Integrarea posturala

Integrarea posturala este o forma de psihoterapie corporala orientata spre proces, ce urmareste reeducarea posturii si a miscarilor. Terapia imbina constientizarea corporala, masajul tesuturilor conectoare, exercitii de respiratie, eliberare emotionala. Integrarea posturala a fost dezvoltata in anii 1960 de catre Jack Painter, specialist in psihologie, masaj profund, presopunctura, terapie Gestalt, psihoterapie reichiana si rolfing.

Integrarea posturala elibereaza tensiunile profunde din musculatura si stimuleaza muschii netonificati, obtinand o aliniere a corpului - centrul dintre umeri, sold, genunchi si glezna. Pozitia erecta va necesita astfel un minim de efort.

In anii 1990 s-a dezvoltat si integrarea posturala psihoterapeutica, o metoda de dezvoltare personala activa, avand obiectivul de a-l ajuta pe pacient sa devina constient de sine in propriul corp si sa-i ofere increderea necesara pentru a face schimbari in privinta trupului, emotiilor si atitudinilor sale.

Utilizarea integrarii posturale in context psihoterapeutic implica includerea masajului - body work - in terapia prin vorbire. Astfel, prin stimularea si masarea tesuturilor conjunctive se obtine deschiderea unor dimensiuni speciale ale experientei si istoriei corpului si a partilor sale. Conexiunea minte - corp devine evidenta in legatura dintre amintiri, tensiune fizica, emotii si senzatii. Interactiunea dintre cuvinte, emotii si senzatii devine mai profunda, astfel incat pacientul devine mai constient de sinele sau, resuresel interioare si tensiunile din corp. Ranile sufletesti vechi sunt exprimate prin senzatii corporale.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp