Nosocomefobia - frica excesiva de spitale

Nosocomefobia este definita drept frica excesiva de spitale. Provine din grecescul "nosokemion", care inseamna spital si "fobos" - frica irationala. individul afectat se poate abtine de la a merge la spital, de frica contractarii unor boli. Unele persoane asociaza spitalele cu boli tragice, accidente, chiar moartea. In forma sa extrema, persoana afectata va evita sa mearga in vizita la cei dragi in spital sau sa fie spitalizata.

Precum in cazul altor fobii, persoana a experimentat unele traume intr-un moment al vietii sale asociate automat cu spitalele. Poate a suferit leziuni severe prin spitalizare, sau are cunostinta de intimplarile altor persoane care au fost spitalizate si ulterior au murit. Poate persoana este sensibila la mirosul antisepticului din spitale sau la echipamentul folosit. Indiferent de cauza, individul poate acuza anxietate si neliniste emotionala, care intrerupe complet capacitatea sa de a functiona.

Simptomele fobiei sunt individuale si variaza de la persoana la persoana. Unii oameni, cind sunt confruntati cu frica lor, pot incepe sa perspire, sa se simta inconfortabil sau sa le fie greata. La capatul opus, cei sever compromisi de aceasta fobie, pot acuza atacuri de panica. Cind frica devine indeajuns de intensa pentru a tulbura viata de zi cu zi a individului, exista un numar de aborduri terapeutice. Consiliere psihologica traditionala va invata persoana sa recunoasca si sa-si controleze fobia, hipnoterapia, terapia prin expunere, tehnicile de auto-ajutor cum este relaxarea musculara, grupurile de sustinere, tehnicile de relaxare cum sunt respiratiile profunde si vizualizarea, reprezinta moduri de tratament. In cazuri severe pot fi prescrise anti-anxioase. Netratata, nosocomefobia poate avea un impact devastator aupra fiecarui aspect al vietii.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp