Reguli de baza sau principii ale norocului
Ati auzit, desigur, de multe ori, zicala „norocul si-l face omul”. De-a lungul timpului, multi s-au intrebat de ce unora pare sa le mearga bine in viata si altora nu. Responsabilitatea pentru felul in care le merge oamenilor in viata le revine lor insisi, iar probabilitatea de a ne merge bine poate fi influentata, in mod constient si putem sa ne sporim considerabil sansele de a ni se intampla lucruri bune, de a avea noroc, prin propriile atitudini, comportamente, actiuni.
Iata cateva reguli de baza sau principii ale norocului care pornesc de la modul in care se comporta, in viata de zi cu zi, oamenii ce par binecuvantati de soarta cu un noroc de invidiat:
- Sporeste la maximum ocaziile de a intalni sanse favorabile. Oamenii norocosi observa, creeaza si fructifica oportunitatile aparute in viata lor. Baftosii care se implica serios, participa la zeci de concursuri, profita de orice sansa care li se ofera. Cei nenorocosi se multumesc sa se planga ca ei nu castiga niciodata nimic, desi nu participa aproape niciodata la asemenea concursuri. Iar aceasta atitudine de „incearca, poate iese” norocosii o au in multe dintre aspectele vietii lor. Ajutati de trasaturile specifice personalitatii lor, norocosii isi cladesc o retea vasta de prieteni si cunoscuti si pastreaza contactul cu ei; au o atitudine mai relaxata fata de viata, fara a se concentra cu incrancenare asupra unui anumit aspect, ceea ce i-ar face sa piarda din vedere altele si sunt deschisi la experiente noi.
- Asculta-ti intuitia. Oamenii norocosi iau decizii bune ascultandu-si instinctele. Subconstientul nostru gandeste, de multe ori, foarte corect si transmite mesaje clare; daca le ascultam sau nu, e alegerea noastra. Oamenii norocosi au tendinta sa-si asculte intuitia in mai mare masura decit ce nenorocosi, care ignora adesea semnalele de alarma ale subconstientului si, de aceea, iau decizii nefavorabile lor.
- Asteapta-te la lucruri bune. Oamenii norocosi au asteptari pozitive de la viitor. Acest lucru ii motiveaza sa persevereze, chiar daca sansele par mici, pentru a-si atinge scopul. Se asteapta ca interactiunile cu ceilalti sa fie incununate de succes, se asteapta sa intalneasca oameni simpatici si interesanti, competenti si productivi. Avand asemenea asteptari, abordeaza contactele cu ceilalti cu o atitudine pozitiva care, foarte adesea, ii duce spre relatii bune, spre succes.
- Transforma ghinionul in noroc. Oamenii norocosi sunt capabili sa intoarca lucrurile in folosul lor, sa transforme ghinionul in prilejuri favorabile. Loviti, se clatina, uneori cad, dar se ridica si o pornesc din nou, cu o energie reinnoita. Cum reusesc sa faca asta? In primul rand, cauta sa vada si latura buna a oricarui lucru; in al doilea rand, privesc in perspectiva si considera ca, pe termen lung, ar putea iesi ceva bun din evenimentul nefericit prin care trec acum; in al treilea rand, nu se complac in situatia nefericita, ci isi mobilizeaza energia ca sa iasa din ea; in fine, trag invataminte din cele intamplate si iau masuri, astfel incat in viitor sa nu mai treaca iarasi prin asa ceva.
Alte articole:
- Psihoterapie online - avantaje si dezavantaje
- Imagini care iti spun cat esti de stresat
- Gandirea pozitiva - un mod de viata
- Cum sa stabilesti obiectivele in viata
- Cum sa duci la indeplinire obiectivele alese
- Reevalueaza obiectivele
- Cum vindecă relația terapeutică?
- Exprimarea furiei, ca sursă a creșterii și dezvoltării personale
- Stima de sine
- Caut un psiholog - ce trebuie sa stiu?
- Impactul traumei războiului
- Nevoile împlinite, cheia unei familii fericite
- Tehnici simple care-ti cresc increderea in tine insuti
- Ce este Eneagrama
- Calea schimbarii
Secțiuni:
Cele mai accesate psihoteste:
- Test de personalitate cu imagini
- Test personalitate Jung - 16 tipuri
- Test EQ - inteligenta emotionala
- Vezi cat esti de destept - test amuzant
- Cat de vulnerabil esti la la stres?
- Gaseste cariera de vis
- Testarea emotiilor
- Dominanta creierului tau
- Cat de gelos(geloasa) esti?
- Vezi daca esti indragostit(a) cu adevarat
Articole recente:
- Tratamentul insomniei prin terapie cognitiv-comportamentală: o soluție eficientă pentru somnul tău
- Tratamentul anxietății prin terapie cognitiv-comportamentală
- Avantajele activității fizice pentru persoanele autiste
- Cum să gestionezi presiunea familială în privința deciziilor de viitor
- Diferența dintre realitate și halucinații: Înțelegerea distorsiunilor mintale
- Cum să scapi de depresie și anxietate prin sport
- Teama de a fi judecat pentru că mergi la terapie: Depășirea stigmatului
- Decizia de a merge singur în vacanță: Beneficii și considerații
- Cum să previi dependența de dispozitive electronice a copilului
- Abordări psihologice ale relației dintre infractor și victimă