Psiholog Psihoterapeut Capriș David - Cabinet de psihologie
- Psiholog David Capriş
Într-un fel, dacă vrem să ajungem la un sens al împlinirii şi mulţumirii în viaţă, sau la ceea ce psihologii numesc autoactualizare, drumul nostru începe întotdeauna de la minus. Porneşte de la constatarea că ne lipseşte ceva sau că ceea ce avem nu ne face bine, nu ne dezvoltă şi nu ne umple cu viaţă (ratarea atingerii potenţialului maxim, conflicte în relaţii, nemulţumire, disperare şi angoasă, frustrare, depresie, plictis, anxietate sau confuzie, lipsa autocontrolului şi dependenţe, etc). Acest loc de pornire e neplăcut, dureros şi arid. Şi e un loc al alegerilor.
Alegerea e sau spre acţiune sau spre ignoranţă. Putem să hotărâm că, în pofida tuturor reticenţelor şi neputinţei, ne vom da o şansă şi vom încerca, recunoscând adevărul situaţiei actuale, să pornim pe drumul schimbării a ceea ce nu e bine, al eliberării. Sau, putem hotărî că vom ignora realitatea şi vom face doar ce e necesar pentru a camufla durerea. De cele mai multe ori, facem asta prin inacţiune şi înăsprire apelând la mecanisme de aparare care să ne comute atenţia de pe realitate şi responsabilitatea personală spre diverse distrageri sau ţinte false. Dacă am ales acţiunea şi eliberarea începem să identificăm tipare greşite de relaţionare, de gandire, de raportare la alţii, aşteptări eronate, magice sau grandomane.
Învaţă.
După ce am ales că vrem să fim bine şi am identificat tiparele de a gândi şi de a ne comporta eronate, începem să învăţăm şi să ne formăm alte deprinderi, să exersăm stiluri de a gândi şi de a relaţiona cu alţii mai sănătoase, mai echilibrate şi mai raţionale. E un drum pentru unii mai lung, pentru alţii mai scurt, dar e un drum absolut necesar şi pe parcursul căruia începem să căpătăm încredere şi respect pentru noi înşine, stabilitate şi echilibru pe măsură ce facem schimbări sănătoase în viaţa noastră. În această etapă începem şi să fim conştienţi, insclusiv de partea neplăcută a personalităţii noastre, învăţăm să ne acceptăm “umbra” să o controlăm şi să o folosim.
Iubeşte.
Această a treia fază a procesului terapeutic este scopul spre care tindem trecând prin primele două. Vrem să ne eliberăm de fricile, spaimele şi problemele emoţionale şi mentale şi să învăţăm să trăim diferit pentru a putea fi in stare să iubim. Asta înseamnă că am ajuns să găsim un sens al vieţii noastre, că începem să construim ceva bun în lume pentru noi şi pentru cei apropiaţi şi, apoi, pentru comunitate. E o etapă la fel de importantă ca primele două şi fără parcurgerea ei rămânem într-o tensiune permanentă, ca într-o poveste fără victoria sau învăţămintele finale.
Rostul meu ca psihoterapeut este de a-mi însoţi clienţii pe o porţiune a acestui drum. Cât durează această însoţire, fac tot ce pot ca să îi sprijin cu întrebările şi cunoştinţele mele, experienţa sau intuiţia mea. Porţiunea de drum pe care o parcurgem împreună e mai mare sau mai mică (hătărâm împreună în cadrul procesului terapeutic asta sau, uneori, viaţa hotărăşte pentru noi), dar drumul e al clientului şi, la fel e şi responsabilitatea parcurgerii lui.
Servicii oferite:
- Coaching și dezvoltare personală
- Autocunoaștere și accesarea potențialului interior
- Consilierea carierei
- Control și autocontrol comportamental și emoțional
- Dezvoltarea abilităților de comunicare
- Gestionarea timpului
- Managementul stresului
- Psihoterapie individuală
- Anxietate, atacuri de panică, fobii
- Dependență de alcool
- Dependență de droguri/medicamente
- Dependență de jocuri de noroc
- Depresie
- Dificultăți de comunicare, relaționare, adaptare
- Dificultăți în luarea deciziilor
- Experiențe traumatice
- Managementul conflictului
- Managementul stresului la locul de muncă
- Obezitate
- Pierderea unei persoane dragi, divorț, separare, doliu
- Renunțare la fumat
- Retragere din viața socială
- Stima de sine scăzută, devalorizare
- Tulburări ale somnului (insomnii, cosmaruri, somn agitat)
- Tulburări alimentare
- Psihoterapie de cuplu
- Certurile frecvente
- Gelozia, violența verbală, fizică și sexuală
- Indecizia de a rămane în relație
- Infidelitatea
- Pregatirea pentru căsătorie
- Psihoterapie adolescenți
- Anxietate, fobii, tulburări somatice de cauză psihică
- Conduite agresive, violență, nervozitate, minciună, furt, fuga de acasă
- Conflicte în familie, dificultăți de relaționare
- Dependențe - alcool, droguri, fumat
- Dificultăți de învățare, eșec școlar, absenteism, abandon
- Probleme afective și sexuale
- Stima de sine scăzută, depresie, tentative de suicid
- Tulburări ale comportamentului alimentar (anorexie, bulimie)
- Tulburări ale somnului, tensiune emoțională, incapacitate de a se relaxa
- Psihoterapie de grup
- Consiliere și informare pentru părinți
- Consiliere privind educația și comportamentul față de copil
- Interpretare vise
- Psihoterapie online
Recomandari
Ultima vizita la cabinet: iunie 2021
Psiholog/psihiatru recomandat: David Capriş
Dnul Capris reuseste sa construiasca in sesiuni un spatiu sigur, in care am putut sa comunic emotii complicate, si sa fiu ghidata spre vindecare fara a ma simti judecata. A reusit sa trateze hipersensibilitatea mea cu respect si o rabdare pe care nu am intalnit-o in alte cabinete de psihoterapie. Recomand!
Ultima vizita la cabinet: aprilie 2020
Psiholog/psihiatru recomandat: David Capriş
M-am regasit, m-am vindecat, m-am întărit si-mi traiesc împlinită viața. mulțumesc stimate D-le Capris, ca ati fost marele ajutor de care am avut nevoie la un moment dat. Apreciez enorm si recomand celor ce au nevoie, adică tuturor.
Ultima vizita la cabinet: aprilie 2021
Psiholog/psihiatru recomandat: David Capriş
Un ajutor în care nu am crezut până la prima ședință. Acum recomand din suflet și credeți-mă, discuțiile de aici chiar te scapă de multe probleme.
Ultima vizita la cabinet: iulie 2021
Psiholog/psihiatru recomandat: David Capriş
Domnul Capris David oferă un serviciu cât se poate de profesional. Ședințele de psihoterapie au fost vitale pentru dezvoltarea mea și pentru a scapă de anxietatea socială de care am suferit. Recomand cu încredere!
Ultima vizita la cabinet: iunie 2021
Psiholog/psihiatru recomandat: David Capriş
Recomand!
Ultima vizita la cabinet: mai 2021
Psiholog/psihiatru recomandat: David Capriş
Recomand.
Ultima vizita la cabinet: mai 2021
Psiholog/psihiatru recomandat: David Capriş
Serviciile de consiliere sunt foarte profesionale si psihologul ofera un mediu sigur si confortabil in care sa poti discuta. Pe noi ne-a ajutat enorm in relatia de cuplu.
Recomand cu caldura!