Logopedie hazlie

Logopedie hazlie

"Logopedie hazlie: culegere de exerciții și poezii logopedice” este o altă carte scrisă de Loredana Bejan pe care am comandat-o și despre care am decis să scriu.


Cartea "Logopedie hazlie: culegere de exerciții și poezii logopedice" are 101 pagini, și constituie un set amplu de exerciții logopedice. Cartea conține 170 de poezii amuzante pentru corectarea pronunției a 13 sunete (P, B, L, F, V, S, Z, Ț, Ş, J, C, G, R ) şi a 8 grupuri de sunete (CE, CI, GE, GI, GHE, GHI, CHE, CHI ). Ea se poate încadra cu ușurință în categoriile de: beletristicaă, poezie, cărți pentru copii și poate fi utilizată cu succes în activitățile cu copiii, indiferent dacă au probleme de natură logopedică sau nu. Loredana Bejan este foarte pasionată de știința care se ocupă cu educarea vorbirii - logopedia și prin fiecare carte pe care o scrie vine foarte bine pregătită și ne oferă foarte multe exerciții, care de care mai amuzante și interesante pentru a face experiența logopedică plăcută pentru copii.


Introducerea unui concept ludic și amuzant în activitatea logopedică face ca învățarea să se realizeze cu mai puțin efort și cu o motivație mai mare din partea copilului. De cele mai multe ori activitatea logopedică poate fi solicitantă și repetitivă, iar copiii își pierd motivația cu interesul inițial. Scopul cărții "Logopedie hazlie " este de a face activitatea logopedică o experiență emoțională plăcută și captivantă.


Fiecare sunet dintre cele 13 țintite de această carte este reprezentat de un personaj amuzant și atragător care propune o provocare distractivă, scopul final fiind acela de-ai ajuta pe copii să-și corecteze pronunția. Alături de personaje precum: pinguinul Pingu, buburuza Bulineta, văcuța Vivi, pisica Sica, potârnichea Tichea și multe altele, copilul va face exerciții, va colora, va spune propoziții și va recita poezii amuzante.


Pe lângă exercițiile pentru fiecare sunet/ grup de litere, copilul este invitat să treacă împreună cu presonajul aferent sunetului/ grupului de litere câteva provocări. Printre provocări se numără activități de colorat, elemente de denumit, cunoașterea prietenilor personajelor și citirea/repetarea numelor, citirea de propoziții împreună cu presonajele și repetarea de poezi. Poeziile sunt simple și cele mai multe dintre ele sunt ușor de reținut. De exemplu, Pisica Sica îl invită pe copil să recite următoarea poezie:


"O pisică și un pisoi

Au făcut o supă joi.

Supă bună de salată,

Cu smântână amestecată

Și cu sare adăugată,

De se satură-ndată. "


Dacă ar arunca cineva o privire în colecția mea de activități pentru dezvoltarea vorbirii și dezvoltarea inteligenței emoționale ar observa că multe dintre ele sunt achiziționate de pe situl: Jucării-vorbărete.ro. Printre autorii cărților sau materialelor pe care le-am achiziționat se numără: Loredana Bejan, Loredana Hărdălău, Irina Chiriac. Multe dintre activitățile scrise de autorii menționați fiind foarte ludice și captivante pentru copii. Susțin că jocul și buna dispoziția sunt parte din "ingredientele" necesare pentru dezvoltarea/corectarea limbajul copiilor și îi ajută să își rezolve problemele emoționale (și/sau de limbaj ).


Țin să menționez că mi-a plăcut toate activitățile alese de autoare atât în cartea de față cât și în celelalte. Stilul său ludic, prietenos, personajele alese au menirea de a ajuta copii în dezvoltarea și corectarea vorbirii.


Nevoia de a se bucura și distra atunci când exersează exercițiile și poeziile logopedice sunt esențiale în activitatea logopedică.


Îmi place să aleg mereu cărți care îi ajute pe copii să își atingă potențialul și să se dezvolte în această lume, iar Logopedie hazlie este una dintre ele; este o carte practică, cu un limbaj ușor accesibil copiilor.


În încheiere vă recomand cu mare drag cartea logopezilor, dar și educatorilor, părinților care doresc să contribuie la corectarea pronunției copiilor. Cartea este recomandată copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani.

 

Alte cărți scrise de autoare pe care le recomand:

Știu să mă comport frumos;

100 de exerciții pentru corectarea vorbirii;

Ghicitori pentru pitici.

Elena Iamandi - Cabinet individual de psihologie
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp