Erotofobia - frica de a vorbi despre sex

Erotofobia este frica de anumite credinte fata de dragostea sexuala sau de intrebarile sexuale. Cuvintul deriva din eros-zeul grec al dragoestei erotice si fobos-frica. Erotofobia poate fi folosit pentru a descrie atitudinile sau credintele individuale despre sex, dar este si un fenomen cultural datorat legilor impotriva comportamentelor homosexual, a educatiei sexuale cu restrictii severe. Astfel de atitudini culturale servesc pentru a reimprospata credintele negative ale familiilor si indivizilor fata de sexualitate.

Erotofobia are multiple manifestari. Un individ sau cultura poate avea una sau mai multe atitudini erotofobe. Unele tipuri cuprind frica de nuditate, frica de imagini sexuale, homophobia, frica de educatia sexuala. Ca fobie clinica, erotofobia descrie o frica debilitanta fata de un obiect, persoana sau actiune legata de sex. Aceasta frica afecteaza capacitatea persoanei de a gasi placere in relatiile sexuale sau previne complet viata sa sexuala. In unele cazuri erotofobia poate apare in cadrul unor tulburari mai severe, cum este fobia sociala, personalitatea evitanta, tulburarea dismorfica corporala.

Erotofobii nu vor vorbi despre lucruri legate de sex, au reactii negative la material sexual explicit si au relatii sexuale mai putine si cu parteneri mai putini in timp.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp