Lucreția Preda — Cabinet Psihologie Galati
Accesează-ți resursele! CÂTEVA PROBLEME ABORDATE IN CABINETUL DE PSIHOTERAPIE
Interventie psihologica in situatii de abuz
Daca ai experimentat devastarea sufleteasca si durerea provocate de un abuz, probabil ca iti este foarte greu sa te confesezi in legatura cu amintirile dureroase si sentimentele de vinovatie nejustificate sau in legatura cu rusinea si furia pe care le resimti. Pe de alta parte, simti ca povara acestor amintiri este atat de grea, incat iti face, pur si simplu, viata insuportabila.
Prin psihoterapie, poti beneficia de un spatiu sigur, de sustinere, acceptare si non-judecata, pentru a vorbi despre aceste amintiri si despre modul in care iti afecteaza viata in prezent.
Beneficiile psihoterapiei:
- Sustinere si suport in evocarea proceselor traumatice, in conditii de siguranta si incredere;
- Gestionarea efectelor traumei si abuzului (inclusiv cosmaruri si flashback-uri);
- Ameliorarea simptomelor asociate traumei (depresie, anxietate, lipsa de incredere);
- Dezvoltareade strategii pentru a face fata efectelor abuzului.
"Calatoria" in depasirea efectelor unui abuz nu este una simpla. Insa, indiferent de circumstante, te voi sprijini la fiecare pas, astfel incat aceste amintiri devastatoare sa ramana in trecut si sa nu-ti mai influenteze calitatea vietii.
Psihoterapie in tulburarea de panica
“Oare mi se va face rau?”;
“Ce pot face pentru ca situatia sa nu se mai repete?”;
“Ma simt speriata”;
“Voi face un atac de cord… incep sa tremur… inima mea bate tot mai repede… respir greu… “;
Definitia tulburarii de panica
Tulburarea de panica este o tulburare de anxietate, caracterizata prin atacuri de panica recurente si regulate. Un atac de panica este un episod neasteptat de frica intensa, cu simptomele fizice asociate.
Este firesc sa experimentezi sentimente de neliniste, anxietate sau panica. Insa, pentru o persoana cu tulburare de panica, toate aceste sentimente sunt foarte intense, apar in mod regulat si, de obicei, fara un motiv evident. Acest lucru determina caracterul imprevizibil al tulburarii de panica, la care se adauga frica si anxietatea asociate.
Alte conditii care pot determina anxietate severa si care pot fi asociate cu tulburarea de panica, pot fi: fobiile, tulburarea post-traumatica de stres sau tulburarea de anxietate generalizata.
Semnele si simptomele unui atac de panica:
- Nivel ridicat de anxietate, cu sau fara o cauza cunoscuta;
- Agitatie;
- Senzatie de sufocare;
- Greata;
- Transpiratie;
- Senzatie de ameteala si lesin;
- Teama de moarte;
- Dureri toracice.
Tratamentul in cazurile de atac de panica
Exista doua forme principale de tratament pentru atac de panica: tratament medicamentos si psihoterapie. Cercetarile indica faptul ca medicatia antidepresiva are succes in peste jumatate din cazurile de tulburare de panica. Tehnicile psihoterapeutice includ: vizualizare pozitiva, tehnici de relaxare, identificarea gandurilor negative, intarirea auto-increderii, etc.
Psihoterapie in tulburarea depresiva
"Nu ma simt in stare sa fac nimic... orice trebuie sa faca un om, ma iau gandurile ca nu ma simt in stare sa fac si eu. Si cand vorbesc de raul care ma ia, imi face rau; sau cand aud pe cineva ca ii este rau, ma ia rau... frica de rau... Nu ma simt in stare sa fac lucrul ala care imi place... nu-mi place nimic, nu ma bucur de nimic si ma pierd in gandurile negative. Si cand stau fara sa fac ceva, numai la rau ma gandesc. Nu pot sa fac sa am copii, sa-i cresc... nu ma simt in stare sa imbatranesc... sa am copii mari... sa mor... Cand aud pe cineva ca are 30, 40 sau 50 de ani, ma ia rau... imi vin gandurile ca nu pot sa ajung... nu ma simt in stare sa ajung la anii aia..."
(A., 21 ani)
Potrivit unui studiu recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in Romania, aproximativ 20% din populatie sufera de boli psihice, iar jumatate dintre aceste persoane au depresie. Simptomele comune ale depresiei includ: absenta motivatiei, pierderea entuziasmului/placerii, dificultati de concentrare, pesimism, tulburari de somn, iritabilitate, plans, ganduri de sinucidere, retragere sociala, modificari ale apetitului, pierderea apetitului sexual. De cele mai multe ori, depresia are efecte secundare asupra relatiilor personale sau profesionale.
Beneficiile psihoterapiei:
- Identificarea si explorarea cauzelor care stau la baza depresiei;
- Examinarea gandurilor, sentimentelor si comportamentelor care contribuie la starea de spirit scazuta;
- Dezvoltarea de strategii de adaptare pentru a gestiona starea de spirit scazuta;
- Insusirea unor tehnici si instrumente cu eficacitate pe termen lung.
Psihoterapie dependente
Dependentele pot lua diferite forme si pot avea diferite efecte asupra sanatatii fizice si psihologice. Simptomele pot include: depresie, atacuri de panica, tulburari ale somnului, deteriorari in planul relatiilor si randamentului in munca, etc.
- Tipuri de dependente
- Dependenta de alcool;
- Dependenta de droguri;
- Dependenta de fumat;
- Dependenta de joc;
- Abuzul de substante;
- Dependenta de sex / pornografie;
- Dependenta de cumparaturi;
- Dependenta de exercitii fizice;
- Dependenta de alimente;
- Dependenta de internet / TV.
Beneficiile psihoterapiei in dependente:
- Intelegerea cauzelor profunde care au dus la dependenta;
- Auto-intelegere si insight;
- Examinarea gandurilor, sentimentelor si comportamentelor care contribuie la dependenta;
- Elaborarea si insusirea unor strategii de gestionare a simptomelor de sevraj;
- Elaborarea de strategii pentru a face fata situatiilor declansatoare;
- Insusirea unor tehnici si instrumente aplicabile pe termen lung.
AUTOCUNOASTERE SI DEZVOLTARE PERSONALA
Coaching-ul te ajuta sa privesti cu claritate situatia ta actuala si sa-ti stabilesti obiectivele, astfel incat sa-ti realizezi pe deplin viata. Odata stabilite obiectivele, psihoterapeutul te va ajuta sa dezvolti un plan de actiune si te va ajuta, motiva si sustine in indeplinirea acestui plan.
Uneori, un proiect poate parea atat de mare si complicat incat nu stii de unde sa incepi. Si, cu cat amani mai mult, cu atat devine mai dificil de indeplinit. Hipnoterapia si coaching-ul te pot ajuta sa-ti dezvolti motivatia si sa-ti redescoperi pasiunea pentru a incepe realizarea scopurilor tale. Aceasta dubla abordare este eficienta deoarece poate determina schimbari fundamentale atat in atitudine cat si in modul de a actiona.
Tehnicile utilizate in cabinet te pot ajuta:
- Sa-ti clarifici obiectivele - este cunoscut faptul ca scrierea obiectivelor le face mai tangibile si mai reale;
- Sa-ti analizezi temerile, rezistentele si convingerile limitative care te blocheaza; multe persoane cred ca sunt destinate sa ramana in situatia lor actuala, chiar daca aceasta nu ii mai satisface. Coaching-ul te ajuta sa-ti schimbi aceste convingeri limitative;
- Sa-ti transformi obiceiurile negative si sa-ti imbunatatesti comportamentul;
- Sa dezvolti sau sa mentii o atitudine pozitiva pentru atingerea scopurilor tale;
- Te incurajeaza sa faci pasi concreti in realizarea obiectivelor.
Terapeutul nu te judeca!
Psihologul este o persoana care crede in abilitatile tale. Prin coaching, te va invata sa-ti canalizezi energia in mod eficient. Rolul lui este de a-ti adresa intrebarile potrivite pentru a te ajuta sa-ti gasesti propriile solutii si sa functionezi in mod independent. El te va pune in legatura cu propriile resurse pentru a descoperi ceea ce este cel mai bine pentru tine.
Mingea este in terenul tau!
Terapeutul nu gandeste pentru tine, nu face nimic in locul tau ci, doar, te pozitioneaza intr-un unghi din care totul este mai accesibil, astfel incat sa faci singur ceea ce este mai util pentru indeplinirea proiectelor tale.
Vei fi intotdeauna responsabil pentru tine, pentru rezultatele si succesele tale!
Consiliere psihologica in situatii de doliu si pierdere
Doliul este sentimentul de durere pe care il traim atunci cand pierdem pe cineva foarte drag. Moartea si pierderea sunt procese inevitabile ale vietii; socul, negarea, furia, tristetea fac parte din aceste procese.
Cu toate acestea, fara o interventie terapeutica, aceste pierderi pot lasa rani emotionale adanci pe termen lung, inclusiv probleme de sanatate mintala.
Primul raspuns natural intr-o situatie de doliu este socul si neincrederea . Urmeaza negarea, stadiu in care persoana indoliata are dificultati in a accepta realitatea pierderii si in care poate trai sentimentele de furie sau chiar vinovatie . Se poate instala, apoi, o perioada de depresie care poate include simptome ca: insomnie, iritabilitate, pierderea motivatiei, retragere sociala, modificari ale apetitului si dureri fizice, dupa care se trece la ultimul stadiu, acela de acceptare.
Consilierea psihologica este utila in urmatoarele situatii de durere si pierdere :
- Decesul unei persoane dragi;
- Avort spontan;
- Divort / Separare;
- Incheierea unei relatii;
- Pierderea locului de munca;
- Vatamari corporale;
- Schimbarea domiciliului;
- Mutarea de acasa a unui copil.
Daca te confrunti cu aceste situatii, consilierea psihologica si psihoterapia te pot ajuta - intr-un spatiu bazat pe incredere, siguranta si confidentialitate - sa traversezi acest proces intr-o maniera sanatoasa, sa-ti depasesti emotiile dureroase, sa accepti pierderea si sa faci ajustarile relevante pentru a descoperi noi mecanisme de coping. Traversarea unui proces de doliu este, de obicei, una de lunga durata si consilierea te poate sprijini in aceasta perioada dificila.
DISFUNCTII SEXUALE
Problemele psihosexuale sunt definite ca incapacitatea de a ajunge la placere si satisfactie in activitatea sexuala (Manualul diagnostic si statistic al tulburarilor mentale DSM IV, Asociatia Americana de Psihiatrie, 1994), si includ:
- Anorgasmia : intarzierea sau absenta orgasmului dupa o faza de excitatie normala in timpul activitatii sexuale;
- Aversiunea sexuala : aversiune extrema si evitarea oricarui contact genital cu partenerul;
- Dispareunia : durere genitala recurenta si persistenta, fie la femeie, fie la barbat;
- Disfunctia erectila la barbat : incapacitatea de a obtine sau mentine erectia pentru actul sexual;
- Ejacularea precoce : ejacularea, cu stimulare sexuala minima, inainte sau la scurt timp dupa penetrare, si inainte ca persoana sa doreasca acest lucru;
- Inhibarea dorintei sexuale : deficit de fantezii sexuale si dorinta a activitatii sexuale;
- Tulburarea de excitatie sexuala la femeie : incapacitatea de a obtine sau mentine o lubrifiere adecvata, ca raspuns la excitatia sexuala, pana la finalizarea activitatii sexuale;
- Vaginismul: spasmul involuntar al musculaturii vaginului, care interfereaza cu actul sexual.
In lucrarea "The New Sex Therapy: Active Treatment of Sexual Disfunctions" (1974), Kaplan enumera o serie de factori care stau la baza acestor tulburari, si anume:
- Lipsa de informare sau ignoranta in ceea ce priveste interactiunile sociale si sexuale;
- Vina si anxietatea inconstienta legate de sex;
- Anxietatea de performanta - cea mai frecventa cauza a disfunctiei erectile si a disfunctiilor fazei orgasmului;
- Esecul partenerilor in a comunica unul cu celalalt despre sentimentele lor sexuale si comportamentale in care doresc sa se angajeze.
Beneficiile psihoterapiei:
- Explorarea rapida si identificarea conflictelor aflate la baza disfunctiei, a sentimentelor nerezolvate legate de evenimente trecute si a factorilor aflati in afara sferei constiente;
- Invatarea unor tehnici de autohipnoza ca metoda de gestionare a stresului si de reducere a anxietatii, dar si ca metoda de crestere a pasiunii sexuale;
- Cresterea expectantelor pentru a promova schimbarea personala;
- Modificarea emotiilor problematice si cresterea starilor emotionale dorite;
- Dezvoltarea stimei de sine;
- Concentrarea atentiei si la cresterea constientizarii senzoriale, facilitand cresterea excitatiei si a placerii;
- Identificarea si eliberarea temerilor care inhiba excitatia sexuala.
TULBURARILE FOBICE
Fobie sociala
“…ma balbaiam, imi cautam cuvintele, imi tremurau mainile si ma inrosisem toata. Aveam pete rosii chiar si pe gat.”;
“Sunt diferit de ceilalti, sunt plictisitor, ceilalti oameni sunt mai buni decat mine... sunt un prost”;
“Ma simt foarte stingherit atunci cand ma aflu intr-un grup”;
Agorafobie
“Simt o teama intensa atunci cand ma aflu in afara casei, in locuri de unde nu pot iesi repede sau unde nu pot primi imediat un ajutor”.
Fobii specifice: teama de animale, insecte, obiecte, boli, apa… etc;
Ce este fobia?
Fobia reprezinta o teama exagerata si persistenta fata de un obiect sau o situatie care, de regula, nu prezinta nici un pericol. Desi pacientii realizeaza caracterul irational al fricii lor, ei evita, totusi, situatiile respective. Fobiile reprezinta frici cu caracter dezadaptativ care produc perturbari in viata subiectului.
Beneficiile psihoterapiei in tulburarile fobice:
- Intelegerea cauzelor profunde ale temerilor;
- Examinarea gandurilor, sentimentelor, si comportamentelor care stau la baza temerilor;
- Auto-intelegere si insight;
- Dezvoltarea unor strategii personalizate de adaptare pentru a face fata temerilor si anxietatii;
- Insusirea unor tehnici si instrumente aplicabile pe termen lung.
Terapia este conceputa in jurul cazului tau particular. Vei primi ajutor pentru a descoperi cel mai potrivit mod de a face fata fobiei. Poti suna sau poti face o programare online pentru a realiza o evaluare initiala pentru problemele tale specifice.
MANAGEMENTUL STRESULUI
Stresul este una dintre cele mai comune probleme de sanatate mintala. Societatea in care traim, profund comerciala si orientata spre consum, ne constrange sa aratam bine, sa ajungem la un anumit status prin posesiuni materiale si calificare, sa detinem ultimele tehnologii si accesorii la moda, etc.
Nu este de mirare ca, sub aceasta presiune, unii dintre noi “cad” din cauza lipsei resurselor financiare, sociale si personale care le franeaza eforturile de satisfacere a acestor nevoi. Un stres minor poate fi tolerat; nu se poate spune acelasi lucru si despre stresul intens sau prelungit, care are un impact negativ asupra relatiilor noastre, asupra performantei in munca si care poate conduce la atacuri de panica si / sau depresie.
Simptomele pot include: iritabilitate, modificari ale apetitului, dificultati de concentrare, probleme de somn, gandire negativa, pierderea motivatiei, absenta libidoului, retragere sociala, modificari ale dispozitiei, etc. De asemenea, stresul poate genera si simptome fizice, cum ar fi: afectiuni ale pielii, probleme digestive, dureri de cap, tensiune musculara, hipertensiune arteriala.
Exista numerosi stresori care ne pot afecta:
- Stresori legati de sanatatea fizica;
- Stresori legati de camin si vecinatate;
- Stresori financiari;
- Stresori la locul de munca;
- Stresori legati de partener;
- Stresori legati de copii;
- Stresori legati de familia extinsa;
- Stresori legati de prieteni.
Consilierea psihologica si psihoterapia te pot ajuta sa explorezi cauzele profunde care au generat stresul si sa intelegi care sunt comportamentele tale care mentin un nivel ridicat de stres. Impreuna cu terapeutul, vei dezvolta tehnici eficiente de reducere a stresului si noi modele sanatoase de viata.
Beneficiile psihoterapiei:
- Posibilitatea de a explora cauzele profunde ale stresului si anxietatii;
- Examinarea gandurilor, sentimentelor si comportamentelor care contribuie la stres;
- Identificarea factorilor declansatori de stres;
- Auto-intelegere si insight;
- Dezvoltarea unor strategii de adaptare pentru a gestiona situatiile stresante;
- Dezvoltarea capacitatii de a gestiona presiunile si propriile reactii la acestea;
- Insusirea unor tehnici de relaxare, aplicabile pe termen lung.
MANAGEMENTUL FURIEI
Desi este o emotie naturala, furia se poate manifesta in moduri indezirabile. Furia si nivelul ridicat de adrenalina pot declansa reactii fiziologice diverse: cresterea pulsului, temperatura ridicata si palpitatii.
O stare de furie ne poate determina sa recurgem la comportamente nepotrivite, agresive, care pot avea un impact negativ asupra relatiilor, atat personale cat si profesionale. Nu putem controla situatiile generatoare de furie. Ceea ce putem face este sa gestionam atitudinea noastra fata de aceste situatii.
Consilierea psihologica si-a dovedit eficacitatea in toate problemele legate de furie, de la iritarea usoara la furia excesiva. Sedintele de managementul furiei te poate ajuta sa intelegi cauzele care stau la baza acestei stari, sa gestionezi nivelul furiei si sa reduci la minimum confruntarile sau automutilarea.
Modalitatile de manifestare a furiei:
- Iritabilitate
- Izbucniri
- Temperament agresiv
- Violenta
- Auto-mutilare
- Atacurile verbale
- Furie interna
Beneficiile psihoterapiei:
- Intelegerea cauzelor profunde ale iritabilitatii;
- Examinarea gandurilor, sentimentelor si comportamentelor care contribuie la aceasta stare;
- Identificarea factorilor declansatori;
- Auto-intelegere si insight;
- Imbunatatirea abilitatilor de comunicare si exprimare;
- Elaborarea unor strategii de adaptare pentru a gestiona situatiile provocatoare de furie;
- Invatarea unor tehnici si instrumente aplicabile pe termen lung.
TULBURARE OBSESIV-COMPULSIVA
Trasatura esentiala in cazul tulburarii obsesiv-compulsive consta in aparitia unor obsesii si compulsii care il determina pe subiect sa se concentreze asupra lor. Aceastea pot dura mai mult de o ora pe zi si ii produc persoanei un disconfort serios (D.S.M. IV; A.P.A., 1994).
Obsesiile reprezinta ganduri, comportamente impulsive sau imagini cu caracter persistent, traite de subiect ca avand un caracter intruziv si neadecvat.
Principalele tipuri de obsesii sunt:
- de contaminare;
- de violenta fizica asupra unei persoane sau asupra propriei persoane;
- de moarte;
- de accidente;
- de comportamente neadecvate;
- pentru organele sexuale sau acte sexuale inacceptabile;
- cu privire la religie;
- cu privire la curatenie, ordine;
- fraze incoerente, imagini, melodii, numere, etc.
Compulsiunile sunt comportamente la care persoana apeleaza pentru a preveni producerea unor evenimente provocatoare de anxietate.
Acestea pot fi:
- spalatul pe maini de foarte multe ori;
- verificarile;
- ordonarea si aranjarea unor obiecte;
- rugaciunile;
- numaratul;
- repetarea unor cuvinte, etc.
Programul terapeutic este conceput in jurul cazului dvs. particular si se realizeaza prin intermediul unui plan terapeutic ce isi propune ca obiectiv dezvoltarea capacitatii de control a obsesiilor si ritualurilor asociate. Terapia cognitiv-comportamentala si terapia prin intermediul hipnozei si-au dovedit eficacitatea in tratamentul acestei tulburari.
DEZVOLTAREA STIMEI DE SINE
Un nivel sanatos al stimei de sine ne poate folosi in viata, mai ales la locul de munca sau in relatiile cu cei din jur. Din pacate, cei mai multi dintre noi se caracterizeaza printr-o slaba incredere in propria persoana si un nivel scazut al stimei de sine.
Care sunt beneficiile psihoterapiei in aceste cazuri?
- Identificarea si explorarea acelor experiente timpurii sau evenimente recente care au determinat scaderea stimei de sine;
- Explorarea modului in care acestea iti afecteaza existenta;
- Stabilirea modului in care doresti ca lucrurile sa se schimbe;
- Examinarea gandurilor, sentimentelor si credintelor care contribuie la slaba auto-incredere;
- Imbunatatirea imaginii de sine;
- Antrenamentul asertivitatii (daca este cazul)
Psihoterapia iti va oferi instrumentele necesare pentru a-ti atinge obiectivele propuse, in contextul unei relatii terapeutice bazata pe suport si siguranta. Vom identifica impreuna sperantele si asteptarile tale, vom explora cauzele care au determinat scaderea stimei de sine si te voi insoti in efortul tau pentru descoperirea fortei interioare si increderii in tine!
TULBURARI DE SOMN
Tulburarile de somn afecteaza un numar foarte mare de persoane si pot cauza o serie de probleme fiziologice şi psihologice care, la randul lor, pot indica preexistenta altor probleme, cum ar fi: depresia, anxietatea si stresul. Se poate ajunge la un cerc vicios in care starea generala, deteriorata (din cauza lipsei de somn), poate impiedica persoana sa mai doarma in viitor, fapt care duce la depresie, si asa mai departe.
Nevoia de somn variaza considerabil de la o persoana la alta. Desi, in general, oamenii au nevoie de opt ore de somn pe noapte, fiecare individ este diferit. Varsta, dieta, nivelul de activitate fizica si mentala influenteaza nevoia de somn a fiecarui individ; astfel, ceea ce este suficient pentru o persoana poate fi insuficient pentru alta. Totusi, daca sufera de una dintre problemele enumerate mai jos, ar putea beneficia de consiliere si psihoterapie.
- Dificultati de adormire
- intreruperea somnuluiii
- Somnolenta excesiva
- Somnambulism
- Cosmaruri
- Insomnie
Beneficiile psihoterapiei
- Identificarea si intelegerea cauzelor profunde care stau la baza problemelor de somn;
- Examinarea factorilor din stilul tau de viata care ar putea exacerba problemele de somn;
- Invatarea unor tehnici de relaxare;
- Identificarea anxietatilor care te impiedica sa dormi.
TULBURARI DE COMPORTAMENT ALIMENTAR
Multi dintre noi suntem preocupati de imaginea corporala si de controlul greutatii. Problemele pot aparea atunci cand se recurge la diete excesive, abuz de laxative si diuretice sau de alte medicamente, posturi, exercitii fizice excesive, varsaturi, etc.
Prin psihoterapie, pot fi identificate cauzele psihologice profunde care explica relatia dintre mancatul excesiv si starea de bine, preocuparea ta pentru greutate, imaginea corporala negativa si tulburarile de alimentatie.
Pentru aceasta, vom utiliza tehnici cognitiv-comportamentale, vom stabili obiective, vom tine jurnale de alimentatie si vom monitoriza gandurile legate de alimentatie.
Beneficiile psihoterapiei
- Intelegerea cauzelor care stau la baza problemelor alimentare;
- Examinarea gandurilor, sentimentelor si comportamentelor care mentin problema;
- Imbunatatirea obiceiurilor alimentare;
- Dezvoltarea imaginii de sine;
- Strategii de rezistenta psihologica;
- Strategii de adaptare pentru a inlocui comportamentele compensatorii (varsaturi, administrare de laxative sau exercitii fizice excesive).
Servicii oferite:
- Psihologie
- Coaching și dezvoltare personală
- Autocunoaștere și accesarea potențialului interior
- Consilierea carierei
- Control și autocontrol comportamental și emoțional
- Dezvoltarea abilităților de comunicare
- Gestionarea timpului
- Psihoterapie individuală
- Anxietate, atacuri de panică, fobii
- Dependență de alcool
- Dependență de jocuri de noroc
- Depresie
- Dificultăți de comunicare, relaționare, adaptare
- Dificultăți în luarea deciziilor
- Experiențe traumatice
- Managementul conflictului
- Managementul stresului la locul de muncă
- Obezitate
- Pierderea unei persoane dragi, divorț, separare, doliu
- Renunțare la fumat
- Retragere din viața socială
- Stima de sine scăzută, devalorizare
- Tulburări ale somnului (insomnii, cosmaruri, somn agitat)
- Tulburări alimentare
- Psihoterapie de cuplu
- Psihoterapie copii
- Agitație, nervozitate, agresivitate
- Anxietate, fobii, ticuri
- Deficit de atenție, încăpățânare, iritabilitate, agresivitate
- Enurezis, encomprezis, afecțiuni somatice cu cauză psihică
- Insomnii, cosmaruri, somn agitat
- Izolare, timiditate excesivă, inhibiție, conduite bizare
- Perturbări ale comportamentului ca urmare a apariției unui nou membru în familie
- Probleme de comunicare și relaționare (copilul nu are prieteni, nu se adaptează la gradiniţă/școală)
- Traume suferite (decesul unui membru al familiei, divorțul sau separarea părinților, accidente, boli
- Tulburări de comportament (conduite agresive și autoagresive, minciună, fugă, furt)
- Psihoterapie adolescenți
- Anxietate, fobii, tulburări somatice de cauză psihică
- Conduite agresive, violență, nervozitate, minciună, furt, fuga de acasă
- Conflicte în familie, dificultăți de relaționare
- Dependențe - alcool, droguri, fumat
- Dificultăți de învățare, eșec școlar, absenteism, abandon
- Probleme afective și sexuale
- Stima de sine scăzută, depresie, tentative de suicid
- Tulburări ale comportamentului alimentar (anorexie, bulimie)
- Tulburări ale somnului, tensiune emoțională, incapacitate de a se relaxa
- Consiliere și informare pentru părinți
- Avize psihologice
- Sex-terapie
- Hipnoză
- Controlul greutății corporale
- Creşterea performanţelor- concentrare, memorie, îmbunătățire aptitudini psiho-fizice
- Eliberarea de obiceiurile nedorite: bâlbâiala, ticuri, bruxism, enurezis diurn/nocturn, ros unghiile
- Hipnoanaliza
- Hipnoterapia Ericksoniană
- Managementul stresului
- Tratamentul disfuncțiilor sexuale - ejaculării precoce, impotenței, frigidității, vaginismului etc
- Tratamentul insomniei
- Tratamentul unor afecțiuni psihice - probleme emoționale, anxietate, depresie, fobii, obsesii
- Psihoterapie online
- Psihoterapie cognitiv-comportamentală
Articole
- Neuroplasticitatea
- Enurezisul
- Somnambulismul
- Sindromul oboselii cronice
- Managementul furiei
- Managementul stresului
- Dezvoltarea stimei de sine
- Tulburarile de somn
- Schimbarea comportamentului alimentar
- Tulburarea obsesiv-compulsiva
- Bulimia
- Dependenta de munca
- Dependente
- Doliu si pierdere
- Abuz
- Tulburarile de anxietate
- Fobiile
- Disfunctiile sexuale
- Tulburarea de panica
- Depresia
Recomandari
Ultima vizita la cabinet: aprilie 2022
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Recomand cu caldura aceasta psiholoaga.
Este foarte atenta la ceea ce spune pacientul, atenta la detalii, și știe sa pună întrebările oportune, care sa te ajute sa te cunoști și sa înțelegi de ce se întâmplă diferite chestii în viata noastră.
În același timp Lucreția rezonează cu ideile pacientului, poate ajuta în schimbarea mentalității pentru a avea actiuni pozitive.
Modul ei de lucru este unul unic,cum nu am întâlnit la alți psihologi.
Este profesionala și inteligenta.
Ultima vizita la cabinet: octombrie 2018
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Crezi ca esti puternic,sănătos si faci fata oricăror probleme dar la un moment dat are loc un "click" care iti da peste cap intreaga viata!asa am ajuns eu in cabinetul d-nei dr,in urma unei banale viroze, care m-a ținut la pat câteva săptămâni si care m-a transformat într-o persoana anxioasa care nu mai făcea diferența între realitate si închipuire!nu îmi doream decât să dorm pt ca atunci erau singurele clipe de liniște,din momentul în care deschideam ochii trăiam un coșmar,nu vedeam decât boli,boli pe care nici un doctor nu reușea să le descopere!imi faceam fel si fel de filme in cap,pana si o simpla durere de deget ma facea sa ma gandesc ca am cine stie ce boala!eram pe punctul de a lua tratament psihiatric numai sa scap din acest cosmar!Dar cu ajutorul d-nei dr care este un profesionist adevarat,cu multa răbdare și multa voință,iata-mă acum peste aproximativ 8 luni,am redevenit persoana care eram inainte!asa cum a spus si dumneaei probabil căderi vor mai fi,dar diferența este că acum stiu cum sa le depășesc si stiu cum sa ma ancorez in realitate!Așadar daca sunteti pe acest site este clar ca aveti anumite probleme pe care nu le puteti depăși singuri,nu stati,cereți ajutor iar d-na Lucreția Preda este persoana potrivita!Eu singura ,fără ajutorul dumneaei nu as fi reusit!Recomand din toata inima!Multumesc!
Ultima vizita la cabinet: octombrie 2018
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Sunt o persoana anxioasa. Pana sa o intalnesc pe dna. Lucretia nu am putut sa recunosc acest lucru si sa nu vad in asta o problema. Voi ramane o persoana anxioasa si asta nu ma mai sperie. Am invatat in timpul terapiei mele de 1 an acceptanta: sa ma accept pe mine si pe ceilalti. Daca imi zicea cineva acum 4 ani ca voi reveni pe o linie de echilibru emotional nu l-as fi crezut. M-am concentrat foarte mult sa caut raspunsuri si sa inteleg; dna. Lucretia fiind al 5-lea psiholog la care am fost dar de departe cel mai profesionist.
Am inteles ca e ok sa imi arat slabiciunile fata de mine si mai ales fata de ceilalti, nimeni nu e perfect, e ok sa am zile bune si rele, e ok sa am recaderi, e ok sa am palpitatii, sa imi tremure vocea. La partea cu tremuratul mainilor in fata altora mai am de lucru dar sunt sigura ca se va rezolva iar acest aspect nu mai reprezinta punctul focal al existentei mele.
Am invatat sa nu am incredere in gandurile mele: gandurile negative nu se adeveresc de cele mai multe ori si daca se adeveresc impactul e intodeauna mai mic fata de ce imi inchipuiam.
Mi-am dat voie sa fac greseli, sa ma fac de ras si am supravietuit..am invatat din ele. Sunt mandra de mine si de dezvoltarea mea personala de-a lungul terapiei.
Cel mai important lucru invatat a fost sa nu mai privesc in interior (ce trairi am, ce senzatii am, etc.) si sa privesc in afara. Asa ca va multumesc pentru tot ce m-ati invatat si sunt foarte recunoscatoare ca v-am gasit!
Ultima vizita la cabinet: ianuarie 2018
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
RECOMAND.
Ultima vizita la cabinet: iulie 2015
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Super profesionista. ...cine vrea sa resasca sa se iubeasca pe sine...o recomand!
La multi ani D.na!
Ultima vizita la cabinet: septembrie 2017
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Am urmat o terapie la doamna psiholog...au fost vreo 3-4 reprize intre anii 2013-2017. Ultima si cea mai lunga de un an a si rezolvat problema.
Intradevar doamna Lucretia Preda este de departe cel mai bun psiholog pe care l-am intalnit in zona asta a tarii, face parte din categoria de elita a psihologilor la nivel national. Insa ceea ce vreau sa spun in aceasta recomandare este mai mult un sfat pentru cei care doresc sa urmeze astfel de terapii.
Nu va asteptati sa rezolvati problema asa cum credeti voi...rezolvarea vine ca un efect la ceea ce veti afla despre voi este indirecta si aproape pe un loc secundar.
In cazul meu, in urma terapiei nu disparitia fobiilor si anxietatilor a fost cel mai mare castig...ci faptul ca am reusit sa inteleg din ce cauza erau ele produse...care erau gandurile ascunse care-mi tot rulau in fundal fara ca eu sa le identific ca fiind nocive si care generau fobiile. Dar pentru acest lucru trebuie sa va pregatiti cu rabdare deoarece recuperarea poate dura destul de mult.
Sunt ganduri si idei stabilite din copilarie care cu foarte mare greutate pot fi eliminate.
Eu eram uimit de fiecare progres, urcam treapta cu treapa si parca mi se dadea un val de pe ochi.
Pana cand intr-o zi a fost atins miezul problemei...pot sa va zic ca atingerea problemei reale (dupa aproape un an) si rezolvarea ei a fost pentru mine un moment foarte tulburator...este greu de descris senzatia pe care o ai, cand creierul tau iti prezinta ceea ce ti-a tinut ascuns o viata intreaga...nici nu ma mai interesau fobiile si alte mofturi...nu le mai percepeam ca fiind ceva important pentru ca ceea ce aflam era mult mai tulburator.
Acela a fost momentul cand doamna psiholog mi-a spus ca si-a cam incheiat misiunea si ca terapia a luat sfarsit, problema centrala fusese rezolvata si in lant au disparut toate celelalte...am mai parcurs cateva sedinte, mai mult ca sa ma conving eu ca asa era...fusesem eliberat de gandurile rele.
Acum ma simt bine, pentru ca am inteles ceea ce era gresit la mine. Am reusit sa repar erorile de soft :)...
Deci...va recomand sa mergeti la doamna Lucretia Preda dar trebuie sa fiti pregatiti sa parcurgeti tot drumul cu seriozitate si determinare pana la capat, indiferent de cat de tulburator ar fi...altfel e dificil sa aveti rezultate spectaculoase.
Ultima vizita la cabinet: mai 2017
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Din nevoia de a intelege ce se intampla cu mine intr-un moment dificil al vietii am descoperit importanta participarii la sedintele de psihoterapie. Dna Preda m-a ajutat sa inteleg ce se intampla cu mine si cum sa gestionez momentele dificile din viata mea. O recomand pentru profesionalismul de care da dovada.
Ultima vizita la cabinet: noiembrie 2016
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Doamna Lucretia Preda, un mare om, o profesionistă desăvârșită, m-a ajutat să ma înțeleg mai bine, să ma accept, cum sa-mi gestionez emoțiile. După un an și o lună de terapie am învățat cum să mă ajut singură, ca în mine gasesc toate resursele necesare pentru a-mi fi mereu bine. La psiholog nu e ca la ca medic urmezi un tratament și aștepti să te faci bine, nu aici totul a depins de mine, doamna psiholog m-a ghidat către ce aveam nevoie, iar eu am descoperit totul cu cu ajutorul dumneaei. O recomand cu toată inima !
Ultima vizita la cabinet: septembrie 2016
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Doresc sa va împărtășesc experiența mea,in speranța ca voi da incredere si curaj altor persoane sa găsească calea spre autocunoaștere si spre o viata trăită frumos,cu ajutorul unui psiholog bine pregătit,profesionist,deschis si inteligent !
In ciuda luptelor mele de a-mi crea o lume perfecta,viata m-a îngenuncheat rând pe rând.Intai despărțirea parinților,apoi dependenta fratelui de alcool si lovitura de gratie -moartea lui prin infarct.Lumea mea s-a năruit ,rămânând cu o durere imensa in suflet,furie,frustrare,neînțelegerea si neacceptarea evenimentelor.Asa am cunoscut depresia la 25 de ani,dar ca o luptătoare ce sunt am învins-o prin medicație.
La 2 ani dupa pierderea dureroasa a fratelui,relația cu iubitul meu de 9 ani s-a deteriorat(lucru inacceptabil si ireal pt mine).In urma încercărilor eșuate de a vorbi cu prieteni,fam ,documentare pe internet ,vazandu-ma cu o anxietate ridicată ,confuzie si lipsa încrederii in mine,am decis ca de data aceasta sa apelez la o persoana specializată.
Puțin sceptica dar in același timp curioasa si dornica sa aflu ce imi poate spune sau face aceasta D.na psiholog spre a ma ajuta ,m-am prezentat la cabinetul dânsei cu un meniu bogat si diversificat...de probleme bineînțeles!"poftiți de va serviți !" Acum sa le digeram împreuna!
Spre uimirea mea,incă de la prima ședinta Lucretia mi-a câștigat încrederea,făcându-ma sa inteleg ca nu era datoria mea sa ii salvez pe ceilalți-era a lor! Si ca eu am facut tot ce am putut!Deja ma simteam mult mai bine sufletește si asa am continuat ședințele o data pe săptămana. Din disperare,eu am vrut de 2 ori,Dar dansa dând dovada de profesionalism mi-a spus ca nu e nevoie(lucru de apreciat).
Ședințele mele au durat un an si jumătate ,timp in care Lucretia m-a ajutat sa depășesc traumele din trecut,sa ma descopăr pe mine,sa imi inteleg si sa imi accept emoțiile de care înainte ma temeam f tare,sa imi definesc sistemul de valori ,sa ma iubesc pe mine,sa am incredere in mine ! Am învățat sa imi controlez anxietatea(pr ca eu mi am format un caracter anxios in copilărie,astfel fiind o anxietate generală si nu temporara care se vindeca) prin înțelegerea simptomelor,practicarea unor exercitii si tehnici specifice si cel mai important pt mine prin explicații logice!
Pt ca terapia sa dea rezultate,va recomand sa fiți sinceri si deschiși,sa credeți in voi si sa va doriți sa va vindecați ,sa faceți un efort sa ieșiți din Zona de confort si sa puneți in practica tehnicile si Exercițiile învățate.Psihologul va poate îndruma,dar sta in puterea si voința voastra sa va vindecați ! Eu o numesc munca de echipa!
Privesc in urma cum eram,ma uit la mine astazi si sunt mândra de rezultatele si schimbările pozitive obținute alături de Lucretia ,asta datorită profesionalismului cu care m-a îndrumat sa imi formez un mod de gândire rațional, dar si a pasiunii cu care practica aceasta meserie! Acum merg la ea ocazional din plăcerea de a ii povesti despre mine dar si pt ca incă mai am multe de învățat !Pt mine a fost un psiholog,mentor,master coach dar dupa 2 ani prefer sa o numesc ,,prietena mea secreta,,
Ultima vizita la cabinet: august 2016
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Ma duc la Doamna Lucretia Preda de 1 ani si ceva vreau s-ai multumesc prin aceasta cale ca ma ajutat fff fff mult sa trec cu bine peste starea mea de axietate si problemele mele de zi cu zi o recomand din sufelt o Domna super buna si cu o experienta mare
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Este persoana care m a adus cu picioarele pe pământ din nou!.
Ultima vizita la cabinet: octombrie 2015
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Un psiholog bun, deschis, empatic care m-a indrumat si sprijinit intr-o perioada dificila pentru mine! O recomand cu toata increderea!
Ultima vizita la cabinet: septembrie 2015
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Un psiholog cu multă experienţă, am rezultate pozitive, recomand acest cabinet
Ultima vizita la cabinet: aprilie 2015
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Un om extraordinar care te călăuzeşte să vezi în tine. În cel mai profesionist mod cu putinţă. M-a ajutat enorm într-o perioadă nu foarte fericită a vieţii. Mi-a dat putere, încredere şi m-a ridicat de acolo de unde nu mai credeam că e posibil. O recomand cu tărie.
Ultima vizita la cabinet: iulie 2015
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Este locul in care ajungi cand nu-ti mai gasesti echilibrul in lumea aceasta grabita.
Ultima vizita la cabinet: martie 2014
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
O tabara de vara pentru copii cu varste intre 5 si 18 ani, aceasta a fost placerea noastra simpla din vara trecuta. Ce putea sa mearga rau? Din contra....copilul va deveni mai responsabil, mai sociabil, nu va mai face mofturi la mancare. Si, ca bonus, se va intoarce acasa speriat si timp de 3 luni nici el nici noi nu vom mai cunoaste somnul nocturn odihnitor. Aceasta a fost placerea simpla care ne-a condus catre cabinetul doamnei psiholog Lucretia Preda. Cosmarurile copilului meu luasera o amploare deoasebita, si oricata stradanie am fi depus noi, parintii lui, nu am fi reusit redresarea fara ajutorul doamnei psiholog Lucretia Preda. Am inceput terapia cu sedinte o data pe saptamana, iar in decursul unei luni cosmarurile s-au rarit pana ce au disparut total spre finalul celei de-a doua luni. Odihnindu-se corespunzator pe timp de noapte copilul a devenit interesat de activitatile din timpul zilei, a redevenit copilul pe care il stiam si culmea... anul acesta vom merge din nou in tabara. M-am bucurat nespus cand am auzit ca doreste sa mearga in tabara organizata in cadrul scolii. Va merge, deci, in tabara, alaturi de colegii de clasa si de doamna invatatoare, care , avizata fiind de situatia noastra, va avea grija ca povestile de culcare sa fie despre printi si printese si nu despre monstri care mananca oameni. Ii multumesc din suflet doamnei psiholog Lucretia Preda pentru grija deosebita cu care s-a aplecat asupra copilului meu, pentru caldura cu care l-a inconjurat, pentru calmul pe care si l-a pastrat de-a lungul sedintelor. Ii mai multumesc pentru increderea pe care ne-a insuflat-o , dandu-ne putere sa speram ca va fi bine, ca situatia se va rezolva fara implicatii in dezvoltarea psihica ulterioara a copilului. Nu va sfiiti sa recunoasteti sincer daca aveti nevoie de ajutor. Categoric in cabinetul doamnei psiholog Lucretia Preda veti fi pe maini bune!
Ultima vizita la cabinet: iulie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Imi datorez multumiri:-), de inspiratia avuta sa am incredere in terapia Lucretiei Preda.
Ultima vizita la cabinet: septembrie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
a fost foarte intelegatoare si foarte profi. recomand.
Ultima vizita la cabinet: septembrie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
am inceput sa lucrez cu d-na lucretia in urma cu cateva luni si inca de la inceput, a creat un medou confortabil si linistit care m-a ajutat sa imi eprim emotiile si sa imi identific gandurile responsabile de starile mele. o apreciez mai ales pentru ca evita sa fac dependenta de terapie, asa cum bine spunea cineva mai sus, pentru ca la un moment dat, incepi sa te duci la ea ca la un prieten. evitand asta, se comporta ca un profesionist. recomand.
Ultima vizita la cabinet: ianuarie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
a fost superok.
Ultima vizita la cabinet: octombrie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Am fost la o singura sedinta, dar a fost interesant.
Ultima vizita la cabinet: ianuarie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Lucretia Preda reprezinta o combinatie intre minte si suflet, ceea ce face ca munca ei sa fie extrem de eficienta. O uriasa capacitate intelectuala, combinata cu multa compasiune si obiectivitate ce are ca rezultat atingerea scopului terapeutic. Am experimentat relaxarea, calmul, am inteles ce este transa hipnotica si, ce e mai important, am trait si traiesc schimbarea. O recomand.
Ultima vizita la cabinet: iunie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Am fost la doar 2 sedinte din cauza ca eram pe punct de plecare spre o mare aventura de 5 luni, peste aproape 2 continente distanta. In aceste 2 sedinte, Lucretia a scos la iveala din subconstientul meu niste lucruri surprinzatoare, care i-au facut pe ai mei sa planga. O purificare a sufletului. O recomand din toata inima!
Multumesc
Ultima vizita la cabinet: februarie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
cand am ajuns la cabinet eram depresat din cauza ca am fost nevoit sa ma intorc in tara si sa incep o noua viata aici dupa ani buni de munca pe alte meleaguri.am hotarat sa merg la psiholog pentru ca mai puteam face fata nefericirii.am facut mai multe sedinte care m au ajutat sa pun ordine in planurile mele iar acum pot spune ca a trecut greul. m am redresat financiar , am planuit o mica afacere si am capatat speranta . m a ajutat.
Ultima vizita la cabinet: mai 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Povestea mea e una comuna: am apelat la psiholog datorita problemelor cu grautatea. Pastile de slabit, cure drastice, infometare, diete minune... cei care au probleme similare ma inteleg perfect. Colaborez cu doamna in planul meu de a schimba stilul de viata. Da, stiu, suna a cliseu! Ma ajuta pentru ca totul pare logic si are sens.
Ultima vizita la cabinet: iunie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
O experienta interesanta.
Ultima vizita la cabinet: septembrie 2011
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Ame amintesc ea cu afection pentru ca ajutat sa ma regasesc.una profesion si domna nobila.multumesc
Ultima vizita la cabinet: februarie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
mi-a prins bine.o recomand familiei,prietenilor,colegilor,necunoscutilor.
Ultima vizita la cabinet: decembrie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
m-a ajutat sa lucrez la imaginea mea si sa o percep cu alti ochi intr-o perioada a vietii mele prin care nu as vrea sa mai trec... multumesc.
Ultima vizita la cabinet: noiembrie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Dun experienta personala, pot spune ca doamna Lucretia are abilitatea sa descipere problemele si sa te indrume cu usurinta sa-ti gasesti forta de a te vindeca singur. experienta mea cu ea a fost eliberatoare si as vrea sa incurajez pe oricine sa-si rezolve problemele personale vorbind cu ea.
Ultima vizita la cabinet: noiembrie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Cabinetul este un loc sigur unde poti lasa garda jos si sa iti exprimi emotiile deschis.
Ultima vizita la cabinet: februarie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
am ajuns la psiholog din cauza problemelor facute de copilul meu adolescent.putin cite putin reusesc sa rezulv unele probleme.
Ultima vizita la cabinet: ianuarie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Am mers la psiholog la recomandarea unui prieten. O recomandare excelenta, datorita careia am reusit sa imi identific si sa separ sentimentele si gandurile. am spart bariere, am stopat suferinta si sunt pe drumul bun.
Ultima vizita la cabinet: decembrie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
M-a ajutat sa gasesc radacina anxietatii mele si am invatat o serie de lucruri despre mine.
Ultima vizita la cabinet: noiembrie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
O recomand pe Lucretia pentru ca este o combinatie de empatie, entuziasm, intelegere si grija in munca pe care o face. Ii multumesc si pentru recomandarea facuta de a incepe un set de analize medicale, ocazie cu care am identificat unele probleme de care ma ocup acum. Multumesc pentru ce a facut si continua sa faca.
Ultima vizita la cabinet: decembrie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Lucretia a fost cheia pentru a -mi reconstrui viata si a incepe un nou drum dupa divort
Ultima vizita la cabinet: august 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Am apelat la Doamna Lucretia pentru consiliere de cuplu. M-am casatorit tarziu, ca si sotul meu de altfel, deoarece am fost extrem de independent amandoi. Tocmai aceste diferente dintre noi ne-au dus la o serie de neintelegeri pe parcursul casniciei noastre, batandu-ne cap in cap de mai multe ori. Sedintele psihologice au reprezentat o resursa incredibila pentru noi in depasirea conflictelor, in facilitarea comunicarii si in cresterea responsabilitatii comune in imbunatatirea relatiiei noastre. Pentru aceste lucruri, si nu numai, ii multumim.
Ultima vizita la cabinet: mai 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Orele de consiliere psihologica a adus castiguri notabile in viata mea. recomand consilierea tuturor.
Ultima vizita la cabinet: decembrie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
a fost benefic.
Ultima vizita la cabinet: ianuarie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Experienta din cabinet si si afara lui mi-a fost de un real ajutor. Apelati!
Ultima vizita la cabinet: februarie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
M-a ajutat sa traversz o perioada grea. Multumesc.
Ultima vizita la cabinet: aprilie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
sedintele de psihoterapie m-au ajutat enorm sa imi modific in mare parte gindirea negativa care pusese stapinire pe mine, reusind sa scap de izolarea in care ma refugiasem.recomand tuturor aceasta curatenie la nivelul gindurilor si a sufletului.
Ultima vizita la cabinet: martie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
...multumesc luc retiei ptr ca a facut sa sune un clopotel interior care mi-a aratat drumul.
Ultima vizita la cabinet: ianuarie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Inainte de a incepe terapia aveam convingerea ca boala mea este incurabila, dar timpul si lucrul cu mine mi-au demonstrat contrariul pentru care ii sunt recunoscatoare doamnei psiholog.
Ultima vizita la cabinet: decembrie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
D-na Dr. Preda mi-a fost de mare ajutor sa inteleg cum m-am imbolnavit de anxietate, cum sa imi controlez starile si cum sa ma vindec. Iulian
Ultima vizita la cabinet: august 2011
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Am urmat cateva sedinte cu doamna Lucretia si acum, dupa aproape 2 ani, pot spune ca viata mea a luat o intorsatura buna, care se datoreaza in mare parte si acelor sedinte psihologice. Recomand cabinetul cu incredere.
Ultima vizita la cabinet: martie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Recomand cabinetul doamnei psiholog pentru problemele adolescenţei (răzvrătire, neascultare, izolare, etc.)
Ultima vizita la cabinet: februarie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Exista momente dificile in viata in care ai nevoie de cineva care sa-ti arate ca ai in tine forta de a le depasi. D-na Lucretia a reusit cu succes acest lucru pentru care ii multumesc. Recoman.
Ultima vizita la cabinet: februarie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Ii sunt recunoascatoare doamnei Lucretia pentru tot procesul pe care l-am parcurs in timpul sedintelor cu dinsa si o recomand cu incredere tuturor celor care inca se lupta cu propriul sine.
Ultima vizita la cabinet: mai 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
recomand cabinetul doamnei Preda pentru problemele in cuplu.
Ultima vizita la cabinet: aprilie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
o profesionista. a fost foarte intelegatoare si o recomand cu caldura. florin
Ultima vizita la cabinet: mai 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
O recomand cu drag. Bianca
Ultima vizita la cabinet: iunie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Cristian 35 ani
Am venit la dna psiholog ca ultima solutie...nu credeam ca voi ajunge vreodata sa fiu vindecat de fobiile pe care le aveam. Incercasem mai multi psihologi cu care mai multa stateam la barfa decat sa fac terapie. Inca de la prima intalnire cu dna Lucretia am fost bulversat de siguranta si profesionalismul pe care il emana. Desi eu aveam convingerea care fobiile mele sunt de netrecut, mi-a spus foarte clar...."Da..te vei vindeca.."...si asa a si fost.
De ce fobii sufeream?...sa le luam pe rand...frica de inaltimi, viaducte, poduri, serpentine, claustrofobie, frica de zborul cu avionul (derivat din claustrofobie), frica de mersul cu vaporul, etc..etc... Lucrul acesta imi afecta intreaga viata, eram prizonierul propriilor mele ganduri si griji. Nu credeam vreodata ca sufletul si mentalul pot fi la fel de bolnave ca si trupul si ca pot sa afecteze atat de mult viata. Sedintele au fost foarte intense iar rezultatele aproape imediate. In saptamanile urmatoare voi face primul meu zbor cu avionul si il astept cu seninatate si siguranta....Un sfat pentru toti cei care sufera din pricina gandurilor, grijilor sau fobiilor si care studiaza "google" de la un capat la altul....stiu cum este...am trecut prin ceea ce faceti voi...renuntati...renuntati in a va lupta singuri cu boala, renuntati sa va mai ascundeti si sa incercati de unul singur in fata calculatorului sa va gasiti vindecarea...nu o veti gasi si mai mult va veti adanci in propriile voastre angoase....apelati cu incredere la hipnoza, la terapie de specialitate pentru ca vindecarea este posibila...nu va mai chinuiti pe voi si familiile voastre...nu se merita...viata este atat de frumoasa, iar dincolo de fobiile si atacurile de panica...se intinde o mare nesfarsita de oportunitati si provocari, care abia asteapta sa vi se dezvaluie. Incercati sa va recuceriti viata...incercati sa faceti pace cu propria voastra persoana. O recomand cu caldura pe doamna Lucretia Preda pentru ca intr-un fel...ii datorez viata...aceea viata pe care mi-am dori-o mereu si pe care am visat-o sa o am. Este de departe cel mai bun psiholog pe care il cunosc...
Ultima vizita la cabinet: decembrie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Sedintele cu doamna psiholog m-au ajutat foarte mult cand am trecut printr-o perioada mai dificila. Este foarte eficienta in jobul ei. Va rog sa inscrieti acest comentariu ca multumire si recomandare.
Ultima vizita la cabinet: ianuarie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Voi folosi aceasta rubrica doar pentru a-mi exprima multumirea. Asadar, Lucretia, iti multumesc "intr-un mare fel"-cum se spune. Nu-mi gasesc cuvintele ca sa exprim altfel multumirea mea. Iti multumesc pentru ca am invatat cum sa zambesc din nou, iti multumesc pentru ca am invatat cum sa fiu mandra de mine, iti multumesc pentru ca am invatat ca lucrurile pot fi schimbate. Pe scurt, iti multumesc.
Ultima vizita la cabinet: decembrie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Ajutorul doamnei psiholog s-a facut vazut inca se la primele sedinte si m-a facut sa vad viitorul altfel. O recomand cu caldura!
Ultima vizita la cabinet: februarie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Am facut cateva sedinte cu dna Lucretia. M-au ajutat foarte mult sa constientizez atacurile de panica pe care le aveam si sa le diminui din intensitate. M-a ajutat sa renunt la pastile, si m-a invatat cum sa-mi stapanesc emotiile. Si am descoperit cauza atacurilor de panica ceea ce este deja o vindecare descoperind cauza. Multumesc dnei Lucretia pentru tot sprijinul si profesionalismul de care a dat dovada
Ultima vizita la cabinet: aprilie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Am apelat la ajutorul psihologului pentru probleme cu care ne-am obisnuit sa traim, sa le ducem cu noi crezand ca "asa e viata". La un punct am hotarat ca lucrurile astea se pot schimba. Ca nu e musai sa am palpitatii la munca, sa fiu mereu tensionata, sa am insomnii si ganduri despre munca noaptea sau sa scrasnesc din dinti. Astfel am apelat la terapie si am cunoscut-o pe Lucretia.
Lucretia este foarte orientata pe obiective si rezultate. Astfel ca terapia si-a aratat rezultatele foarte repede, mult mai repede decat ma asteptam. Este foarte atenta la a nu crea dependenta de terapie a pacientului, ceea ce am apreciat foarte mult.
Terapia cu Lucretia mi-a aratat ca intr-adevar se poate si sa muncesti bine si sa ai si o viata frumoasa si relaxata, ca se poate si fara tensiune si incrancenare. Apoi, m-am bucurat de terapia cu Lucretia si pentru ca am rezolvat intr-un timp scurt probleme pe care poate ca eu singura as fi avut nevoie chiar de ani sa mi le rezolv.
Concluzia la care am ajuns este ca psihoterapia este nu numai raspunsul la o serie de probleme grave (depresie, tendinte de suicid, obezitate etc), ci este si un act de igiena personala. A elimina frustrarile care te fac sa ai relatii interpersonale proaste este un act de igiena.
Ultima vizita la cabinet: aprilie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Am apelat la dna psiholog Lucretia Preda pentru problemele unui adolescent, fiul meu: stima de sine scazuta, izolare, depresie, lipsa de motivatie. Pot spune că discuţiile cu aceasta i-au făcut mult bine, în sensul că l-au făcut să se reevalueze, să înţeleagă mai bine situaţiile cu care se confruntă şi să găsească soluţii unor probleme care i se păreau, înainte, de nerezolvat. Totodată, dna psiholog a ştiut să ne arate calea de mijloc (şi de înţelegere) în eternul conflict între mama şi fiul adolescent. O recomand cu încredere.
Ultima vizita la cabinet: martie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Andreea, 25 ani
Inca din 1 sedinta cu dna Lucretia m-am simtit ca atunci cand te destainui unei prietene de incredere, care stii ca nu te va judeca niciodata pentru modul in care privesti lucrurile marunte din viata ta. Este un om de o calitate cum rar intalnesti in zilele noastre si indiferent ce problema ai ea este intotdeauna ca un "pansament pt suflet" . Mi-am recapatat increderea in mine, m-am tratat de depresie si m-am angajat la o companie multinationala si asta datorita sfaturilor si incurajarilor dnei Lucretia. Pacat ca nu sunt destule cuvinte in lb romana pt ai arata cat de mult ii multumesc.
Ultima vizita la cabinet: martie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Vad astazi in jurul meu ....o lume mai buna , oamenii din jurul meu mai buni, eu intre ei ,,buna ,bunelor,, .Multumesc D-nei Lucretia Preda
Ultima vizita la cabinet: martie 2013
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
O profesionista in domeniu.O recomand cu mare placere.
Ultima vizita la cabinet: decembrie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
ii multumesc doamnei Lucretia pentru rabdarea de care a dat dovada;in cabinetul dinsei, m-am simtit cu adevarat inteleasa si am reusit sa-mi raspund la multe intrebari la care am cautat raspuns in ultimul timp. ii doresc succes in activitate. Roxy
Ultima vizita la cabinet: noiembrie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Un om , o persoana calda care stie sa vina in sprijinul tau , un psiholog serios , de incredere care lucreaza cu foarte mult profesionalism . Ceea ce am descoperit in Lucretia a fost o persoana , un psiholog dispus sa te asculte fara sa ai sentimentul macar o data ca te judeca cu ceva . Am descopeit in ea un psiholog gata sa te ajute , sa te dezvolti , sa te cunosti , sa te intelegi atat pe tine cat si pe cei din jurul tau . O recomand cu drag si cu toata caldura
Ultima vizita la cabinet: iunie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Sunt momente in viata in care nu reusim singuri sa ne gasim resursele de "dinainte" si ramanem uimiti cum cineva ne lumineaza cu tact, vointa, relaxare, incredere.
"Cineva" pentru mine este Lucretia Preda.
Ultima vizita la cabinet: mai 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
O persoana si un psiholog de nota 10. Am trecut, cu ajutorul dansei, peste toate problemele mele. O recomand cu caldura.
Ultima vizita la cabinet: octombrie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
In primele sedinte , eram o persoana lipsita de incredere , timida si plina de multe alte probleme . Profesionalismul , cat si dedicarea doamnei Lucretia Preda m-au ajutat sa ma redescopar , sa imi conturez personalitatea , sa trec peste anumite etape si situatii care mai devreme sau mai tarziu m-ar fi putut face sa cedez .Mai mult decat atat , dansa a reusit sa imi castige increderea , ceea ce pentru mine , fire inchisa , reprezinta o mare realizare . In aceste sedinte sunt de parere ca am castigat un prieten care ma poate ghida si sfatui intr-un mod cat se poate de profesional cu privire la diversele situatii cu care ma confrunt si care la prima vedere par imposibil de rezolvat . Daca doriti un profesionist adevarat , doamna Lucretia este persoana potrivita !!! Recomand cu cat se poate de multa incredere !
Ultima vizita la cabinet: septembrie 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
O recomand cu toata caldura pentru profesionalismul de care a dat dovada.Dupa ce plecam din cabinetul ei mereu plecam cu mai multa incredere in mine ,cu o noua perspectiva mai optimista ,cu o stare de spirit mult mai buna..Mereu am apreciat ca atunci cand o sunam in momente critice isi facea in programul ei loc si pentru mine, chiar daca o sunam cu o zi inainte pentru programare si ziua respectiva era plina de consultatii..
Ultima vizita la cabinet: august 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Best ever!!! O recomand cu toata caldura! Este cel mai bun psiholog ever!! Pe mine m-a ajutat foarte mult, am trecut peste toate problemele pe care le aveam.:-) E un bun confident, de treaba si extraordinar de inteligenta, de asemenea.
Ultima vizita la cabinet: august 2012
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
O profesionista desavarsita,o persoana calma,intelegatoare, un doctor al sufletului,un specialist pe care te poti baza atunci cand cauti raspunsuri la intrebarile si temerile tale! O recomand cu incredere!
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
Pierderi de memorie,oboseala,stres,cred ca am gasit cea mai buna medicina...aceea de hipnoza sau autohipnoza,intr-un cuvant Relax,Relax,Relax.Cu aceasta ocazie as dori sa-i multumesc d-nei dr.Lucretia Preda pentru suportul psihic si moral pe care mi la dat in aceasta perioada.In cateva cuvinte voi povesti ceea ce mi sa intamplat.,intr-una din zile una dintre colegele mele de munca imi povesteste cum hotii i-au intrat in casa si au luat tot ceea ce au gasit ,ajunsa acasa cu teama de hoti si de faptul ca mi s-ar putea intampla si mie ,imi strang toate bijuteriile (putine la numar dar pentru mine au o valoare sentimentala imensa)si incep a cauta o ascunzatoare,din acel moment mintea mea mi s-a blocat,nu-mi aduc aminte absolut nimic.Intr-una din zile ma gandesc sa-mi schimb cerceii dar realizez cu stupoare ca nu-mi aduc aminte unde am ascuns aceste bijuterii, de aici incepe un adevarat stres,in fiecare zi a cauta ,a ma gandi eram convinsa ca ceva in mintea mea se schimbase imi era teama de a nu o lua "razna",de aici realizez ca am nevoie de ajutor....un psiholog..asa am apelat la d-na dr.Lucretia Preda,i-am povestit tot ceea ce mi sa intamplat,iar ea ma asigurat ca mintea mea era OK ,doar ca imi setasem creierul si ca aveam nevoie de timp pentru a-mi aminti sau puteam face o sedinta de hipnoza sau autohipnoza .La inceput nu eram foarte convinsa de -a face aceasta sedinta de hipnoza dar am acceptat sa fac o sedinta de autohipnoza, mi-a explicat tot ceea ce am de facut.Ajunsa acasa am incercat sa fac ceea ce imi spusese d-na dr. dar fara nici un rezultat,dupa cateva saptamani am incercat din nou....spre surprinderea mea m-am ridicat din pat si m-am dus direct la ASCUNZATOARE,nici nu va puteti imagina ce satisfactie am avut cand am gasit ceea ce cautam.Multumesc d-nei dr. Lucretia Preda.Cu respect pentru munca pe care o face ...Marilena
Ultima vizita la cabinet: noiembrie 2010
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
O psiholoaga de gasca. m-a ajutat sa imi recapat increderea in mine. o recomand cu mare caldura!!
Ultima vizita la cabinet: octombrie 2010
Psiholog/psihiatru recomandat: Lucretia Preda
A fost foarte intelegatoare, o profesionista. O recomand cu caldura.