Cum sa te placa oamenii.

Inapoi Autor: Oltita Pana

Cum sa te placa oamenii. Sa cunosti oameni noi si sa relationezi cu ei poate fi ciudat uneori. In cazul in care iti doresti sa ii faci pe cei din jur sa te placa si nu stii cum incearca urmatoarele, cine stie, este posibil sa poti inchega usor relatii si sa inspiri incredere.

- Cea mai eficienta strategie pe care sa o pastrezi mereu in minte in ceea ce ii priveste pe cei cu care vorbesti este validarea fara a judeca. Incearca sa observi gandurile si parerile altcuiva fara sa i le judeci. Oamenilor nu le place sa le fie judecate niciun gand sau parere sau vreuna dintre actiuni. Acest lucru nu inseamna ca esti de acord cu persoana respectiva. Validarea inseamna sa acorzi timp pentru a intelege nevoile, visele si aspiratiile acelei persoane. Studiile au demonstrat ca oamenilor le face mai mare placere sa vorbeasca despre ei insisi decat despre bani sau despre mancare. Sa vorbim despre noi insine, fie ca o facem intr-o conversatie personala sau prin intermediul retelelor de socializare declanseaza in creierul nostru aceeasi placere precum mancarea preferata sau banii.

- Majoritatea dintre noi adoram sa demonstram ca ceilalti se inseala. Sectiunile de comentarii de pe site-uri sau de pe retelele de socializare sunt pline de astfel de exemple. Iar acest lucru ucide interactiunea cu ceilalti si modul in care se raporteaza ei la tine. Vrei sa corectezi pe cineva? Nu o face. Anularea ego-ului inseamna sa pui nevoile, opiniile si dorintele personale deoparte. Sa ignori in mod constient dorinta de a fi corect si de a corecta pe altcineva. Inseamna sa nu iti permiti sa fii deturnat spre o situatie in care este posibil sa nu fii de acord cu gandurile, parerile sau actiunile cuiva. Atunci cand contrazici oamenii nu iti permiti sa construiesti o relatie cu acestia.

- Stim toti ca abilitatile de ascultare sunt vitale, dar nimeni nu ne explica modul corect de a le dobandi. Care este secretul? Inceteaza sa te mai gandesti ce vei spune in continuare si concentreaza-te pe ceea ce spune interlocutorul tau in momentul respectiv. Fii curios si cere sa asculti mai mult din ceea ce te intereseaza. A asculta nu inseamna sa taci. A asculta inseamna sa nu ai nimic de spus. Este o diferenta intre cele doua concepte. Daca doar taci, inseamna ca inca te mai gandesti la lucrurile pe care vrei sa le spui. Doar ca nu le spui. In secunda in care ma gandesc la raspunsul meu la vorbele interlocutorului, ascult doar pe jumatate, pentru ca, de fapt, astept doar ocazia de a-mi spune povestea. Daca rogi persoanele din jurul tau sa iti povesteasca mai multe, vei fi mai placut de catre cei din jurul tau si ii face sa isi doreasca sa te ajute. A asculta activ inseamna, pe scurt: asculta ceea ce ti se spune. Nu intrerupe, nu evalua si nu contrazice. Aproba dand din cap sau in cuvinte scurte: da, aha, stiu.

Oltita Voian Life-Coach

MOTTO: Nimeni nu este mai indragit pe lumea asta, decat cel care usureaza povara altcuiva

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp