Mai multă stimă de sine cu ajutorul hipnozei

Hipnoza lucrează cu subconştientul, pentru a schimba acele tipare şi obiceiuri mentale şi emoţionale care nu îţi mai sunt de folos. Lucrând direct cu subconştientul tău poţi face reale şi drastice schimbări — pe care nu le-ai putea obţine folosind doar mintea conştientă, sau „puterea voinţei”.

Subconştientul păstrează toate emoţiile, sentimentele şi valorile tale, iar conştientul este cel care îi serveşte drept gardian sau paznic. Conştientul vrea să fie sigur că lucrurile nu se vor schimba în niciun fel. Conştientul e chiar împăcat dacă se află înţepenit pe acelaşi făgaş — pentru că acelaşi făgaş înseamnă stabilitate şi siguranţă.

Subconştientul este mult mai deschis la idei noi şi provocări — însă singura cale de a-l accesa şi a insera noi idei în subconştient este ocolind mintea conştientă.

De aceea hipnoza este un instrument atât de puternic încât poate produce schimbări aparent spectaculoase în viaţa oamenilor în anumite cazuri.

Imaginea de sine şi subconştientul
O mare parte din felul în care vă percepeţi propria persoană se află blocată ca într-o capcană în subconştientul dumneavoastră. Din fericire, folosind hipnoza va puteţi schimba acele păreri şi şabloane de gândire şi emoţii, putând astfel să vă îmbunătăţiţi stima de sine. Lucrând cu un instrument atât de puternic, veţi capătă puterea de a vă seta ţeluri mari în viaţă.

Hipnoza vă poate reda controlul asupra propriei vieţi. Obiceiurile proaste şi critica de sine vor ţine de trecut după ce veţi fi lucrat cu ajutorul tehnicilor de eradicare a lor. Nivelul de satisfacţie faţă de viaţă se va îmbunătăţi, şi reale schimbări se vor vedea şi vor fi resimţite după primele şedinţe.

Iată ce se întâmplă pe parcursul unei şedinţe de hipnoză:
Examinarea sau evaluarea: cei mai mulţi hipnoterapeuţi vor dori să facă un examen complet şi o şedinţă de evaluare riguroasă înainte de a începe procesul de hipnoză. Având cunoştinţă despre problemele dumneavoastră şi despre ceea ce aşteptaţi de la şedinţele de hipnoterapie, terapeutului îi va fi mai uşor să vă ghideze în adâncul subconştientului dumneavoastră, pentru a vă ajuta să faceţi schimbări în viaţă dumneavoastră .

Inducţia: Există o fază de inducţie la fiecare şedinţă de hipnoză ; cel mai adesea, ea durează cel mai mult la prima şedinţă, iar apoi durata ei se reduce, pe măsură ce vă obişnuiţi cu procedura de hipnoză şi mintea este condiţionată să o acceseze cu uşurinţă. Inducţia vă va ajuta corpul să se relaxeze şi vă va purta într-o stare de deplin comfort, calm şi pace interioară. Tot pe parcursul fazei de inducţie, subconştientul va fi mai alert şi mai conectat la ceea ce se întâmplă.

Terapia: În faza de aplicare, hipnoterapeutul vă va da indicii, vă va ghida prin anumite scenarii imaginare şi vă va oferi sugestii pentru a vă ajuta să vă schimbaţi în bine respectul de sine. Adesea, hipnoterapeutul va folosi o formă de ghidare imaginară sau vă va spune pur şi simplu poveşti (terapeutice!), cu scopul de a vă ghida în acea stare mentală potrivită, în care toate resursele latente ies la suprafaţă. Prin ghidarea imaginarului, terapia va putea să lase în subconştient urme (”seminţe pozitive”) pentru ca subconştientul să aleagă calea cea mai potrivită de urmat ; astfel, felul dumneavoastră de a gândi se poate schimba.

Atitudine pozitivă prin sugestii pozitive: Hipnoza întotdeauna se face cu ajutorul unor cuvinte pozitive (denumite „sugestii”) . Dacă ai de a face cu durerea, hipnoterapeutul îţi poate sugera anestezia. Ei nu vor folosi niciodată cuvinte nagative sau cuvinte care nu sunt pe deplin convingătoare, cum ar fi, , încearcă’’ (ce înseamnă dacă spui „am încercat să închid uşa?”) . S-a demonstrat încă de mult că astfel de cuvinte eşuează în hipnoză.

Reîntoarcerea către sine, introspecţia: După ce aplicarea procesului s-a încheiat, urmează câteva etape de desprindere de starea de hipnoză, şi reîntoarcerea la conştiinţa normală, respectiv la starea „de veghe”. Cea mai mare parte din această etapă se face prin reorientarea conştiinţei la realitatea exterioară, la camera în care are loc şedinţa de hipnoză. Odată ce sunteţi pe deplin conştienţi de locul în care vă aflaţi, vi se vor pune întrebări sau veţi face câteva lucruri prin care să vă confirmaţi că sunteţi deplin conştient.

Uneori, numai o singură şedinţă de terapie vă va aduce reale şi uimitoare senzaţii de îmbunătăţire a stimei de sine. Însă adesea problemele dumneavoastră sunt mai adânci decât le poate descoperi o singură şedinţă. Lucrând pe o baza solidă, cu un hipnoterapeut calificat, veţi găsi adevărata vindecare la finalul întregului proces.

Odată ce învăţaţi să aplicaţi tehnica autohipnozei pentru a vă spori încrederea în sine, veţi putea folosi această metodă la fel de bine şi pentru multe alte probleme, simptome şi afecţiuni...sau pur şi simplu pentru a vă schimba starea de moment într-o stare de bine.
Cabinet psihologie Petre Tudor Barlea
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp