Consiliere psihologică individuală
Consilierea psihologică individuală este recomandată persoanelor care se confruntă cu o problemă de viață, de relație sau de muncă sau o problemă de sănătate mintală. De asemenea, persoanele care vor să inițieze un proces de autocunoaștere, pentru a-și îmbunătați calitatea vieții. Conform lui Bowlby, în lume viețile noastre, din leagăn și până în mormânt, se învărt în jurul atașamentelor intime. Deși atitudinea noastră față de aceste atașamente este conturată cel mai mult de primele noastre relații, suntem totuși maleabili.
Dacă relaționările noastre timpurii au fost problematice, atunci relațiile următoare ne pot oferi altă șansă, poate furnizându-ne potențialul de a iubi, simți și de a reflecta, având libertatea care rezultă dintr-un atașament securizant. În cel mai bun caz, psihoterapia asigură exact acest tip de relație curativă.
Multe persoane consideră terapia a fi un spațiu în care clientul vine și își povestește problemele și trăirile interioare, terapeutul fiind o persoană suficient de disponibilă pentru a asculta poveștile. Totuși, terapia înseamnă mult mai mult decât a-l însoți pe client în procesul lui de autocunoaștere, este relația în care clientul este ajutat de terapeut să interacționeze cu limitele incomode ale propriilor capacități, pentru a și le depăși ulterior și a intra astfel într-un proces de schimbare profundă.
Procesul psihoterapeutic este unul de durată pentru că fiecare persoană este foarte complexă, iar problemele care apar în viața oamenilor nu se produc peste noapte, ci după folosirea unor comportamente, convingeri și mecanisme defensive ani de zile, sau chiar o viață întreagă. Simpla verbalizare a problemelor nu poate produce modificări structurale, iar simpla conștientizare nu ne aduce mereu și dorita schimbare.
Persoanele care pot apela la terapie psihologică sunt cele care trăiesc un impas major în viață și sunt copleșite de acesta, persoanele care se simt în depresie sau anxioase, persoanele care au manifestări psihosomatice, dependențe de substanțe sau de anumite stimulente sau persoanele care simt nevoia să se analizeze pentru a-și îmbunătăți calitatea relațiilor cu ceilalți și a vieții, în general.
Psihologul este o persoană cu care clientul trebuie să simtă că rezonează și cu care poate forma o relație sigură emoțională. Sesiunile de consiliere psihologică sunt confidențiale și au o frecvență săptămânală.
În perioada pandemiei ședințele de consiliere psihologică sunt susținute online prin intermediul Skype-ului sau a apelului video pe Whatsapp și pe Messenger.
La Centrul Vocea Terapeutului beneficiați de ședințe de consiliere psihologică cu cele mai recente tehnici care există la oră actuală. Ședințele se vor desfășura online: pe Skype, WhatsApp, Messenger și Zoom. Menționez că prima ședință este gratuită.
Pentru mai multe detalii despre servicii și programare puteți vizita http://www.voceaterapeutului.com