Alegerea carierei
Sunt 4 mari factorii dupa care ar trebui sa te orientezi in alegerea carierei:
1. ABILITATILE [SKILURILE] TALE
Afla de ce skiluri ai nevoie in jobul tau, cat de bune sunt abilitatile tale si cum le poti imbunatati.
De la negociere si initiativa la sociabilitate si comunicare - abilitatile si aptitudinile tale sunt cele care te fac sa fii bun in ceea ce faci, iar de cat de bun esti depinde satisfactia si succesul jobului tau.
Vezi care sunt skilurile tale forte si in ce joburi le poti utiliza la maximum.
2. PERSONALITATEA TA
Personalitatea reprezinta ansamblul de caracteristici ce definesc emotional, cognitiv si comportamental o persoana. Exista numeroase clasificari si teste de personalitate. Fiecare tip de personalitate are afinitatile ei profesionale.
Acceseaza testul MBTI pentru a afla care este tipul tau din cele 16.
Citeste mai multe despre tipurile de personalitate aici.
3. INTERESELE TALE PROFESIONALE
In ce domeniu ti-ar placea sa profesezi? Ti-ar placea sa lucrezi cu oameni sau, dimpotriva, cat mai departe de ei. Ai prefera sa ai un job in aer liber si sa te bucuri de natura sau un birou comod este ceea ce iti doresti? Ai inclinatii catre arta sau esti pasionat de afaceri?
Fa acest test. Acorda-ti timp pentru asta! E important ca munca ta sa iti aduca satisfactii.
4. VALORILE TALE
Valorile sunt acele concepte pe care le consideri a fi cele mai importante in viata. In ceea ce priveste locul de munca, valorile sunt acelea care il motiveaza pe angajat. Efortul, angajamentul si motivatia de care o persoana dispune la locul de munca sunt direct proportionale cu valoarea perceputa de aceasta.
Valorile sunt acele concepte pe care le consideri a fi cele mai importante in viata. In ceea ce priveste locul de munca, valorile sunt acelea care il motiveaza pe angajat. Efortul, angajamentul si motivatia de care o persoana dispune la locul de munca sunt direct proportionale cu valoarea perceputa de aceasta.
continuareOrientare in cariera - Studiu de caz - din perspectiva teoriei trăsătură-factor a lui Holland si teoriei lui Super - teoria dezvoltării concepţiei despre sine în conduita vocaţională: Paul este un tânăr de 24 de ani, în prag de absolvire a Facultăţii de Teologie.
continuareCa sa reusesti in viata trebuie sa alegi un profil adecvat propriilor aptitudini, sa fii atras de domeniul respectiv si sa depui toate eforturile pentru a fi un specialist desavarsit in acel domeniu. Sigur ca avand aptitudini si placandu-ti acel domeniu, efortul necesar pentru a fi foarte bun e mult mai mic decat in situatia in care nu esti atras de acel domeniu sau nu manifesti aptitudinile corespunzatoare acelui domeniu.
continuareTe intrebi de ce nu ai reusit sa avansezi in cariera, nu esti multumit de profesia aleasa, sau ai pierdut un loc de munca? Fiecare dintre noi am facut greseli la serviciu, insa daca gresi e omeneste, a invata din greseli este o virtute. Constientizarea celor mai frecvente greseli te poate ajuta sa beneficiezi de succesul binemeritat pe plan profesional.
continuareConturarea personalitatii: Evaluarile psihometrice sunt utilizate pentru a potrivi tipul de personalitate cu o anumita profesie. Aceste chestionare ofera descrieri ale diverselor aspecte de personalitate si sunt importante pentru identificarea mediului propice succesului profesional. Subiectele acoperite includ: inclinatia pentru a fi liderul unei echipe sau a urma instructiunile, munca in echipa sau pe cont propriu, munca intr-un ritm constant sau cu termene limita, preferinta pentru o slujba ce implica empatia cu alte persoane sau pentru un mediu tehnic.
Interesele profesionale: Afla ce cariera ti se potriveste. Alegerea in privinta profesiei este stabilita in urma unei analize detaliate ce cuprinde intrebari din domenii foarte diverse. Rezultatele sunt analizate impreuna cu alte evaluari psihometrice, pentru a obtine informatii valoroase asupra alegerilor optime.
În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:
Recomandă un psihoterapeutSecțiuni:
Cele mai accesate psihoteste:
- Test de personalitate cu imagini
- Test personalitate Jung - 16 tipuri
- Test EQ - inteligenta emotionala
- Vezi cat esti de destept - test amuzant
- Cat de vulnerabil esti la la stres?
- Gaseste cariera de vis
- Testarea emotiilor
- Dominanta creierului tau
- Cat de gelos(geloasa) esti?
- Vezi daca esti indragostit(a) cu adevarat
Articole recente:
- Tratamentul insomniei prin terapie cognitiv-comportamentală: o soluție eficientă pentru somnul tău
- Tratamentul anxietății prin terapie cognitiv-comportamentală
- Avantajele activității fizice pentru persoanele autiste
- Cum să gestionezi presiunea familială în privința deciziilor de viitor
- Diferența dintre realitate și halucinații: Înțelegerea distorsiunilor mintale
- Cum să scapi de depresie și anxietate prin sport
- Teama de a fi judecat pentru că mergi la terapie: Depășirea stigmatului
- Decizia de a merge singur în vacanță: Beneficii și considerații
- Cum să previi dependența de dispozitive electronice a copilului
- Abordări psihologice ale relației dintre infractor și victimă