Curs de formare in Hipnopsihoterapie ericksoniana, Timisoara - 25 iulie

PsiHolistArt si ARHTE (Asociatia Romana de Hipnoza Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniana) va invita la un nou Curs de Formare in Psihoterapie, conform standardelor si cu atestarea COPSI (Colegiul Psihologilor din Romania)

Hipnoterapia presupune utilizarea hipnozei in cadrul unui tratament/demers psihologic sau medical ce tinteşte ameliorarea suferintei psihologice sau/si fizice, respectiv imbunatatirea starii de sanatate si a calitatii vietii.

In contextul psihoterapiei, intelegem hipnoza ca fiind o tehnologie, adica un ansamblu de metode si tehnici menite sa faciliteze modificari fiziologice, senzoriale, emotionale, cognitive si comportamentale, cu scopul de a servi sporirea starii de bine psihologice si fizice a individului. Variabile psihologice ca motivatia, relaxarea, imaginatia, absorbtia, expectanta, atitudinile, convingerile, concentrarea, efectul placebo, sugestibilitatea, atentia selectiva, role-enactment, complianta etc. sunt implicate in facilitarea hipnozei terapeutice. Studiile arata ca asocierea hipnozei cu un protocol terapeutic specific (de ex., CBT, ACT etc.) poate spori eficienta interventiei terapeutice cu pana la 70%.

Formarea in hipnoterapie ericksoniana va propune urmatoarele obiective generale:
- Familiarizarea cu si aprofundarea principiilor ericksoniene cu privire la suferinta umana, la blocajele existente in calea dezvoltarii personale (inclusiv in demersul terapeutic), precum si la conceptul de hipnoza si fenomenele asociate
- Aplicarea unor teste pentru evaluarea hinotizabilitatii si sugestibilitatii
- Experimentarea si insusirea aplicarii unor proceduri de inducere a hipnozei
- Experimentarea si insusirea aplicarii unor interventii specifice destinate managementului a diferite forme ale suferintei omenesti (durerea acuta si cronica, diferite forme ale anxietatii, depresia, tulburari alimentare, dificultaţi de concentrare, fumat etc.) si /sau amelioarea calitatii vieţii in diferitele sale domenii (relatii interpersonale, munca, sexualitate, dezvoltare personala)
- Integrarea hipnozei intr-un demers terapeutic specific

Diplome si atestari:
Cursul este furnizat de Asociatia Romana de Hipnoza Clinica, Relaxare si Terapie Ericksoniana (ARHTE) si este acreditat de Colegiului Psihologilor din Romania (COPSI) si respectiv de Federatia Romana de Psihoterapie (FRP) . Absolventii vor fi certificati de catre ARHTE si vor putea obtine atestatul de libera practica din partea COPSI.
La sfarsitul cursului cursantii vor putea sa practice psihoterapia in acord cu codul etic al Colegiului Psihologilor din Romania, Federatiei Romane de Psihoterapie si Asociatiei Europene de Psihoterapie

Cine poate participa:
- absolventi ai facultatilor de psihologie, medicina, asistenta sociala, filozofie, pedagogie (incluzand psihopedagogia) si teologie, cu respectarea conditiilor prevazute de Colegiul Psihologilor din Romania si de European Association for Psychotherapy (EAP) . Studentii din anii terminali ai programelor de formare specificate de catre Regulamentul Comisiei de Psihologie Clinica si Psihoterapie a COPSI, care isi vor finaliza studiile pana la incheierea cursurilor de formare de baza pot fi inscrisi doar cu acordul formatorului.

Formatori:
Dr. Jenő-László Vargha, psihoterapeut, formator si supervizor in cadrul ARHTE, acreditat de COPSI si FRP; detine specializare si in psihodrama; Vicepresedinte ARHTE
Dr. Krisztina G. Szabó, psihoterapeut, formator si supervizor in cadrul ARHTE, acreditat de COPSI si FRP; detine specializare si in psihoterapia centrata pe persoana (focusing) si respectiv in terapia prin acceptare si angajament (ACT)

Structura cursului:
- Formare teoretica si metodologica
- Dezvoltarea personala
- Practica psihoterapeutica si supervizarea acesteia

Formarea in hipno-psihoterapie ericksoniana se desfasoara in doua etape:
1. Pentru dobandirea competenţei de hipno-psihoterapeut sub supervizare sunt necesare urmatoarele:
- 400 ore formare teoretica, metodologica si experientiala, incluzand dezvoltare personala (ore de contact direct)
- 150 ore studiu individual (parcurgerea unei bibliografii de 1500 pagini + examen)
- 100 ore participari la conferinte si/sau simpozioane, scoli de vara, ateliere, cu specific in hipnoterapie, elaborare de referate, traduceri
- 50 ore asistare la sedinte de supervizare a practicii hipnoterapeutice (ore de contact direct)

Programul de desfasurare stabilit pentru anul 2015:
2. 30-31 mai - 15 ore
3. 25-26 iulie - 15 ore (Cursul a inceput, se mai fac inscrieri pentru modului 2)
4.19-20 septembrie - 15 ore
5. 28-29 noiembrie - 15 ore
dupa programul: sambata: 10.00-19.30 si duminica: 9.00-12.45


2. Pentru dobandirea competentei de hipno-psihoterapeut autonom sunt necesare, in plus, urmatoarele:
- 50 ore dezvoltare personala (ore de contact direct)
- 300 ore de practica a hipnopsihoterapiei
- 200 ore de supervizare a practicii (ore de contact direct)
- 50 ore studiu individual (parcurgerea unei bibliografii de 500 de pagini +examen)
- 50 ore participare la conferinte, ateliere, scoli de vara etc. cu specific in hipnoterapie
- Elaborarea unei lucrari de disertatie (minim 50 de pagini, contabilizate ca 100 ore de formare)

Pret: 95 euro/modul (in lei la cursul zilei)

Unde: intalnirile vor avea loc in Timisoara, in Centrul PsiHolistArt - Str. Coriolan Baran (fosta Giurgiu) nr. 22 - casa galben cu portocaliu

Informatii si inscrieri: ofiice@psiholistart.ro sau suna la 0721.517.672 (Ioana Flavia)

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp