu varste cuprinse intre 5 si 7 ani.
continuare"Fobia sociala si teama de a ne angaja in relatii apropiate cu ceilalti" grup de suport pentru persoanele cu fobie sociala, Bucuresti, prima intalnire a grupului va avea loc in data de 8 septembrie
continuareAtelierul are la baza discutii si impartasirea experientelor de viata care genereaza anxietate, exercitii practice de invatare si insusire a tehnicilor de relaxare si gestionare a starilor anxioase. Atelierul se adreseaza atat persoanelor care sufera de anxietate, cat si studentilor si masteranzilor la psihologie care doresc sa isi insuseasca anumite exercitii si tehnici de relaxare si gestionare a starilor anxioase
continuareS-a demonstrat de mult timp (Yalom, 2005) faptul ca terapia de grup este o forma de terapie eficienta si folositoare. Ajuta la fel de mult ca terapia individuala si, in unele cazuri, mai mult, mai ales atunci cand obiective importante ale tratamentului sunt suportul social si cunoasterea relatiilor interpersonale.
continuareTeama de a vorbi in public, fie ca ne aflam intr-un grup restrans de persoane, fie ca este vorba despre un discurs pe care trebuie sa il tinem unui auditoriu mai mult sau mai putin numeros, teama de a interactiona cu cei din jur, de a merge la petreceri sunt forme ale anxietatii sau fobiei sociale.
continuareAzuriTerapia & ArtTerapia va invita la seria de ateliere de igiena psihica dedicate erorilor de gandire si comportament. Prima sedinta cu tema: Supravietuiesc, oare mi-e bine?! Intampini fiecare zi cu placere? Te confrunti cu bune si rele cautand solutii? "Cine sunt? Ce-mi doresc? Ce e important in viata mea?" - curiozitatile tale din acest moment au raspuns la indemana ta?
continuareLupta cu kilogramele reprezinta uneori un razboi dificil, cu batalii castigate si infrangeri, care de cele mai multe ori se sfarsesc prin abandonul luptei si resemnare. Lipsa intelegerii si acceptarii celor din jur duc de cele mai multe ori la tristete, izolare, furie, agresivitate.
continuareInstitutul pentru cuplu si Familie (ICF) organizeaza Cursuri de formare in psihoterapia sistemica de familie si cuplu. Acesta program de formare este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania (CPR). Pe baza certificatului emis de ICF absolventii programului de formare pot depune dosarul la CPR pentru obtinerea atestatului de libera practica in psihoterapie sistemica de familie si cuplu.
continuare"Experientele relatiilor individului cu ceilalti devin o trasatura a relatiei individului cu el insusi." S-a demonstrat de mult timp faptul ca terapia de grup este o forma de terapie eficienta si folositoare. Ajuta la fel de mult ca terapia individuala si, in unele cazuri, mai mult, mai ales atunci cand obiective importante ale tratamentului sunt suportul social si cunoasterea relatiilor interpersonale.
continuareCurs organizat la Brasov si la Targu Mures sub egida Asociatiei de Psihoterapie prin relaxare si simboluri acreditata la Colegiul Psihologilor din Romania. Informatii si inscrieri prin Cabinetul Psihologic Gorog Ileana.
continuareIunie 2007 Simpozionul National de Psihologie Militara Aplicata"Psihomil IV"; Bucuresti Martie 2007 Simpozionul de Comunicari Stiintifice "Psihopol I" Bucuresti Aprilie 2007 Convocarea anuala a psihologilor pe linie militara Constanta Iunie 2008 Convocarea anuala a psihologilor pe linie militara
continuareÎn cazul depresiei este crucial construirea unui sistem de suport. Intrarea intr-un grup de suport vă poate oferi acest sprijin, iar sub egida confidentialităţii puteţi vorbi sincer şi deschis despre frământările şi temerile dumneavoastră. Ai ocazia de a vorbi despre problemele şi frământările tale fără să ţi se aducă reproşuri, fără a fi pus/ă la zid
continuareAtelier de Dezvoltarea Inteligentei Emotionale pentru elevi
continuareAcest grup de dezvoltare personala se adreseaza celor care la un moment dat in viata lor s-au gasit in dificultate intr-o relatie importanta pentru ei: relatia de cuplu, relatiile profesionale, relatia cu copiii, cu parintii si in relatia cu sine insusi/insasi. Se adreseaza celor care doresc sa invete cum sa comunice pentru a putea trai relatii armonioase cu cei din jur.
continuareO modalitate de a susţine procesul maturizării adolescenţilor, aflaţi într-o perioadă de oscilaţie emoţională între rolul de copil şi cel de adult, este participarea la activităţi de grup centrate pe dezvoltarea abilităţii de comunicare asertivă. Comunicarea asertivă este inclusă în lista competenţelor sociale.
continuare"Experientele relatiilor individului cu ceilalti devin o trasatura a relatiei individului cu el insusi." (Peter Hobson, 2002) S-a demonstrat de mult timp (Yalom, 2005) faptul ca terapia de grup este o forma de terapie eficienta si folositoare. Ajuta la fel de mult ca terapia individuala si, in unele cazuri, mai mult, mai ales atunci cand obiective importante ale tratamentului sunt suportul social si cunoasterea relatiilor interpersonale.
continuareIncepand cu luna februarie, impreuna cu Asociatia S.O.S. Infertilitatea am demarat un proiect care vine in spijinul cuplurilor care se confrunta cu problema infertilitatii. Am programat 6 intalniri in cadrul grupului de suport, urmand ca in luna martie sa mai parcurgem trei intalniri, finalizand astfel primul grup de suport din Iasi pe aceasta problematica.
continuareSă nu cumva să mă fac de râs.. Poate nu o să îi placă de mine.. O să mă creadă o ciudată.. În felul acesta ajungi să te conformezi unor reguli sau norme pe care le dispreţuieşti, să nu spui nimic atunci când de fapt ai avea atâtea de spus, să îţi limitezi şi să îţi restrângi relaţiile cu alte persoane.
continuareÎn calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:
Recomandă un psihoterapeutSecțiuni:
Cele mai accesate psihoteste:
- Test de personalitate cu imagini
- Test personalitate Jung - 16 tipuri
- Test EQ - inteligenta emotionala
- Vezi cat esti de destept - test amuzant
- Cat de vulnerabil esti la la stres?
- Gaseste cariera de vis
- Testarea emotiilor
- Dominanta creierului tau
- Cat de gelos(geloasa) esti?
- Vezi daca esti indragostit(a) cu adevarat
Articole recente:
- Tratamentul insomniei prin terapie cognitiv-comportamentală: o soluție eficientă pentru somnul tău
- Tratamentul anxietății prin terapie cognitiv-comportamentală
- Avantajele activității fizice pentru persoanele autiste
- Cum să gestionezi presiunea familială în privința deciziilor de viitor
- Diferența dintre realitate și halucinații: Înțelegerea distorsiunilor mintale
- Cum să scapi de depresie și anxietate prin sport
- Teama de a fi judecat pentru că mergi la terapie: Depășirea stigmatului
- Decizia de a merge singur în vacanță: Beneficii și considerații
- Cum să previi dependența de dispozitive electronice a copilului
- Abordări psihologice ale relației dintre infractor și victimă