Cum sa duci la indeplinire obiectivele alese

Cum sa duci la indeplinire obiectivele alese
Viata este o calatorie si sta in puterea noastra sa alegem destinatia dorita. Putem realiza acest lucru prin stabilirea obiectivelor in viata si ducerea lor spre indeplinire.

Pentru asta trebuie sa planificam amanuntit, sa facem scheme si sa ne gandim bine, apoi sa revizuim periodic toate planurile. Nu te descuraja! Cu ajutorul unor sfaturi simple vei reusi.

•  Considera trasaturile personalitatii tale si intuitia. Gandeste-te la lucruri precum stilul de lucru preferat: individual sau in echipa, sau perioada zilei in care te simti mai activ. Gandeste-te daca vei reusi sa indeplinesti activitati care contravin inclinatiilor personale si fii atent la starea care ti-o confera un anumit obiectiv - esti incitat sau indiferent?

•  Fii responsabil. Evita intotdeauna sa gasesti scuze pentru esecurile tale si nu te pune in postura de victima a destinului. Pentru a putea ramane concentrat pe indeplinirea obiectivelor trebuie sa fii responsabil pentru comportamentul si deciziile urmate. Suna dificil, insa numai asa vei fi stapan pe propria viata.

•  „Nu lasa pe maine ce poti face azi” si fii consecvent. Stabilirea unui obiectiv doar pe hartie si amanarea actiunii echivaleaza de cele mai multe ori cu "moartea" unui ideal. Utilizeaza energia si entuziasmul stabilirii unui obiectiv nou drept „combustibil” pentru a trece la actiune.

•  Vizualizeaza succesul. Atitudinea si starea de spirit pozitiva reprezinta o arma esentiala pentru a avea succes. Gandeste-te la cum te vei simti, cat de schimbata va fi viata ta si tot ce vei fi in stare sa faci odata ce iti vei indeplini obiectivele. Te poate ajuta sa transpui aceasta viziune in scris. Uita de situatia din prezent si urmareste-ti viziunea. Toate aceste lucruri te vor mentine motivat.

•  Cunoaste importanta obiectivelor tale. Obiectivele iti pot oferi satisfactii imediate sau pe termen mai lung, insa trebuie sa retii de fiecare data ca merita tot efortul. Trebuie sa-ti doresti cu adevarat sa indeplinesti aceste obiective.

•  Fii realist in legatura cu obiectivele alese. Gandeste-te la prioritatile din viata ta, la lucrurile nou aparute sau care s-au schimbat - locul de munca, familie, probleme de sanatate, reluarea studiilor, etc. Viata ne poate rezerva surprize si trebuie sa ajustam obiectivele la situatia curenta din viata noastra.

•  Evalueaza lucrurile care te ajuta in indeplinirea obiectivelor si ajusteaza lucrurile care nu merg bine. Daca vei ajusta pe parcurs toti acesti factori, atunci cand vei intalni un impas nu vei fi obligat sa o iei de la inceput si nu vei fi tentat sa renunti. Experienta si efortul deja depuse vor putea fi utilizate pentru a progresa in continuare.

•  Realizeaza un plan in scris si stabileste un calendar cu datele pentru revizuirea progresului. Trebuie sa notezi un plan de actiune pas cu pas, pentru a putea bifa fiecare etapa parcursa. Deseori, a pune in scris o actiune este primul pas in indeplinirea sa. Notand periodic progresul, sau lipsa acestuia, vei putea sa iti ajustezi atitudinea pentru a duce obiectivele la indeplinire.

•  Pastreaza increderea in fortele proprii si in ceilalti. Gandeste pozitiv. De cele mai multe ori, modul in care privim o situatie sau o persoana poate influenta rezultatul evenimentelor. Daca te consideri o persoana fara valoare si care nu poate duce nimic pana la capat, cel mai probabil nu vei avea succes. In schimb, increderea in fortele proprii reprezinta premisa pentru succes.

•  Recunoaste efortul depus si sarbatoreste succesul. O dovada palpabila a progresului te va ajuta sa ramai motivat. Fa o lista cu obiectivele pe care le-ai atins deja, indiferent cat de mici si chiar le poti impartasi cu cineva. Iti poti oferi si o recompensa, insa nu uita ca indeploinirea unui obiectiv inseamna ca poti trece la urmatorul.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp