Ihtiofobia - frica de pesti

Ihtiofobia reprezinta frica de pesti sau frica de a minca peste, frica de pesti morti. Galeofobia este un subtip al ihtiofobiei in care obiectul fricii este un anumit tip de peste - rechinul. Ihtiofobia este o varietate a unei fobii specifice caracterizanfortabil cind le este prezentat un peste intreg gatit intr-un platou si spun ca nu vor sa manince ceva ce seamana a peste, un individ cu o adevarata frica de pesti va observa ca aceasta ii afecteaza intreaga viata de zi cu zi. In acest punct este necesar tratamentul profesional.


Simptomul principal al ihtiofobiei este frica irationala de pesti. Individul afectat de fobiei poate cunoaste si intelege ca senzatia inconfortabila pe care o are in fata solzilor si a branhiilor nu este normala, dar simte si ca nu are control asupra simptomelor fizice asociate cu frica sa.


Este dificila izolarea cauzei ihtiofobiei. Aceasta poate avea factorul declansator intr-un incident din copilarie implicind un peste sau o persoana poate dezvolta senzatia de frica iminenta cind este inconjurat de pesti.


O forma de terapiei care poate fi eficienta in tratarea ihtiofobiei este hipnoterapia. In timpul tratamentului, psihoterapeutul ajuta pacientul sa se imagineze vazind sau mincind pesti fara a avea anxietate si fara a experimenta simptomele negative asociate fobiei. Programarea neurolingvistica este un alt tratament care poate fi utilizat pentru a trata persoanele care au o frica irationala de pesti. In acest proces pacientul examineaza motivele proceselor sale de gindire si invata cum sa minimalizeze gindurile negative despre pesti. Terapia de expunere este o alta metoda folosita pentru a trata ihtiofobia este terapia de expunere.

Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp