Atelier de comunicare pentru adolescenţi - Iasi, 2 -22 aprilie 2012

Atelier de comunicare pentru adolescenţi - Iasi, 2 -22 aprilie 2012

Atelier de dezvoltare a abilităţilor de comunicare pentru adolescenţi

Adolescenţa – ultima frontieră a copilăriei, vine cu întrebări, speranţe şi îngrijorări, dar şi cu dorinţa de a reflecta şi de a împărtăşi. Poate fi o etapă de viaţă dificilă atît pentru copii, intraţi într-o etapă de schimbări rapide şi intense în planul fizic, psihologic şi comportamental, cât şi pentru părinţi, care se simt, de multe ori neputincioşi în faţa schimbărilor de comportament ale copiilor lor.

Închişi în sine sau răzvrătiţi, cu o dispoziţie oscilantă, cu preocupări şi atitudini noi, adolescenţii devin mai greu de înţeles, iar punţile de comunicare cu ei par să devină nesigure.

 

O modalitate de a susţine procesul maturizării adolescenţilor, aflaţi într-o perioadă de oscilaţie emoţională între rolul de copil şi cel de adult, este participarea la activităţi de grup centrate pe dezvoltarea abilităţii de comunicare asertivă.

Comunicarea asertivă este inclusă în lista competenţelor sociale. Competenţele sociale sunt cele care conduc la un stil de viaţă sănătos şi la succes în relaţiile cu sine, cu ceilalţi şi cu mediul social. Asertivitatea este o formă de încredere în sine şi în ceilalţi.

 

Indiferent că părinţii îşi încurajează copiii adolescenţi să participe la un astfel de grup, ori adolescenţii sunt cei care îşi exprimă dorinţa de a participa,  acest tip de activitate are beneficii semnificative:
 - răspunde tendinţei accentuate spre introspecţie a adolescentului, dar şi nevoii de împărtăşire a gândurilor, sentimentelor, nevoilor şi aspiraţiilor;
 - facilitează procese de autocunoaştere;
 - conduce la descoperirea propriului stil de comunicare, la o mai bună înţelegere a consecinţelor acestuia asupra propriei vieţi emoţionale şi a relaţiilor cu ceilalţi;
 - contribuie la dezvoltarea capacităţii de a lua decizii şi de asumare a responsabilităţii;
 - creşte încrederea în sine, condiţie esenţială pentru încrederea în capacitatea de a reuşi;
 - formează perspective noi asupra comunicării, ca abilitate care se dezvoltă prin exerciţiu;
 - dezvoltă capacitatea de a se implica cu plăcere în diferite activităţi care presupun interacţiunea cu cei de aceeaşi vârstă dar şi cu adulţii;
 - oferă adolescenţilor un loc în care să se simtă liberi să pună întrebări şi să caute răspunsuri.

 

Clubul Copiilor SALT organizează, în perioada 2 -22 aprilie 2012 un Atelier de comunicare pentru adolescenţi.
Atelierul, moderat de Alis Ghebuţă – psiholog, are 6 întâlniri, cu o durată de 2 ore fiecare. Orarul de desfăşurare se va stabili de comun acord cu părinţii şi adolescenţii interesaţi. Numărul maxim de locuri disponibile: 12.

 

Ce vom face?Prima întâlnire: Călătoria comunicării începe. Cine sunt eu? Să ne cunoaştem mai bine.
A doua întâlnire: Ce spun eu şi ce înţelegi tu? Sau despre mesajele care însoţesc cuvintele.
A treia întâlnire: Arată că asculţi, că înţelegi. Creează punţi de comunicare cu ceilalţi.
A patra şi a cincea întâlnire: Exersăm asertivitatea. O abilitatea care presupune autocunoaştere, încredere, empatie, recunoaşterea emoţiilor şi grijă în exprimarea acestora.
A şasea întâlnire: Atelierul se încheie. Ne pregătim să continuăm călătoria comunicării în viaţa reală, cu un bagaj îmbogăţit.

Locaţia: Clubul Copiilor SALT, Iaşi, Str Sărărie 171 A
Tarif: 150 /atelier. 10 % reducere pentru înscriere până pe 31 martie.
Pentru informaţii şi înscrieri: tel. 0722395578, www.clubsalt.ro

Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp