Daca dragoste nu e , nimic nu e

Daca dragoste nu e , nimic nu e

Ceea ce am observat este că în generațiile anterioare (cei care au acum peste 40-50 ani) era perfect normala ideea ca un copil daca are masa, casă, haine și jucării, este suficient pentru ca el sa fie fericit. Aceasta mentalitate este atât de adânc înrădăcinată, încât noțiunea de contact emoțional profund cu copilul e aproape inexistentă. Ca și cum ar fi o pretenție, un lux, sa ai contact emoțional constant cu copilul tau (ce pretenții are copilul sa se aștepte la așa ceva!).

Aceasta mentalitate a traumatizat mase de oameni, generație după generație. Un copil pentru a fi psihologic și emoțional sănătos și echilibrat are nevoie de contact emoțional cu părinții, dar în primul rând cu mama. Daca mama nu e disponibila el se îndreaptă către tata. Lipsa conexiunii cu mama îl face pe copil sa sufere enorm până in punctul in care la un moment dat își îngheață sentimentele și nu mai simte, ca sa nu mai simtă durerea disconexiunii, atât de copleșitoare e aceasta durere pentru el.

Lipsa conexiunii (și implicit a iubirii ) îl face pe copil sa se simtă foarte trist, obosit, epuizat, insuficient, incomplet (parca orice ar face ii lipsește o bucată esențială existenței ), nu are forța și energie, nu are chef de viață, e furios sau anxios, nu se poate concentra sau uneori nu-și poate menține atenția, etc. Lipsa conexiunii cu mama apare când mama e absenta emoțional în relația cu copilul (mare atenție aici, copilul nu poate fi păcălit prin a petrece timp cu el dar gândul ne e in alta parte).

Pentru cei care gandesc ca, ce trăim în copilărie "trece", am o veste proasta. Nu trece, rămâne! Și nu rămâne într-o formă în care noi sa ne dam seama clar ce este, rămâne la nivel inconștient în mare parte, și simți că te doare ceva adanc in sufletul tau, dar nu știi ce...

Cabinet individual de psihologie Silvia Munteanu
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp