Grup terapeutic pentru mamici - Recuperarea femininului

Inapoi Autor: Alexandra Dragoi

Caracteristici eveniment:

  • Tip: Grup de suport/terapie
  • Target: Femei
  • Data: 07-09-2019
  • Locație: Bucuresti

Intrând în condiția maternă trecem, de fapt, printr-o naștere dublă, nu doar a copilului proaspăt venit pe lume, ci și a noastră, ca mamă. Ne dorim ca această nouă etapă din viața noastră să fie una fericită, constructivă, care să ne ajute să evoluăm pentru a onora complexitatea femininului din noi.

Este o realitate faptul că cea mai grea "meserie" din lume este cea de părinte. O mamă contemporană este asaltată de informații din toate părțile. Auzim tot mai des, cum că femeile trebuie să facă față cu succes atât imaginii de soție, fiică, cât și de mamă, imagine pe care media o pictează adesea în nuanțe diafane de roz pudrat sau albastru senin. Acest lucru creează în rândul mămicilor așteptări idealiste, lipsite de multiplele nuanțe și subtonuri ale realității, care se insinuează în noul statut al femeii în ipostaza de mamă. Nu reușim întotdeauna să gestionăm această nouă condiție, ne simțim adesea singure, abandonate, nu reușim să satisfacem așteptările noastre sau ale celorlalți, ba chiar suntem deseori într-o dilemă: "sunt o mama bună sau nu?", iar extenuarea devine o parte a realității noastre de zi cu zi. Viața începe să semene cu un mers pe sârmă.

Cum să fac lucrurile perfecte pentru copilul meu, pentru partenerul meu, pentru mine - nu știu dacă mai am resurse să mă mobilizez. Apoi, în derivă, mă informez din cărți, site-uri, grupuri de mămici, vecini sau prieteni. Mă confrunt cu episoade depresive, stări inexplicabile de tristețe, baby blues, atacuri de panică, anxietate - care, asemenea unei mări agitate, cu valuri care cresc constant, mă acaparează, iar eu, femeia, mama, soția, fiica, nu mai găsesc forța să înnot către mal. Constat că sunt în largul acestei mări, obosită de atâtea încercări, cu teama crescândă că sunt o mamă rea, nu mai știu cum să mă întorc la mal.

Credem că, în astfel de momente, prin care trec nenumărate mame, e salvatoare întoarcerea către noi. Evenimentele creat de noi, grupurile terapeutice pentru mămici, își propun să fie o barcă ce te duce la mal, o oază de informare, stabilitate, suport, conținere, unde împreună cu specialiști și alte mame, învățăm să ne cunoaștem, să ne acceptam și apoi, prin integrare, să vindecăm, să dăm un nou sens condiției de femeie, mamă, adult.

În analiza jungiană, acest proces poartă numele de individuare, o punere la un loc a contrariilor. Ne propunem să creăm o alianță terapeutică în cadrul unui grup, pe care să îl construim și crește alături de voi. Astfel, să putem merge în aceeași barcă spre marea proprie, și prin cunoaștere, ascultare, înțelegere, să reușim să ajungem la oaza noastră de liniște.

 

Evenimentul va fi structurat astfel:

• Prima întâlnire, partea I (va cuprinde informarea și educarea printr-un seminar teoretic ), partea a II-a (partea practică, va fi o sesiune aplicativă, folosind metode psihologice pentru identificarea problematicilor, urmând închegarea componentelor unui grup terapeutic )

• Locurile pentru grup sunt limitate, constând dintr-un număr de maxim 8-10 persoane. Se va stabili ulterior, împreună cu toți membrii grupului, durata, numărul de întâlniri, frecvența, luând în calcul un număr recomandat de circa 10 ședinte într-o unitate de timp stabilită.

 

La ce să te aștepți

Procesul terapeutic este un "tratament" instituit ciclic, pe o anumită perioadă de timp. Se creează o alianță terapeutică, unde ne angajăm să înțelegem materialele personale ale fiecăreia dintre voi, clarificând, oferind suport, susținere, conținere pentru exprimarea emoțiilor, sentimentelor, grijilor, neliniștilor și viselor. Profesionalismul, optimismul, empatia terapeuților reușesc să creeze un cadru terapeutic vindecător pentru a dezvolta și susține un proces reparator alături de voi. Pe parcursul terapiei, prin accesarea resurselor interioare și prin siguranța de nezdruncinat în posibilitatea schimbării, vom susține și onora moștenirea femininului, vom celebra pașii evolutivi ai grupului, pentru ca fiecare din voi să poata gestiona cât mai bine emoțiile și situațiile complexe ale vieții.

 

Când?

București, Sâmbătă, 7 septembrie 2019

*Locația exactă va fi comunicată ulterior persoanelor înscrise 10:00 - 15:00 (1h pauză de masă ) Cost: 250 RON

Pentru înscrieri: mesaj privat sau ne puteți contacta la: +40 723 946 750 sau +40 766 662 248

 

Conducătorul grupului: Manuela Păduraru este psiholog principal cu doctorat în psihologie clinică și psihoterapeut analist jungian cu supra specializări în sandplay therapy și psihologia muncii. Are o experiență de peste 15 ani, atât în domeniul public, ca psiholog la Spital de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, cât și în domeniul privat, cu o îndelungată experiență în terapiile individuale, de cuplu și de grup. A susținut, de asemenea, o serie de cursuri și prezentări de caz ca profesor asociat la SNSPA, împărtășind cu studenții din bogata ei experiență în lucrul cu trauma.

 

Co-terapeut: Alexandra Drăgoi, psiholog clinician, cu masterat în Psihologie analitică jungiană și Psihologie clinică, hipnoză și intervenții terapeutice de scurtă durată. A urmat cursuri și formări adiționale în sandplay therapy, psihologia analitică a dezvoltării, evaluarea terapeutică a copilului. Este pasionată de scris, fiind colaborator al unor reviste de specialitate.

Dragoi Alexandra - Cabinet psihologie

Dragoi Alexandra - Cabinet psihologie



Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp