Vrei ca oamenii sa te placa?
Vrei ca oamenii sa te placa? N-ai nevoie de mai multi bani si nici de operatii estetice. Nu mai da vina pe natura ca nu te-a inzestrat. Tu esti singurul care poate schimba ceva. Schimba-ti atitudinea si-ai sa vezi ca intreaga viata se va schimba. Oamenii pozitivi sunt ca un magnet pentru ceilalti, nu-i nici un secret sau truc prin care ii atrag . Pe cand tu, cu atitudinea asta de nemultumit si victima nu faci decat sa ii tii la distanta. Cine crezi ca va cauta compania unui om care de cate ori il intrebi ce face, incepe sa se planga si sa-ti spuna cat de mizerabila e viata lui? Cine crezi ca va adora sa dicute cu tine daca tu nu ai alte subiecte de discutie decat nemultumirile tale si odata ce incepi nu te mai opresti? Oamenii stiu ca negativismul e molipsitor, asa ca sa nu te miri de ce te vor respinge: ori schimbi ce te nemultumeste, ori nu te mai plange!
- Cand te surprinzi plangandu-te de ceva, opreste-te si pune-ti urmatoarea intrebare: Daca nu imi place acest lucru, ce pot face pentru a-l schimba?
- Ce vrei sa obtii atunci cand te plangi? Vrei sa fii compatimit sau doar sa fii ascultat? Vrei sa atragi atentia cuiva? E acesta un mijloc de santaj, de a obtine ce-ti doresti determinandu-i pe ceilalti sa actioneze intr-un anume fel? Vrei ajutor real, sfaturi? Sau ai asteptari aberante avand pretentia ca altii sa faca totul in locul tau? Dupa ce identifici ce astepti, intreaba-te de ce astepti acest lucru de la altii, chiar nu iti poti satisface singur acea nevoie? Macar o data incearca singur inainte de a apela la ajutorul altora.
- Cere ajutor. Sunt si cazuri in care ai nevoie de sprijinul cuiva care sa iti atraga atentia cand te plangi prea mult, sa te faca sa realizezi ca nu ai motive reale pentru a fi nemultumit, sau care sa-ti fie alaturi pe parcursul schimbarii.
- Fa urmatorul lucru: atunci cand un anumit aspect din viata ta te nemultumeste, cauta pana gasesti si o parte pozitiva. La inceput va fi mai dificil. Apoi, cu timpul, ori de cate ori nu iti place ceva, automat vei gasi si ceva bun ce iese din aceasta situatie. Viata devine mult mai usoara cand realizezi ca, de fapt, din lucrurile negative ai mult de castigat. Evident, asta nu trebuie sa te impiedice sa le schimbi. Lucrurile negative duc la ceva bun intr-un final, dar daca tu ramai in zona cu negativitate nu permiti lucrurilor bune sa se manifeste.
- Fa lucuri marunte care sa te binedispuna si sa iti diminueze din nemultumire: cumpara-ti ceva frumos, vezi un film, citeste o carte, iesi la o cafea cu prietenii, etc.
- Fii recunoscator pentru ceea ce ai si concentreaza-te pe asta in loc sa te plangi.
- In loc sa ii impovarezi si pe altii (sau mai grav, sa-i enervezi si sa-i alungi) cu nemultumirile tale, mai bine pastreaza un jurnal in care sa scrii ori de cate ori esti tentat sa te plangi de ceva. Asa vei tine si o evidenta clara a nemultumirilor tale si va fi mult mai evident ce ai de schimbat.
- Inainte de a te plange, sa-ti fie clar in mintea ta care e motivul care te nemultumeste. E chiar atat de grav acel lucru sau exagerezi tu la prima confruntare cu el? Gandeste-te bine, de doua ori inainte de a-ti raspunde la aceste intrebari.
- Invata sa fii pozitiv. La fel cum a te plange a devenit un obicei, tot asa poti si renunta la el, inlocuindu-l cu a fi recunoscator pentru ceea ce ai in loc sa te tot plangi atata de ceea ce iti lipseste.
- Invata sa te plangi in mod constructiv, adica intr-un mod care duce la rezolvarea problemelor, nu la a te plange si mai mult.
- Trebuie sa realizezi ca nemultumirea e de fapt un semnal ca trebuie sa faci ceva, sa schimbi.
- Uneori tot ce trebuie sa faci e sa iti schimbi atitudinea, sa treci de la a te plange la a gasi solutii. Si solutia, nu uita, e ca sa te schimbi in primul rand pe tine, nu pe ceilalti.
Alte articole:
- Psihoterapie online - avantaje si dezavantaje
- Imagini care iti spun cat esti de stresat
- Gandirea pozitiva - un mod de viata
- Cum sa stabilesti obiectivele in viata
- Cum sa duci la indeplinire obiectivele alese
- Reevalueaza obiectivele
- Cum vindecă relația terapeutică?
- Exprimarea furiei, ca sursă a creșterii și dezvoltării personale
- Stima de sine
- Caut un psiholog - ce trebuie sa stiu?
- Impactul traumei războiului
- Nevoile împlinite, cheia unei familii fericite
- Tehnici simple care-ti cresc increderea in tine insuti
- Ce este Eneagrama
- Calea schimbarii
Secțiuni:
Cele mai accesate psihoteste:
- Test de personalitate cu imagini
- Test personalitate Jung - 16 tipuri
- Test EQ - inteligenta emotionala
- Vezi cat esti de destept - test amuzant
- Cat de vulnerabil esti la la stres?
- Gaseste cariera de vis
- Testarea emotiilor
- Dominanta creierului tau
- Cat de gelos(geloasa) esti?
- Vezi daca esti indragostit(a) cu adevarat
Articole recente:
- Tratamentul insomniei prin terapie cognitiv-comportamentală: o soluție eficientă pentru somnul tău
- Tratamentul anxietății prin terapie cognitiv-comportamentală
- Avantajele activității fizice pentru persoanele autiste
- Cum să gestionezi presiunea familială în privința deciziilor de viitor
- Diferența dintre realitate și halucinații: Înțelegerea distorsiunilor mintale
- Cum să scapi de depresie și anxietate prin sport
- Teama de a fi judecat pentru că mergi la terapie: Depășirea stigmatului
- Decizia de a merge singur în vacanță: Beneficii și considerații
- Cum să previi dependența de dispozitive electronice a copilului
- Abordări psihologice ale relației dintre infractor și victimă