Curs de formare continua

Autor: ATCA

Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata in colaborare cu Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania organizeazaun nou Curs de formare continua: "Implementarea si coordonarea planului de interventie in TSA"


Cursul va fi sustinut de Anca Dumitrescu (Neagu), psihoterapeut si consultant ABA, acreditat BCBA (Board Certified Behavior Analyst) si Adriana Pricob, psihoterapeut si consultant ABA in curs de acreditare BCBA.
Cursul este acreditat cu 42 de credite de Colegiul Psihologilor din România.

Perioadele de sustinere: 6 intalniri cu o frecventa de 1 intalnire pe luna (la cererea cursantilor, intalnirile pot fi la intervale mai scurte)

In ultima perioada s-a constatat nevoia crescuta de specialisti care sa fie pregatiti pentru a coordona programe de interventie pentru copii cu diferite tulburari de dezvoltare. In acest sens, ATCA organizeaza grupuri de formare continua pentru cei care au raspuns provocarii de a coordona programele de interventie.

In cadrul grupurilor se vor atinge obiectivele propuse mai jos:
- Definirea rolului si responsabilitatilor coordonatorului;
- Dezvoltarea abilitatii de gandire analitica, necesara in structurarea terapiei - stabilirea obiectivelor pe termen scurt si termen lung;
- Dezvoltarea abilitatii de a pune intrebari relevante pentru identificarea si definirea comportamentelor - tinta;
- Dezvoltarea abilitatii de observare (identificarea factorilor relevanti/irelevanti care au / nu au influenta asupra comportamentelor vizate) ;
- Strategii de rezolvare de probleme adiacente programului de interventie: gestionarea relatiei de colaborare cu familia, gestionarea situatiilor dificile care pot aparea in echipa de terapeuti;
- Cum folosesc rezultatele evaluarii initiale pentru a realiza un program eficient de lucru;
- Dezvoltarea abilitatii de a oferi feedback echipei de terapeuti;
- Dezvoltarea abilitatii de a lua decizii in privinta programelor de incepere sau continuare a terapiei;
- Construirea de programe pentru dezvoltarea de abilitati versus interventii pentru comportamentele care sunt bariera in calea invatarii.

In cadrul intalnirilor se va discuta pe cazurile participantilor si li se va oferi feedback pe recomandarile facute de acestia echipelor pe care le coordoneaza.
Fiecare modul va avea obiective specifice de insusire a cadrului teoretic si de insusire de abilitati practice.
Atingerea obiectivelor va fi urmarita punctual, pe fise de observare astfel ca fiecare participant isi va cunoaste punctele forte si punctele ce necesita imbunatatiri si va putea lucra pe acestea impreuna cu supervizorii.
Taxa unui modul este 230 lei.
FINALITATEA: diploma oferită de Colegiul Psihologilor din Romania si Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania. Credite vor primi doar psihologii cu drept de liberă practică! Pentru a primi cele 42 de credite este necesara participarea la toate cele 6 module ale cursului.
Pentru a ne asigura ca discutiile sunt eficiente si vom putea raspunde nevoilor fiecarui cursant se vor forma grupe a cate 12- 15 cursanti.
Pentru inscriere va trebui sa trimiteti CV-ul pe mail-ul trainer-ului la care doriti sa va inscrieti si apoi sa completati un formular pe care il veti primi pe mail.
Plata cursului se va face in contul RO85BUCUE47770252511RO01, deschis la Alpha Bank, Agentia Perla.

Persoane de contact:
1. Psih. Anca Dumitrescu - 0743 145 559, anca.dumitrescu@asociatiatca.ro
Primul modul va fi sustinut in date de 6 Septembrie (13.00 - 20.00) urmand ca datele celorlalte module sa fie stabilite de comun acord cu participantii.
2. Psih. Adriana Pricob - 0745 574 723, adriana_pricob@yahoo.com
Primul modul va fi sustinut in date de 13 Septembrie (13.00 - 20.00) urmand ca datele celorlalte module sa fie stabilite de comun acord cu participantii.

PAGINA WEB: www.asociatiatca.ro

Asociatia de terapie comportamentala aplicata
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp