Femei care iubesc prea mult - partea a II-a

Femei care iubesc prea mult - partea a II-a
Robin Norwood trece în revistă caracteristicile interacţiunii de natură sexuală dezvoltate de femeile dependente în dragoste cu bărbaţii din viaţa lor:

1. Se întreabă frecvent ”cât de mult mă iubeşte el?” şi nu ”cât de mult îl iubesc?”

2. Se concentrează pe a-i satisface lui nevoile/fanteziile sexuale, uitând de cele proprii

3. Se excită când îi produc lui plăcere. Nu reuşesc să se simtă bine pe cont propriu.

4. Folosesc sexul ca pe o armă pentru a câştiga iubire/atenţie/aprobare sau pentru a-l schimba pe el.

5. Adoră luptele pentru putere şi se simt în largul lor când trăiesc stări negative intense (furie, angoasă, agitaţie)

6. Confundă stările negative intense cu dragostea (se ghidează după mitul obsesiv confirmat în refrene şi filme: ”dragostea înseamnă suferinţă”)

7. Ajung, uneori, la comportament promiscuu pentru a fi alături de el (bărbatul e adorat şi pentru că e indisponibil: căsătorit, rece, infidel)

8. Se cuplează cu bărbaţi mai puţin experimentaţi pentru a prelua controlul

9. Resping bărbaţii ”drăguţi”, politicoşi, pentru că nu se simt provocate: confundă a fi provocat cu a fi îndrăgostit

10. Atunci când toate barierele în calea fericirii cuplului au dispărut, ele tind să se îndepărteze: se tem să nu fie dezamăgite de el sau cunoscute în profunzime pentru că au un respect de sine foarte scăzut. Sunt convinse că nimeni nu le-ar putea iubi odată ce le-ar cunoaşte. Aşa că preferă distanţa emoţională şi, uneori, confundă apropierea afectivă cu cea sexuală.
Ana-Cristina Bădiţa - Cabinet Individual de Psihologie
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp