Nosofobia - frica irationala de a avea o boala specifica

Nosofobia este frica irationala de a avea o boala specifica. Este asociata cu hipocondria, dar exista diferente importante intre cele doua conditii. Cea mai importanta diferenta este specificitatea. Nosofobia pare a fi mai comuna printre studentii si cercetatorii care petrec mult timp citind despre anumite boli.

Simptomele nosofobiei cuprind lipsa aerului, transpiratii excesive, greata, gura uscata, stare de rau, tremor, imposibilitatea de a vorbi sau gindi clar, frica de a muri, pierderea controlului, senzatia de detasare de realitate sau un atac de anxietate. Hipnoterapia ajuta la reprogramarea subconstientului. Cind frica este inlaturata, simptomele fobiei sunt diminuate.

Programarea neurolingvistica este studiul si practica modului in care ne cream propria realitate. Din acest punct de vedere fobia este rezultatul propriilor programe create care nu merg bine. Nosofobia este eliminata prin reprogramare. De obicei aceste interventii sunt rapide si eficiente.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp