Am un copil dificil,am nevoie de ajutor?

Inapoi Autor: Dan Jana psiholog clinician,consilier psihologic sistemic de familie si cuplu

Am un copil dificil, am nevoie de ajutor?

De ce sa apelam la psiholog atunci cand ne confruntam cu comportamente dificile la copilul nostru ?
Uneori comportamentele copiilor sunt neadecvate si parintele poate simti ca nu mai reuseste sa le faca fata.Poate fi vorba de un comportament agresiv, comportament opozitionist, de sfidare, de noncomplianta.
Numim noncomplianta esecul in initierea comportamentului cerut de adult copilului, in mai mult de 15 secunde, esecul in mentinerea compliantei la comanda pana la realizarea cerintei precum si esecul in a urma regulile de conduita prestabilite.
Se intampla ca parintele sa nu poata identifica singur cauzele ce contribuie la existenta comportamentului dificil al copilului.
Atunci cand se confrunta zilnic cu comportamente dificile parintele incepe sa se intrebe pe de o parte ce e de facut?iar pe de alta parte unde a gresit?
Pot apare sentimente de vinovatie, stima de sine redusa, sentimente de incompetenta, tendinta de izolare sociala sau dimpotriva parintele poate dezvolta el insusi comportamente negative fata de copil, care pot escalada conflictul si implicit intensitatea comportamentelor indezirabile la copil.
Nu este cazul sa va confruntati singur cu aceasta problema, nu va sfiiti sa cereti ajutor specializat.
Psihologul va poate sustine sa va intelegeti mai bine copilul si cauzele ce determina comportamentele dificile ale copilului dumneavoastra.
In analiza cauzelor ce determina comportamentele dificile se va tine cont atat de caracteristicile copilului, caracteristicile parintilor, de evenimentele stresante din viata familiei dar si de interactiunea tuturor acestor factori.
Psihologul prin expertiza sa, va poate ajuta sa va imbunatatiti abilitatile si competenta pentru a manageria mai bine problemele de comportament opozitionist, noncomplianta si sfidarea.
Va va invata cum sa imbunatatiti complianta copilului la solicitari, comenzi si reguli.
Va va instrui cum sa aplicati imediat si corect metode de disciplinare pentru comportamentele inadecvate.
Consilierea psihologica poate duce la sporirea armoniei in familie.

Psihologul va va invata cum sa folositi,, atentia pozitiva”, cum sa va folositi de intariri si recompense.
Deseori,, nevoia de atentie”este cauza majora a comportamentelor neadecvate ale copiilor.
Folosind atentia pozitiva, parintele va valoriza comportamentele adecvate si va satisface nevoia de atentie a copilului care nu va mai recurge la agresivitate sau sfidare pentru a primi ce-si doreste adica,, atentie”

Dan Jana - Cabinet individual de psihologie



Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp