10 mituri despre viaţa sexuală - Drumul spre adevăr

10 mituri despre viaţa sexuală - Drumul spre adevăr

Multe mituri despre sex sunt promovate, cu sau fără intenţie, în ziare, reviste, emisiuni, filme. Însă realitatea e alta decât cea pe care credem noi. Sexul este încă un subiect tabu, neabordat în adăncime, în acest mod, fiind greu de corectat informaţiile greşite.

Să aflăm acum adevărurile ascunse în spatele unor mituri.

 

1. Femeile sunt radical diferite faţă de bărbaţi, în ceea ce priveşte dorinţele sexuale.

Credinţa că ele se pot mulţumi cu mai puţină activitate sexuală decât bărbaţii este greşită. Chiar din contra, femeile sunt adesea mai dornice de sex decât bărbaţii.

 

2. Toată femeile sunt capabile să atingă orgasmul vaginal.

Greşit! Milioane de femei nu reuşesc să atingă orgasmul în timpul actului sexual, deşi reusesc destul de uşor să o facă prin stimularea clitorisului sau prin alte metode ce nu implică penetrarea propriu zisă.    

 

3. Femeile au o responsabilitate mai mare decât bărbaţii privind sarcinile nedorite.

Femeile reprezintă sexul care poate da naştere copiilor, dar este clar că nu pot concepe copii fără implicarea bărbaţilor, aşa că nu ar trebui să îşi asume mai multă sau mai puţină responsabilitate pentru sarcinile premaritale sau extraconjugale decât partenerii lor.    

 

4. Bărbatul se poate excita din nou, la scurt timp după orgasmul iniţial.

Descotorosiţi-vă de ideea că majoritatea bărbaţilor reuşesc uşor şi repede să aibă încă două sau mai multe erecţii pe noapte, chiar şi după ce au avut deja un prim orgasm. Numai câţiva norocoşi pot face asta.    

 

5. Bărbatul trebuie să aibă o erecţie puternică şi îndelungată.

Aproape toţi bărbaţii au probleme în obţinerea şi menţinerea constantă a unei erecţii şi nu vă mai gândiţi că numai voi sunteţi uneori impotenţi, în timp ce toţi ceilalţi bărbaţi au mereu erecţii tari ca piatra. Atunci când penisul vostru refuză să se întărescă, nu uitaţi că dispuneţi întotdeauna de numeroase alte modalităţi de a vă satisface partenera, modalităţi care nu implică neaparat copulaţia.    

 

6. Atunci când iubim nu mai simţim atracţie sexuală faţă de alte persoane, pe care nu le iubim.

Atracţia sexuală este adânc înrădăcinată în impulsurile biologice şi învăţarea socială. Este normal să iubiţi o singură persoană cu pasiune şi totuşi să vă simţiţi atraşi de una sau mai multe alte persoane. Asta nu înseamnă că o persoană care se află într-o relaţie stabilă trebuie să facă ceva în privinţa cerorlalte persoane care le interesează din punct de vedere sexual, dar este aproape imposibil să nu aibă şi alte interese fizice, chiar dacă îşi iubeşte cu pasiune partenerul stabil.    

 

7. Femeilor le pasă de mărime.

Să nu credeţi că femeile, ca majoritatea bărbaţilor, îşi doresc neaparat ca bărbatul să aibă un penis uriaş şi viguros. Unora li se pare dureros, iar unele preferă chiar să fie mai flasc sau mediu spre tare.    

 

8. Masturbarea este periculoasă.

Masturbarea este un act uman benefic. Atitudinile faţă de masturbare, care încă sugerează că autoerotismul, deşi nu este pe deplin dăunător, nu este, totuşi, nici bun sau dezirabil, nu au niciun fundament ştiinţific. Şi constituie o rămăşiţă modernă a vechii morale antisociale.    

 

9. ”Partenerul/a trebuie să mă accepte.”

În primul rând trebuie să vă acceptaţi pe sine în ciuda defectelor sexuale pe care le aveţi, altfel partenerilor le va fi greu să vă accepte. Acceptarea de sine nu vă va face mai arătoşi sau mai sexy, dar vă va reduce din axietate, ajutăndu-vă altfel să funcţionaţi mai eficient. De asemenea, vă conferă o încredere în sine, pe care partenerii (şi alte persoane) o pot considera atractivă, şi care este, prin urmare, una dintre cele mai valoroase caracteristici pe care le puteţi poseda.

 

10. Mângâierile nu sunt atât de importante în stimularea sexuală.

Èšineţi seama de ceea ce spune Alex Comfort, în ”The joy of sex”: ”Pielea este principalul nostru organ sexual extragenital - subestimat de bărbaţi....înţeles mai bine de femei.”

 

Multe femei nu sunt capabile să atingă orgasmul decât după o lungă perioadă de experimentare a mângâierilor tandre, şi bărbaţii care ejaculează cu întărziere au, de asemenea, nevoie de pipăit îndelungat, pentru a putea atinge orgasmul.

Mészáros Andrea - Cabinet individual de psihologie
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp