Atelierele "Cine sunt eu?" - grupuri de dezvoltare personală pentru copii

De ce sunt importante şi utile atelierele de dezvoltare personală pentru copii?

Copiii noştri trăiesc în viaţă multe lucruri pe care nu le pot exprima prin cuvinte şi nu le pot destăinui celor dragi şi importanţi din vieţile lor şi, de multe ori, din aceste motive, le este foarte dificil să facă faţă diferitelor evenimente cu care se confruntă zi de zi.

Ştim că dezvoltarea sănătoasă a emoţiilor, simţurilor, corpului şi intelectului unui copil constituie temelia identităţii de sine, iar o identitate de sine puternică face posibilă relaţionarea mai bună cu sine şi cu mediul.

De aceea, ca părinţi şi educatori, pentru a asigura copiilor noştri succesul la şcoală, în familie, cu prietenii şi pe plan profesional, este important să avem grijă să permitem şi componentei emoţionale - mai neglijată în cultura noastră - să crească o dată cu evoluţia şi creşterea biologică şi intelectuală şi, astfel, să le facilităm copiilor înţelegerea măreţiei şi amplorii existenţei lor.

Ce propunem prin aceste ateliere de dezvoltare personală?

Dorim să sprijinim nevoile fireşti de cunoaştere şi dezvoltare ale copiilor în condiţii de siguranţă şi confidenţialitate.

Întâlnirile grupului sunt centrate pe teme diferite ce au în vedere:
- dezvoltarea exprimării emoţionale şi a inteligenţei emoţionale
- înţelegerea senzaţiilor corporale în relaţie cu emoţiile
- îmbunătăţirea comunicării şi relaţionării
- asumarea responsabilităţii
- diminuarea eventualelor comportamente problematice
- experimentarea unor comportamente noi
- creşterea încrederii şi a stimei de sine
- dezvoltarea creativităţii.
Lucrul în grup oferă copiilor oportunitatea să descopere că au sentimente şi probleme similare cu ceilalţi copii de vârsta lor, ceea ce le permite să îşi dezvolte sentimentul de coeziune şi de apartenenţă de grup.
Pentru consolidarea şi valorificarea rezultatelor obţinute de copii, pe parcursul activităţilor noastre în grup, aşa cum de altfel cunoaşteţi, este esenţială implicarea părinţilor.

La cerere, părinţii pot primi un raport de evaluare privind evoluţia copilului de-a lungul desfăşurării programului.

Un grup este format din 6 până la 8 copii, respectiv grupuri formate din copii cu vârste cuprinse între 3-6 ani, 7-10 ani, 11-12 ani.

Atelierele se desfăşoară săptămânal, având o durată de 50 de minute.

Care sunt tehnicile folosite?

În lucrul cu copiii, tehnicile terapeutice utilizate pentru a-i ajuta să se exploreze, implică desenul, pictura, marionetele, jucăriile, poveştile, basmele, metaforele terapeutice, fantezia, modelajul cu lut sau plastilina - materiale care le oferă un mediu sigur şi natural.

Toate sunt tehnici ce permit, prin joc, o comunicare adecvată vârstei lor.

Pentru copii, jocul este un lucru serios, cu scop, prin care ei se dezvoltă din punct de vedere mental, fizic şi social şi, prin joc, copiii au posibilitatea să exploreze lucrurile care sunt supăratoare sau îngrijorătoare pentru ei, îi ajută să se deblocheze şi să îşi exprime sentimentele şi emoţiile pe care le trăiesc.

În acelaşi timp, aceste activităţi le aduc copiilor multă satisfacţie şi bună dispoziţie.

Cine le organizează ?

Daniela Dumitru, psiholog-psihoterapeut şi Elena Nechifor, psiholog-psihoterapeut.

Unde se organizează?

Avem în vedere organizarea unor astfel de ateliere atât în Bucureşti cât şi în Chitila, jud. Ilfov, la o adresa ce va fi comunicată, ulterior, persoanelor înscrise sau colaboratorilor.

Tarife:

Tarif /şedinţă - 45 lei.

Pentru abonamente trimestriale la Atelierele „Cine sunt eu?” puteţi beneficia de un DISCOUNT de peste 20% din tarif, respectiv: tarif /şedinţă - 35 lei.

La cerere:

sedinţă de consiliere parentală: 80 lei (60 lei/şedinţă in cazul opţiunii de abonament) ;
raport de evaluare scris: 30 lei.

Cum se fac înscrierile?

Pentru înscrieri sau colaborări ne puteţi contacta la:

Tel: 0722 536 745 Daniela Dumitru

0722 225 426 Elena Nechifor

E-mail:psihodadum@yahoo.com; psihodadum.wordpress.com
Daniela Dumitru - Cabinet individual de psihologie
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp