Șapte avantaje ale terapiei online
Pentru cei mai mulți dintre noi, decizia de a merge la terapie nu este atât de ușor de luat pe cât pare la prima vedere. Ea este în esență rezultatul pozitiv al luptei dintre prejudecățile noastre și nevoia naturală de bine, unde fiecare aspect implicat cântărește greu. Ce facem însă când lucrurile par a fi și mai mult îngreunate de pandemia noului coronavirus? Este terapia online o soluție reală pentru a nu lăsa situația grea prin care trecem să ne afecteze și mai mult starea psihică? Răspunsul unanim al specialiștilor din mai multe domenii de activitate este "da", pentru că este convenabilă, este supusă confidențialității, se potrivește stilului nostru de viață modern, iar eficiența este verificată în timp pe persoane care au utilizat această metodă cu mult timp înaintea apariției problemelor epidemiologice curente.
Iată șase motive pentru care terapia online ar putea fi potrivită pentru tine.
1. Este sigură din punct de vedere al transmiterii noului coronavirus. Acest lucru permite atât clientului, cât și terapeutului să rămână concentrați în cadrul ședinței exclusiv pe obiectivele clientului și, de asemenea, să aibă un comportament interactiv relaxat atunci când intervin reacții fizice firești precum strănutul, tusea, suflatul nasului samd.
2. Este confortabilă. Unul dintre principalele motive pentru care foarte mulți au ales și înainte de epidemie să lucreze online cu un terapeut este că poate fi foarte confortabil și comod. Comoditatea înseamnă că te poti afla în confortul propriului spațiu, că eviți disconfortul transportului, că ai la îndemână tot ce ți-ar fi necesar pentru expunerea unor idei și, nu în ultimul rând, că îți poți împlini alte responsabilități / nevoi legate de serviciu sau de familie atunci când nevoia ta de timp este crucială. În plus, pentru anumite persoane, terapia online poate fi mai confortabilă decât un contact direct, atunci cand este nevoie să dezvăluim informații personale sau private.
3. Este economică. Dacă distanța până la cabinetul psihoterapeutului este mare și nu ieși din casă pentru a rezolva alte lucruri, scutirea cheltuielilor și a timpului de transport reprezintă un factor important în orientarea către opțiunea online.
4. Confidențialitatea. Dacă ești îngrijorat de confidențialitate sau te preocupa faptul că cineva te vede că intri în cabinetul unui psihoterapeut, este posibil să apreciezi modul în care poți accesa terapia online din confidențialitatea propriului tău spațiu. Spre deosebire de terapia tradițională ce presupune că ești nevoit să ieși în public, tratamentul online îți oferă anonimat. În terapia video online, pe lângă faptul că ești singur în cameră, poți folosi căștile. Pe lângă astea, toate comunicațiile video, e-mail, text sunt sigure din punct de vedere al confidențialității.
5. Fiabilitatea. Actul terapeutic propriu-zis nu este afectat în timpul terapiei online, el păstrându-și caracteristicile principale întâlnite și în terapia clasică, conform rezultatelor studiilor comparative efectuate în SUA în perioada 2000-2010. Psihoterapia prin internet și-a dovedit eficacitatea în timp, începuturile acesteia fiind strâns legate de începutul funcționării Internetului, adică de anii ‘80. Dacă inițial aceasta a fost preferată de politicieni și oamenii de afaceri - persoane active, mobile și cu puțin timp liber la dispoziție - în prezent este tot mai folosită, în special de persoanele tinere.
6. Flexibilitatea. Mulți terapeuți pot avea mai multă flexibilitate în programele lor pentru ședințele desfășurate online. Dacă programul tău săptămânal sau lunar nu este unul regulat și lucrezi în locuri diferite în zile diferite, s-ar putea să-ți placă cu adevărat posibilitatea de a putea avea acces la terapie de oriunde te-ai afla.
7. Alegerea. Este posibil să te lovești de unele constrângeri care îți limitează opțiunile privind găsirea terapeutului dorit, cum ar fi locația, programul imprevizibil, anxietatea ridicată, o provocare fizică, etc. Sau poate ai o preferință pentru un terapeut care are specializare în problema in care dorești ajutor sau ai o preferință pentru un anumit tip de terapie. Dacă trăiești într-o comunitate rurală sau dacă locuiești în străinătate, ar putea fi pur și simplu imposibil să găsești un terapeut local. Terapia online îți permite să obții o terapie excepțională cu un terapeut cu multă credibilitate și experiență, care are calitățile pe care le cauți.
Alte articole:
- Psihoterapie online - avantaje si dezavantaje
- Imagini care iti spun cat esti de stresat
- Gandirea pozitiva - un mod de viata
- Cum sa stabilesti obiectivele in viata
- Cum sa duci la indeplinire obiectivele alese
- Reevalueaza obiectivele
- Cum vindecă relația terapeutică?
- Exprimarea furiei, ca sursă a creșterii și dezvoltării personale
- Stima de sine
- Caut un psiholog - ce trebuie sa stiu?
- Impactul traumei războiului
- Nevoile împlinite, cheia unei familii fericite
- Tehnici simple care-ti cresc increderea in tine insuti
- Ce este Eneagrama
- Calea schimbarii
Secțiuni:
Cele mai accesate psihoteste:
- Test de personalitate cu imagini
- Test personalitate Jung - 16 tipuri
- Test EQ - inteligenta emotionala
- Vezi cat esti de destept - test amuzant
- Cat de vulnerabil esti la la stres?
- Gaseste cariera de vis
- Testarea emotiilor
- Dominanta creierului tau
- Cat de gelos(geloasa) esti?
- Vezi daca esti indragostit(a) cu adevarat
Articole recente:
- Tratamentul insomniei prin terapie cognitiv-comportamentală: o soluție eficientă pentru somnul tău
- Tratamentul anxietății prin terapie cognitiv-comportamentală
- Avantajele activității fizice pentru persoanele autiste
- Cum să gestionezi presiunea familială în privința deciziilor de viitor
- Diferența dintre realitate și halucinații: Înțelegerea distorsiunilor mintale
- Cum să scapi de depresie și anxietate prin sport
- Teama de a fi judecat pentru că mergi la terapie: Depășirea stigmatului
- Decizia de a merge singur în vacanță: Beneficii și considerații
- Cum să previi dependența de dispozitive electronice a copilului
- Abordări psihologice ale relației dintre infractor și victimă