Claudiu Tomescu - Psihoterapeut

Claudiu Tomescu - Psihoterapeut

„Orice plantăm în subconștientul nostru și hrănim prin repetiție devine realitate.” – Earl Nightingale
Nota 9.9 din 14 recomandari
5989 vizite
Locatie: Targoviste, jud Dambovita, Cair George, nr. 4 [Arată în Google Maps]
Telefon: 0732366896
Program: LUNI - VINERI - 08:00 - 15 / 16:00 - 21:00 SAMBATA - DUMINECA - URGENTE
Programare online
  • Psiholog Psihoterapeut Caudiu Tomescu
,, Ce este și ce presupune psihoterapia ?
Dacă toate informațiile pe care le cunoști despre psihoterapie provin de la televizor sau din filme, este posibil să ai câteva noțiuni greșite despre ceea ce se întâmplă în cabinetul unui psiholog. Asigură-te că deții informațiile corecte astfel încât să beneficiezi de tot ce are de oferit psihoterapia.

Oricine poate beneficia de psihoterapie. Oamenii sunt interesați de psihoterapie din motive variate. Unii recurg la psihoterapie pentru tratarea depresiei, anxietății sau dependenței de substanțe toxice. Alții caută ajutor pentru a face față schimbărilor majore din viața personală sau tulburărilor comportamentale (ex.: pierderea unui loc de muncă, un divorț sau decesul unei persoane dragi). Există și oameni care au nevoie de îndrumare în gestionarea responsabilităților parentale, cerințelor de la serviciu sau din familie, rezistența în privința bolilor, îmbunătățirea relațiilor cu cei din jur și managementul factorilor de stres care afectează viața de zi cu zi. Oricine poate beneficia de psihoterapie pentru a găsi soluții la probleme cotidiene!

Până nu demult, oamenii priveau ca stigmat cererea ajutorului în privința anumitor probleme psihologice sau comportamentale, de aceea mulți nu îndrăzneau să apeleze la un terapeut. Astăzi însă, psihoterapia este considerată o resursă al cărei aport este considerabil. Cercetătorii în domeniu subliniază constant legătura puternică dintre sănătatea mintală și sănătatea fizică, această conexiune fiind regăsită în relația dintre minte și corp. Uneori problemele emoționale pot apărea ca simptome fizice, iar atunci când suntem bolnavi fizic, se pot dezvolta și o serie de probleme emoționale.

Psihoterapia presupune înțelegerea propriilor gânduri și emoții. Susținerea din partea familiei și a prietenilor apropiați este importantă atunci când întâmpini greutăți, dar un psiholog poate oferi mult mai mult decât discuțiile pe care le ai cu cei dragi. Psihologii au la bază ani de pregătire în domeniu, practică și experiență care îi recomandă drept specialiști în înțelegerea și tratarea problemelor complexe, iar studiile demonstrează că psihoterapia este eficientă și utilă. Tehnicile pe care un psiholog le folosește în timpul psihoterapiei sunt dezvoltate pe parcursul multor decenii de cercetare și au un substrat mai profund decât concepția tipică: „a sta de vorbă și a asculta”.

Psihologii pot recunoaște modele de comportament sau gândire în mod obiectiv, caracteristici pe care cei apropiați ție au încetat să le vadă (din obișnuință) sau nu le-au observat niciodată. Un psiholog ar putea oferi recomandări pe care le-ai mai auzit, dar ajutorul lui este eficient datorită soluției sugerată la timp, centrată pe problema cu care te confrunți; așa cum am menționat, importantă este și încrederea clienților în poziția neutră a terapeuților.

În plus, în fața psihologului tău poți fii sincer fără să te preocupe faptul că altcineva va afla ce ai împărtășit. Relația terapeutică se bazează pe confidențialitate. (Există doar câteva excepții în care un psiholog are datoria de a informa ce ați discutat, de exemplu, dacă există riscul de a-ți face rău ție sau altei persoane). De fapt, oamenii adesea recunosc că au spus psihologilor lor lucruri pe care nu le-au dezvăluit niciodată altcuiva. Dacă greutățile cu care te confrunți sunt încă în proces de desfășurare, fără nicio îmbunătățire semnificativă, poate este timpul să soliciți ajutorul unui psiholog.

Ameliorarea problemelor începe cu a cere ajutor atunci când ai nevoie. Mulți oameni au încercat să-și rezolve singuri problemele timp de săptămâni, luni sau chiar ani, dar au descoperit că nu este suficient. Decizia de a începe psihoterapia nu înseamnă că ai eșuat, la fel cum nu înseamnă că ai eșuat dacă nu poți repara propria mașină. Poate exista o componentă biologică a unor tulburări, cum ar fi depresia sau atacurile de panică, care fac dificil procesul de vindecare pe cont propriu. În realitate, a avea puterea să recunoști că ai nevoie de ajutor este un semn de curaj, nu de slăbiciune - și primul pas spre a te simți mai bine.

Psihoterapia este interactivă și se bazează pe colaborare. Un psiholog va începe adesea procesul terapiei solicitându-ți să descrii problema care te-a adus în cabinetul său. Dar acesta este doar punctul de plecare al psihoterapiei. De asemenea, va încerca să obțină informații relevante despre trecutul tău, precum și istoricul problemelor cu care te confrunți sau alte momente cheie ale vieții tale și modalitățile în care ai încercat să rezolvi acele situații dificile. Psihoterapia este de obicei un proces interactiv, de colaborare, bazat pe dialog și pe implicarea activă a pacientului în rezolvarea comună a problemelor alături de terapeut.

Psihologul îți poate oferi chiar și sarcini, „teme” pentru acasă, astfel încât să poți exersa noi abilități între sesiuni sau recomandări bibliografice pentru a te informa despre un anumit subiect. Împreună, tu și psihologul tău, veți identifica problemele, veți stabili obiectivele și veți monitoriza progresul.

Fii deschis. O componentă a psihoterapiei ar putea implica explorarea experiențelor din copilărie și evenimente semnificative care au avut un impact considerabil în viața ta. Corelarea informațiilor din trecutul familial te poate ajuta să-ți înțelegi percepțiile și sentimentele, strategiile actuale de a face față problemelor și să recunoști tiparele care s-au dezvoltat de-a lungul timpului. Ideea de a privi înapoi spre trecut este pentru a înțelege mai bine prezentul și a face schimbări pozitive pentru viitor.

Cu toate acestea, în anumite cazuri, psihologul tău va alege să se concentreze în principal pe problema actuală sau criza care te-a adus la tratament, fără să aducă în discuție trecutul. Vei învăța cum să încorporezi diverse tehnici și să folosești instrumente care te vor ajuta să îți schimbi gândurile sau comportamentele actuale care contribuie la problema cu care te confrunți. Psihologii care folosesc un stil eclectic de psihoterapie vor ști să ghideze sesiunea astfel încât să includă informații despre trecutul tău reflectând asupra gândurilor sau comportamentelor problematice actuale.

Psihoterapia nu este pentru totdeauna. Durata fiecărui tratament psihoterapeutic este diferit - este un proces individualizat. De exemplu, un studiu arată că problemele a jumătate din pacienți s-au îmbunătățit după doar opt ședințe, în timp ce 75% s-au îmbunătățit în cursul a șase luni. Este ceva despre care tu și psihologul tău veți vorbi în cadrul sesiunilor inițiale, atunci când elaborați un plan de tratament. Scopul psihologului nu este de a avea un client pentru totdeauna, ci să te încurajeze să funcționezi mai bine de unul singur.

Psihoterapia este confidențială . Nu uita că psihoterapia este supusă regulilor de confidențialitate. Singurii care știu despre sesiunile de psihoterapie ești tu, psihologul tău și alte persoane cu care psihologul poate vorbi doar în cazul unui acord scris și semnat de tine (cum ar fi un medic sau un membru de familie). Normele stricte de confidențialitate de care este constrâns psihologul nu sunt singura protecție care-ți este pusă la dispoziție. În majoritatea statelor, registrele legate de sănătatea mintală beneficiază de un nivel de protecție mai mare decât registrele medicale generale."

Servicii oferite:

  • Psihologie
  • Consiliere psihologică
  • Psihologie clinică
  • Psihoterapie individuală
  • Anxietate, atacuri de panică, fobii
  • Dependență de alcool
  • Dependență de droguri/medicamente
  • Dependență de jocuri de noroc
  • Depresie
  • Dificultăți de comunicare, relaționare, adaptare
  • Dificultăți în luarea deciziilor
  • Experiențe traumatice
  • Managementul conflictului
  • Managementul stresului la locul de muncă
  • Pierderea unei persoane dragi, divorț, separare, doliu
  • Stima de sine scăzută, devalorizare
  • Psihoterapie de cuplu
  • Certurile frecvente
  • Gelozia, violența verbală, fizică și sexuală
  • Indecizia de a rămane în relație
  • Infidelitatea
  • Psihoterapie sistemică de familie și cuplu
  • Psihoterapie de grup
  • Consiliere și informare pentru părinți
  • Consiliere privind educația și comportamentul față de copil
  • Training-ul părinților cu copii dificili
  • Psihoterapie online
  • Psihoterapie la domiciliu
  • Psihoterapie de familie
  • Psihoterapie cognitiv-comportamentală
  • Psihoterapie centrată pe persoană

Recomandari

10
a votat pe 28-03-2023 cu nota
Dumitru

Ultima vizita la cabinet: martie 2023
Psiholog/psihiatru recomandat: Caudiu Tomescu
Va multumim din suflet pentru tot ajutorul pe care il oferiti, unor oameni ca noi. Va dorim sanatate si sa fiti in continuare aproape de noi.

10
a votat pe 08-02-2021 cu nota
Cristian Petrescu

Ultima vizita la cabinet: februarie 2021
Psiholog/psihiatru recomandat: Caudiu Tomescu
„Nu mă duc că aflu că sunt nebun sau fucked up!” Am auzit asta de atât de multe ori. Adesea, teama de a fi nebun sau prea fucked up se referă la faptul că am trăit cu multă anxietate. Are mult mai puțin de-a face cu o decompensare într-o boală psihică și este mai mult legată de disponibilitatea de a privi înăuntrul meu și de a ma accepta. Ca să ma adaptez și să depășesc momente dificile, uneori, închideam repede subiecte în interiorul meu și mergeam mai departe, dar doar parțial. Și toate părțile pe care le lăsam în urmă și în umbră sunt lucruri la care am preferat să nu revin, dar le-am cărat cu mine. Claudiu nu a facut altceva decât să ma ajute să le vad, să le procesez, să le eliberez și să integrez, ca să nu mai umblu cu un picior în prezent și altul în trecut. Multumesc!

10
a votat pe 07-10-2020 cu nota
Ana

Ultima vizita la cabinet: octombrie 2020
Psiholog/psihiatru recomandat: Caudiu Tomescu
Mult timp m - am simitit de parca nu voi putea trece vreodata peste anumite lucruri, de parca le exageram asa cum imi subliniau cei mai multi cu care am vorbit dar odata ce am ajuns sa stam de vorba am gasit intelegere si rezolvari la indemana precum si incredere iar de ceva vreme zambetul imi revine pe buze mai des.

10
a votat pe 01-10-2020 cu nota
Raluca

Ultima vizita la cabinet: octombrie 2020
Psiholog/psihiatru recomandat: Caudiu Tomescu
Îl recomand cu încredere pe Claudiu, deoarece este un psihoterapeut extraordinar! Știe să te asculte și găsește modalitatea perfectă pentru a te ajuta în diferite probleme și situații!

10
a votat pe 13-09-2020 cu nota
Stanciu Claudia

Ultima vizita la cabinet: august 2020
Psiholog/psihiatru recomandat: Caudiu Tomescu
Un foarte bun psiholog, un om minunat care te ajuta foarte mult. Recomand din toata inima deoarece el este un profesionist care isi face meseria cu mare placere fiind dedicat acestei meserii.

9
a votat pe 11-09-2020 cu nota
Andreea G.

Ultima vizita la cabinet: septembrie 2020
Psiholog/psihiatru recomandat: Caudiu Tomescu
Claudiu - it took a while for me to accept talking in second person, but I managed to do that and it was thanks to his help. I am not a person that easily gets out of her shell and starts talking about herself and especially about her inner thoughts or feelings. But he managed to make a lot of progress in getting me to feel comfortable and safe and to start talking about what troubles me. Although I am aware we are still setting the background and context and we have a lot of work ahead. But he is helping me get where I need to be. He broke the stereotype I had pictured in my head about therapysts - imagining that they just sit there and listen to you talk. And that's because I knew I am not the talking kind. I think this is due to his ability to understand and to skillfully react to the person he has in front of him. Claudiu quickly picked up things about myself that even I took time to learn (or accept) about myself. What I like most about our sessions is that he really tries to create an environment that makes you open to conversation and he is very flexible and adaptable to your needs. He gives you supporting material when you are eager to learn more and to discover yourself and exercises to keep you active and not lose track of your progress or to challenge yourself to go further. I am still halfway where I think I need to be, but having his guidance and expertise I know I will be able to fullfill my goals.

10
a votat pe 03-03-2020 cu nota
Encescu Roxana

Ultima vizita la cabinet: februarie 2020
Psiholog/psihiatru recomandat: Caudiu Tomescu
Poate că într-o bună zi voi face altceva pe lângă terapie. Dar dacă nu, atunci nu mă deranjează ideea să mai vorbesc despre mine încă 20, 30 sau 40 de ani.

10
a votat pe 17-12-2019 cu nota
Ilie

Ultima vizita la cabinet: septembrie 2019
Psiholog/psihiatru recomandat: Caudiu Tomescu
Recomand cu mare incredere. Un om de nota 10!

10
a votat pe 16-12-2019 cu nota
Popescu Laura

Ultima vizita la cabinet: ianuarie 2019
Psiholog/psihiatru recomandat: Caudiu Tomescu
Un psiholog cu experiență!

10
a votat pe 12-12-2019 cu nota
Petcu Adrian

Ultima vizita la cabinet: decembrie 2019
Psiholog/psihiatru recomandat: Caudiu Tomescu
Un om minunat si un profesionist desăvîrșit

10
a votat pe 12-12-2019 cu nota
Glavan Eduard

Ultima vizita la cabinet: noiembrie 2019
Psiholog/psihiatru recomandat: Caudiu Tomescu
Recomandat pt tineri adolescenți de orice vârsta.

10
a votat pe 12-12-2019 cu nota
Prunaru Elena

Psiholog/psihiatru recomandat: Caudiu Tomescu
Este un bun psiholog si consiler

10
a votat pe 12-12-2019 cu nota
Dima Radu

Ultima vizita la cabinet: iulie 2019
Psiholog/psihiatru recomandat: Caudiu Tomescu
Un psiholog foarte bun care te asculta si chiar isi face meseria cu placere.

10
a votat pe 12-12-2019 cu nota
Ioja

Ultima vizita la cabinet: decembrie 2019
Psiholog/psihiatru recomandat: Caudiu Tomescu
Un adevărat profesionist.

Claudiu Tomescu - Psihoterapeut
Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp