Reevalueaza obiectivele

Reevalueaza obiectivele
Reevaluarea obiectivelor propuse in viata nu inseamna a renunta, ci reprezinta o adaptare la realitate. Schimbarea face parte din viata noastra, fie ca este vorba de evenimente independente de vointa noastra, sau de procesul normal de dezvoltare si maturizare prin care trecem cu totii.

Cum stii ca este momentul sa reevaluezi obiectivele propuse?

Reevaluarea poate fi un proces dificil, datorita asocierii cu esecul si renuntarea. Auzim de multe ori ca cei care au castigat nu au renuntat niciodata si este adevarat, insa nu auzim de cei care se incapataneaza sa continue impotriva faptului ca avantajele sunt nesemnificative in comparatie cu dezavantajele. Aici nu vorbim de renuntare, ci de reevaluarea si inlocuirea obiectivelor care nu se mai potrivesc realitatii pe care o traim. Multi dintre noi au visuri nerealiste, ramase din copilarie sau tinerete. Iata cum poti recunoaste semnele care iti spun ca este momentul sa reevaluezi obiectivele:

• Obiectivul propus iti provoaca sentimente de anxietate, depresie, disperare sau stres extrem.
• Oamenii apropiati tie si in care ai incredere iti demonstreaza cu obiectivitate faptul ca obiectivul propus nu poate fi realizat.
• Ai incetat sa mai faci progrese sau ti-ai pierdut interesul in indeplinirea obiectivului.
• Dezavantajele indeplinirii unui obiectiv depasesc avantajele atingerii scopului.
• Conditiile, avantajele sau circumstantele unui anumit obiectiv s-au schimbat.
• Te-ai simti fericit si usurat daca respectivul obiectiv nu s-ar mai afla pe lista ta.

Cum sa reevaluezi obiectivele propuse

•  Aminteste-ti ca visurile se schimba in viata si poate ce ti-ai propus sa faci cu un an in urma astazi nu mai are justificare. In loc sa te concentrezi pe partea negativa a renuntarii, recunoaste obiectivul respectiv nu iti mai aduce beneficii.

•  Gandeste-te la tot ce ai de castigat daca renunti la un obiectiv: vei scapa de insomnii, dureri de cap ori stomac, sau stari de anxietate si stres.

•  Inlocuieste obiectivele vechi cu intentii noi, care au potential de a deveni obiective. Acestea trebuie sa fie realiste, sa poata fi indeplinite si sa aiba parametri masurabili. Clarifica ideea de succes personal sau profesional si identifica pasii care te vor purta spre acest tel.

•  Concentreaza-te pe valorile interne si nu urmari aprobarea celor din jur. Ai incredere in instinctul tau.

•  Trebuie sa stii ca o persoana nu este definita doar de intentiile si obiectivele sale. Sa renunti la un obiectiv nu inseamna sa negi ceea ce esti si nu te schimba ca persoana. Obiectivele propuse in viata reprezinta doar o parte a ta.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp