Psihoterapie de cuplu si consiliere premaritala
Sedinta de psihoterapie de cuplu identifica modelele disfunctionale de interactiune in cuplu si are ca scop imbunatatirea acestora.
Dezechilibrul in cuplu poate avea efecte ca:
Certurile frecvente
Disfunctiile sexuale
Gelozia, violenta verbala, fizica si sexuala
Indecizia de a ramane in relatie
Infidelitatea
In afara de cele de mai sus un psihoterapia de cuplu poate ajuta in depasirea unor momente grele legate de:
Pierdere de sarcina sau oprire in evolutie
Sarcina nedorita de partener
Sexologie
A fi intr-o relatie intima poate fi cea mai incantatoare experienta, dar poate fi si o sursa de suferinte profunde, frustrari si durere. Psihoterapia de cuplu este folosita in momente de stres, cand cuplurile se blocheaza in modele de vina reciproca, ataca si/sau se retrag iar fiecare partener considera ca celalalt este responsabil pentru probleme.
Fiecare asteapta ca celalalt sa faca prima miscare, fiecare observând comportamentul sau ca reactie la celalalt. Inutil sa spun, nimic nu se schimba. Si, in timp ce partenerii se mai pot iubi unii pe altii, aceasta situatie nu conduce la accesarea, exprimarea si bucurarea de emotii pline de iubire si armonie in relatie.
Ma refer la acele momente dificile in relatii intime, timpuri in care partenerii pun la indoiala bazele relatiei lor si sentimentele lor unii pentru altii. Cuplurile se afla la "rascruce de drumuri" in relatiile lor de dragoste atunci cand se intreaba daca ar trebui sa ramâna impreuna sau sa-si urmeze propriile cai separate.
Psihoterapia de cuplu ajuta atunci cand ajungem la "rascruce de drumuri" intr-un punct sau altul in relatia de dragoste, indiferent de cât de sanatoase sau disfunctionale sunt relatiile dintre parteneri.