Psihoterapie primala

Psihoterapie primala
Psihoterapia primala este o abordare terapeutica aparuta la sfarsitul anilor 1960 si initiata de psihologul american Arthur Janov. Se axeaza pe cele mai timpurii experiente emotionale ale pacientului si incurajeaza exprimarea verbala a suferintei provenite din copilarie.

Potrivit lui Arthur Janov, nevrozele sunt provocate de reprimarea suferintei traumelor din perioada copilarie. Din acest motiv, psihoterapia primala incurajeaza exprimarea verbala sau chiar fizica a durerii, prin tipete directionate spre un obiect sau o persoana care interpreteaza rolul parintelui, plans, lovirea unor obiecte.

Fiinta umana se naste avand multiple necesitati - alimentatie, caldura, atentie, grija, etc. Neglijarea uneia dintre aceste necesitati pe o perioada indelungata poate produce suferinta. Pentru a se proteja, omul reprima aceste sentimente, insa acest lucru duce la erodarea capacitatii de a simti, de a avea sentimente, atat negative cat si pozitive. In cadrul terapiei pacientul este incurajat sa acceseze aceste trairi si sa se elibereze de ele prin proceduri cathartice.

Sedintele de terapie primala pot avea loc individual sau ca terapie de grup. Psihoterapia primala se realizeaza treptat si poate dura intre noua luni si doi ani. In mod traditional terapia incepe cu un program intensiv de trei saptamanai de sedinte individuale, apoi continua cu terapie de grup.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp