Mai bine mai devreme decât prea târziu
Primul contact cu un psiholog poate fi ușor intimidant.
E un necunoscut în fața căruia se presupune că ar trebui să-ți deschizi sufletul și să te expui așa cum ești, cu toate vulnerabilitățile și neputințele tale.
Percepția sa, cunoștințele și experiența în domeniu îi conferă competența de care tu ai nevoie. Luciditatea perspectivei pot arunca o lumină nouă asupra problemelor tale vechi.
Și totuși, de ce ne este atât de greu să cerem ajutor?
Înainte doar cei cu probleme "serioase" mergeau la terapie. Azi însă, doar cei curajoși și asumați o fac. E nevoie de curaj, maturitate și o minte deschisă.
În aceste vremuri în care necunoscutul pare să fi pus stăpânire pe realitățile noastre cotidiene, sprijinul cerut la timpul potrivit valorează mai mult decât orice intervenție tardivă.
Stresul, îngrijorările, anxietatea, depresia, stările de apatie sau nervozitate sunt doar câteva din provocările cu care ne confruntăm în aceste zile. Sănătatea mentală se consolidează prin intervenții zilnice, se dezvoltă și se menține cu suportul nostru constant. Desigur sunt metode prin care te poți ajuta singur dar ce faci când acestea nu (mai ) funcționează? Cere ajutor!
Așa cum sloganul acestor zile a devenit "Poartă mască. Arată că îți pasă", tot astfel motto-ul tău poate fi "Cere ajutorul potrivit la momentul potrivit. Fii bine cu tine"