Cabinet individual de psihologie Claudia Vlaicu

fara recomandari
6502 vizite
Locatie: Otopeni, jud Ilfov, Str. 1Mai nr. 58 [Arată în Google Maps]
Telefon: 0748197556
Program: 8.00-20.00
Programare online
  • Psiholog Claudia Vlaicu- consiliere psihologica copii si adulti
CONSILIERE ȘI PSIHOTERAPIE INDIVIDUALĂ (60 de minute)
Abordarea terapeutică este cognitiv-comportamentală. Este vorba despre un demers terapeutic relativ de scurta durată (între 15 și 25 sedinte) centrat pe diminuarea sau eliminarea simptomelor. Rolul terapeutului este unul directiv, iar clienții joacă un rol activ în cursul terapiei, angajându-se în diverse acțiuni menite să-i ajute să-și rezolve problemele și nu doar să vorbească despre acestea.
În cadrul terapiei cognitiv-comportamentale, clientul și terapeutul au o relație de colaborare. Studiile au evidențiat faptul că terapia cognitiv-comportamentală are rezultate foarte bune în diverse tulburări psihice cum ar fi: depresie, anxietate, fobii, atacuri de panica, tulburari obsesiv-compulsive, adicții (dependența de acool, droguri, jocuri de noroc), tulburări de dinamică sexuală, tulburari hipocondriace, tulburări de personalitate, tulburări alimentare: bulimia nervoasă și anorexie, etc.
Psihoterapia cognitiv-comportamentală poate fi utilizată cu succes și în cazul tulburarilor de stres post-traumatic, a problemelor în viața de cuplu, tulburărilor psiho-somatice, în cazul crizelor psihologice apărute la copii, adolescenți și vârstnici.
Preț ședință:100 ron

CONSILIERE COPII ȘI ADOLESCENȚI (60 de minute)
Pentru copii si adolescenți se folosesc tehnici specifice de intervenție pentru a-i face pe acestia să înteleagă problema pentru care au fost aduși in cabinet. Pentru adolescent, tehnicile terapiei cognitive-comportamentale sunt relative aceleași ca la adult, dat fiind faptul că aceștia au atins stadiul operațiilor formale, dar fiecare tip de client/pacient reclamă adaptarea terapeutică în funcție de problemele abordate și de personalitatea acestuia. Pentru copii, baza terapiei este jocul și diversele forme terapeutice complementare acestuia: ludoterapia, art terapia, psihodrama, etc. Pacientii terapiei prin joc sunt în general copii cu vârste între 3 si 11 ani, cu probleme comportamentale și emotionale persistente (timp de mai multe luni) și care intervin în dezvoltarea lor normală - tulburări de comportament (conduite agresive și autoagresive, minciuna, fuga, furt), incontinența în lipsa afectiunilor medicale, tulburări de somn și cosmaruri, anxietate, deficit de atentie, izolare, timiditate excesivă, inhibiție, conduite bizare, probleme de comunicare și relationare (nu are prieteni, nu se adaptează la gradiniță/școală), fobii, ticuri, probleme școlare (dificultăți de învățare, scăderea randamentului școlar, absenteism, abandon școlar).
Preț ședință:100 ron

TERAPIA CENTRATĂ PE SOLUŢII (60 de minute)
Terapia centrată pe solutii este de scurtă durată având rolul de a susţine clientul în valorificarea şi utilizarea resurselor personale pentru realizarea obiectivelor stabilite. Datoria fiecarui terapeut este aceea de a-i oferi clientului sprijinul necesar pentru a descoperi ce este important, semnificativ şi tangibil pentru propriul său stil şi mod de viaţă. În terapie, nu clientul se modelează dupa direcţia fiecărei orientări terapeutice, ci, din contră, terapeutul este cel care construieşte terapia în functie de realitatea unică a clientului.
Terapia de scurtă durată este poate abordarea cea mai potrivită contextului actual, în care evenimentele se derulează într-un ritm alert, iar schimbările sunt tot mai frecvente. Lipsa timpului, a răgazului necesar introspectiei, efortul permanent de adaptare la tot ce înseamnă noul tip de societate, sunt factori care antrenează câteodată comportamente ineficiente, dezechilibre emoţionale, frustrări, nevroze, stres. Rapiditatea cu care se formează toate aceste conduite necesită o la fel de mare rapiditate în găsirea soluţiilor potrivite care să ofere realizarea obiectivelor vizate.
Preț ședință:100 ron

PARENTING (60 de minute)
Ședințele de parenting sunt forme de educație parentală scurte (între 5 și 15 ședințe) care oferă metode de educație pozitivă a copiilor, şi de relaţionare eficientă, bazate pe o experiență de peste 15 ani în lucrul cu copiii și părinții acestora. Fiecare familie este unică și, din acest motiv nu există rețete universale pe care să le aplicăm pentru a avea un cămin armonios. Însă consilierea parentală îl poate ajuta pe părinte să găsescă singur “rețeta” potrivită pentru familia lui, astfel încât să se înțeleagă mai bine cu copiii și să le ofere o educație pozitivă.
Părintele este asistat într-un proces de conștientizare în pași pentru a înțelege cum funcționează familia sa, elemente de psihogenealogie, de disciplinare pozitivă, care îl vor spriiini să crească copii responsabili, independenți și cu o stimă de sine pozitivă.
Ședințele de consiliere parentală se vor desfășura individual sau în cadrul unor ateliere de parenting organizate periodic.
Când de recomandă ședințe de parenting?
-când familia este în tranziție de la un stadiu la altul (nașterea unui alt membru al familiei, trecerea unui copil de la o etapă a vieții la alta)
- lipsa conectării emoționale cu unul dintre copii (părintele s-a îndepărtat de copii sau invers)
- primul an de creșă/grădiniță/scoala al copilului
- gestionarea ineficientă a conflictelor cu copiii
-probleme de comportament ale copiilor sau dificultăți de relaționare
Preț ședință:100 ron

TERAPIA PRIN ARTĂ (ART TERAPIA) (60 de minute)
Terapia prin arta abordează diversele aspecte ale personalităţii prin mijloace artistice, al căror scop este să descopere potenţialul personal şi să-l folosească pentru dezvoltarea armonioasă a persoanei.
Art terapia foloseşte arta ca maniera de exprimare personală, pentru comunicarea trăirilor, pentru o explorare a interiorului în scopul cresterii si armonizarii fiintei.
Scopurile acestui tip de terapie: dezvoltarea inteligenţei emoţionale, stimularea tuturor canalelor senzoriale, dezvoltarea capacităţii de a se exprima mai repede şi mai uşor, modelarea personalităţii prin valori estetice şi orientarea spre încorporarea frumosului în viaţă şi activitate, declanşarea proceselor complexe de asimilare şi fixare afectivă atât la nivel individual cât şi colectiv, a valorilor estetice, dezvoltarea percepţiilor şi reprezentărilor vizuale, a imaginaţiei creatoare, stimularea creativităţii, facilitarea comunicării interpersonale, creşterea sociabilităţii, creşterea adaptării în societate, rezolvarea eficientă a conflictelor, reducerea tensiunii şi anxietăţii, etc.
Modalitati de lucru: desen, pictură, modelaj, colaj, dans şi euritmie, muzică.
Preț ședință:100 ron

TERAPII DE CUPLU ŞI DE FAMILIE (60 de minute)
Scopul terapiilor de cuplu şi de familie este să rezolve sau să reducă conflictele patogenice şi anxietatea din relatiile interpersonale. De asemenea, membrii familiei implicaţi într-o astfel de terapie, îşi îmbunătăţesc perceptia şi învaţă să îşi focalizeze atenţia asupra nevoilor emoţionale ale fiecarui membru al familiei.
La sfârşitul terapiei capacitatea membrilor individuali şi a familiei ca întreg de a face faţă forţelor distructive din interiorul şi exteriorul sistemului se consolidează iar valorile si identitatea familiei sunt pozitiv orientate către asigurarea maturizării şi sănătaţii familiei.

Servicii oferite:

  • Psihologie
  • Consiliere psihologică
  • Psihologie educativă
  • Psihoterapie individuală
  • Anxietate, atacuri de panică, fobii
  • Depresie
  • Dificultăți de comunicare, relaționare, adaptare
  • Dificultăți în luarea deciziilor
  • Experiențe traumatice
  • Managementul conflictului
  • Managementul stresului la locul de muncă
  • Pierderea unei persoane dragi, divorț, separare, doliu
  • Stima de sine scăzută, devalorizare
  • Tulburări ale somnului (insomnii, cosmaruri, somn agitat)
  • Psihoterapie de cuplu
  • Certurile frecvente
  • Disfuncțiile sexuale
  • Gelozia, violența verbală, fizică și sexuală
  • Indecizia de a rămane în relație
  • Infidelitatea
  • Psihoterapie copii
  • Psihoterapie adolescenți
  • Consiliere și informare pentru părinți
  • Hipnoză
  • Combaterea durerii - migrene, dureri asociate bolilor cronice, naștere
  • Hipnoterapia cognitiv-comportamentală
  • Managementul stresului
  • Reducerea/eliminarea simptomelor în unele boli cronice
  • Tratamentul disfuncțiilor sexuale - ejaculării precoce, impotenței, frigidității, vaginismului etc
  • Tratamentul insomniei
  • Tratamentul unor afecțiuni psihice - probleme emoționale, anxietate, depresie, fobii, obsesii
  • Psihoterapie online
  • Psihoterapie de familie
Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp