Despre emotii (1)
Atunci când o emotie ne bântuie si nu stim de ce sau nu o intelegem, acesta este de multe ori pentru că ne este frică de ceea ce simtim cu adevarat.
Emoţiile dau culoare vietii noastre si clipele au nuante diferite. Uneori simţim o emoţie puternică drept reacţie la ceva care ni s-a întâmplat, dar emoţii, de asemenea, vin aparent din senin si ne trezim în mod neaşteptat si inexplicabil inundati cu bucurie, durere sau melancolie. Ca norii de pe cer, ca vremea, emotiile vin şi se duc, influentand starea noastra mentală cu vibraţiile lor speciale. Uneori o emoţie dificila se invarte prin sufletul nostru mai mult decât ne-am dori, şi la un moment dat începem să ne întrebam când si cum vom putea sa ne eliberam de ea. Acest lucru este adesea valabil pentru durerea generata de o pierdere, de exemplu, sau furia ramasa dintr-un eveniment trecut cu care inca nu am incheiat socotelile.
De obicei, dacă ne permitem noua înşine sa ne simtim si cunoastem emoţiile pe deplin atunci când acestea ne traverseaza sufeltul, ele se vor îndepărta natural, dând voie altor emotii sa apara. Atunci când o emotie ne bântuie, nu se departeaza si simtim ca se blocheaza in interiorul nostru, acesta este de multe ori pentru că ne este frică de ceea ce simtim într-adevăr. Emoţiile cum sunt disperarea şi furia sunt puternice, şi este firesc să vrem să le eliberam cat mai curand pentru a nu ne intuneca si a nu ne incarca sufletul. Când ne confruntăm cu acest tip de situaţie, poate fi util să ne intrebam pe noi insine: "cât de mult am nevoie pentru a pastra aceste emoţii, cât timp trebuie să simt aceste emoţii înainte ca acestea poata trece si eu sa pot merge mai departe?" Dacă vă întrebaţi sincer şi aşteptaţi, va veni un răspuns. A stabili o limită de timp in cadrul unui astfel de angajament cu emoţiile poate fi dificil dar in acelasi timp este posibil sa fie chiar tehnica de care aveti nevoie pentru ca emotia sa fie consumata pe deplin.
Când aveţi acest sentiment de cât de mult timp este nevoie pentru a lucre emotia, setaţi un cronometru. Apoi asezati-va şi fiti disponibili pentru a simti si constientiza emoţia care nu va da pace. Tot ce trebuie sa faceti este sa va dati voie sa o simtiti in interior. Evitati atat sa va ataşati de aceasta emotie, pentru a nu deveni dependenti de ea, cat si sa o respingeti, pentru ca nu acesta este modul in care va puteti elibera de ea. Pur şi simplu lăsaţi-o sa existe in interiorul vostru ca marea in flux si reflux, si dati-i voie sa isi traiasca propria viata. Emoţiile sunt prin natura lor ciclice, astfel încât puteţi avea încredere că, la fel cum ajunge la intensitate maxima, tot astfel va trece. De fiecare data cand ii veti permite prezenţa fără a o reprima, veţi descoperi că aceasta emotie dificila a fost, de fapt, un catalizator pentru o atat de necesara vindecare emoţională.
Alte articole:
- Psihoterapie online - avantaje si dezavantaje
- Imagini care iti spun cat esti de stresat
- Gandirea pozitiva - un mod de viata
- Cum sa stabilesti obiectivele in viata
- Cum sa duci la indeplinire obiectivele alese
- Reevalueaza obiectivele
- Cum vindecă relația terapeutică?
- Exprimarea furiei, ca sursă a creșterii și dezvoltării personale
- Stima de sine
- Caut un psiholog - ce trebuie sa stiu?
- Impactul traumei războiului
- Nevoile împlinite, cheia unei familii fericite
- Tehnici simple care-ti cresc increderea in tine insuti
- Ce este Eneagrama
- Calea schimbarii
În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:
Recomandă un psihoterapeutSecțiuni:
Cele mai accesate psihoteste:
- Test de personalitate cu imagini
- Test personalitate Jung - 16 tipuri
- Test EQ - inteligenta emotionala
- Vezi cat esti de destept - test amuzant
- Cat de vulnerabil esti la la stres?
- Gaseste cariera de vis
- Testarea emotiilor
- Dominanta creierului tau
- Cat de gelos(geloasa) esti?
- Vezi daca esti indragostit(a) cu adevarat
Articole recente:
- Tratamentul insomniei prin terapie cognitiv-comportamentală: o soluție eficientă pentru somnul tău
- Tratamentul anxietății prin terapie cognitiv-comportamentală
- Avantajele activității fizice pentru persoanele autiste
- Cum să gestionezi presiunea familială în privința deciziilor de viitor
- Diferența dintre realitate și halucinații: Înțelegerea distorsiunilor mintale
- Cum să scapi de depresie și anxietate prin sport
- Teama de a fi judecat pentru că mergi la terapie: Depășirea stigmatului
- Decizia de a merge singur în vacanță: Beneficii și considerații
- Cum să previi dependența de dispozitive electronice a copilului
- Abordări psihologice ale relației dintre infractor și victimă