Spune-mi unde te doare...
Inapoi Autor: Elena Iamandi
Spune-mi unde te doare
"Adevarata vindecare începe în momentul în care ne gândim ce am vrea sa facem atunci cand ne vom recaştiga sănatatea. Nu tratamentul medical este cauza vindecarii, ci credinţa ferma. "De veţi crede, toate sunt cu putinţa celui care crede". (Marcu 9, 23 )
Atunci când boala vine în viaţa noastră ea aduce cu ea un mesaj, de aceea este important să decodăm şi să înţelegem ceea ce ea încearcă să ne transmită pentru a ne putea vindeca. Căci altfel există riscul unei videcări parţiale, sursa generatoare de boală (rău ), fiind tot acolo. Ceea ce este important să ştim este că dacă nu avem în vedere sursa generatoare, boala se poate alimenta în continuare sau se poate muta de la un organ la altul. Când cauzele vor fi eliminate, boala va dispărea.
Boala ne deschide, doua posibilităţi.
1. Ea ne permite, să eliberam energiile tensionate acumulate şi-n acest sens joacă un rol foarte important de supapă.
2. Boala serveşte deasemenea ca semnal de alarmă, având precizia la fel de mare ca cea a traumatismului. Ea ne vorbeşte foarte exact de ceea ce se petrece în interiorul nostru şi ne dă indicaţii interesante pentru viitor.
ABCES: Reprezintă o colectare de puroi localizat. La nivel emoţional reprezintă o furie refulată de mult timp, însoţită de un sentiment de neputinţă şi de eşec. La nivel mental, apariţia acestuia se traduce astfel: dacă nu ne putem face ordine şi curăţenie în gânduri, se pot instala infecţia şi murdăria.
ACCIDENT: Deoarece este eveniment neprevăzut, de mult ori este considerat ca reprezentând hazardul pur. Acesta îi arată celui căruia i se întâmplă, faptul că se simte vinovat, că se acuză de ceva la nivelul lui a fi. Este indicat ca în acest caz persoana să îşi revizuiască modul în care vede culpabilitatea, vinovăţia.
ACNEE: Modalitate de a-i respinge pe ceilalţi, de a nu fi privit, mai ales îndeaproape de aceştia.
ALGODISTROFIA: apare ca urmare a unui traumatism fizic sau psihic. Ea ne vorbeste de fapt de un şoc, de o rană dureroasă pentru noi dar greu de exprimat.
AMNEZIA: Îţi permite să ştergi una sau mai multe amintiri dificile.
ANXIETATE: Blocarea capacităţii de a trăi momentul prezent.
ASTM: Atitudinea interioară este de a "vrea să iei prea mult", ceea ce te sufocă. Este momentul să îţi accepţi slăbiciunile şi limitele. Este indicat să renunţi să îi domini pe ceilalţi pentru a fi important şi iubit.
BRONŞITA: Dacă eşti afectat de acestă maladie este timpul să te bucuri mai mult de viaţă şi să nu mai iei atât de serios situaţia familială.
CANCER: Această boală se manifestă la o persoană care a suferit o rană importantă în copilărie (în relaţie cu un părinte sau cu ambii părinţi ), rană trăită în singurătate. Rănile importante care pot cauza maladii grave sunt: respingerea, abandonul, umilirea, trădarea şi nedreptatea. Unele persoane pot trăi mai multe răni în copilărie.
În genere, persoana care suferă de cancer este o persoană care a vrut să trăiască numai sentimente de iubire, astfel încât şi-a refulat mult timp ranchiuna, resentimentele sau ura trăite faţă de unul dintre părinţi.
Sunt autori care susţin că, de fapt toate emoţiile înăbuşite produc cancerul. Emoţiile ascunse multă vreme în tine sfârşesc prin a exploda, ceea ce provoacă şi explozia celulelor din corpul tău.
Dacă jignim prin cuvinte persoana iubită putem să ne alegem cu cancer la buze, la limbă sau gingii, iar dacă vom critica în permanenţă ne vom îmbolnăvi de cancer hepatic. Dacă ne vom supăra în permanenţă pe persoana iubită, pe sine şi pe soartă ne vom îmbolnăvi de cancer la piept. Dacă vom gândi agresiv despre cei apropiaţi riscăm un cancer la stomac.
CEAFĂ (DURERI DE ) : Tensiunile, suferinţele sau blocajele cefei exprimă dificultatea sau incapacitatea noastra de a face sa devina realitate dorintele, ideile, conceptele, vointele.
DIABET: reprezintă un semn de averzizare pentru a deveni mai destins, pentru a lăsa lucrurile să vină spre tine, în loc să vrei să mai controlezi totul. Trebuie să reneunţi la convingerea că misiunea ta este să ogranizezi fericirea celorlalţi. Tu poţi să îndeplineşti ceea ce vrei pentru tine, dar cei din jurul tău, poate nu au pentru ei aceleaşi dorinţe pe care le ai tu.
FICAT (PROBLEME ALE FICATULUI: este locul unde se acumulează furia neexprimată. Această afecţiune apare atunci când o persoană îşi face prea multe griji, pentru ceea ce se întâmplă în jurul ei, în loc să se adapteze la ceea ce se întâmplă. Îi este teamă de consecinţe şi mai ales de a pierde anumite lucruri. Dificultatea de a se adapta la o situaţie nouă o face să simtă furie şi nemulţumire.
GÂTUL: reprezintă centrul creativităţii. Este important deci să îţi acorzi dreptul de a creea ceea ce vrei şi de a trăi experienţele dorite fără să te simţi vinovat sau să îţi fie frică că îi va deranja pe alţii. Trebuie să înveţi să accepţi cu dragoste ceea ce crezi în loc să fi supărat pentru ceea ce ai făcut sau ai decis.
GRIPA: Cu ajutorul ei corpul ne transmite că nu mai poate continua aşa. Se manifestă de obicei la o persoană care are o dificultate în a-şi exprima cererile şi dorinţele. Se simte sufocată de o anumită situaţie. De exemplu, o secretară care nu mai suportă să lucreze cu un anumit şef, îşi atrage o gripă pentru a rămâne acasă timp de o săptămână. Adevărata ei dorinţă este să lucreze, dar având o atitudine iterioară diferită. Gripa este întotdeauna legată de relaţia noastră cu cineva.
HEMOROIZI: inidică o presiune creată de stări emoţionale şi de temeri despre ceea ce nu vrei să vorbeşti sau pe care nu vrei să le laşi să se vadă. Iar această reţinere devine o povară. Cum hemoroizii se formează în zona rectului, partea terminal a intestinului gros, persoana afectată se forţează prea mult pentru a termina ceva, îşi cere prea mult. Iar tensiunea provine din dorinţa de a avea ceva sau pe cineva din cauza unei nesiguranţe materială şi a unei dificultăţi de a lua decizii.
HIPERTENSIUNE: persoana afectată îşi crează o presiune puternică din cauza hiperemotivităţii sale. Eşti o persoană foarte sensibilă care vrea ca toţi cei din jurul ei să fie fericitţi şi trăieşte foarte multă tensiune şi presiune pentru a găsi mijloacele de a reuşi să facă pe toată lumea fericită. Hipertensiunea îţi transmite mesajul să te gândeşti în primul rând la tine, să încetezi să mai crezi că exişti pentru a aranja vieţile tuturor celor pe care îi iubeşti.
INIMĂ (PROBLEME DE INIMĂ ) : orice problemă de inimă indică faptul că persoana afectată îşi trăieşte viaţa cu prea multă încordare. Eforturile ei depăşesc cu mult limitele emoţionale, astfel încât se epuizează fizic. Cel mai important mesaj al problemelor de inimă este: "Iubeşte-te!". Persoana care suferă de afecţiuni ale inimii este cea care îşi uită propriile nevoi "˜şi vrea să facă prea multe pentru a fi iubită de ceilalţi. Cum ea nu se iubeşte destul, caută iubirea celorlalţi prin ceea ce face.
LARINGITĂ : Corpul îţi transmite că îţi blochezi vorbirea din cauza unei frici. Persoana ar vrea să spună ceva, dar îi este teamă că nu va fi ascultată sau că cuiva nu îi va plăcea ceea ce ea spune.
MÂNĂ (DUREI DE MÂNĂ ) : indică faptul că ceea ce este făcut cu mâinile nu este făcut cu dragoste şi mai ales cu iubire de sine. Mâinile trebuie folosite pentru a ne exprima iubirea pentru ceilalţi şi pentru noi înşine. Este bine să ne amintim că mâna stângă are legătură cu capacitatea noastră de a primi, iar mâna dreaptă are legătură cu capacitatea noastră de a da. Este posibil ca durerea de mână să provină din faptul că persoana afectată se împiedică să facă ceea ce vrea cu acea mână. Nu îşi ascultă nevoile, ceea ce îşi doreşte inima ei.
MENSTRUAÈšIE (PROBLEME DE MENSTRUAÈšIE ) : o problemă legată de menstruaţie indică faptul că femeia afectată are o dificultate în a-şi accepta feminitatea.
OBOSEALĂ: indică faptul că lipseşte scopul în viaţă. Pentru a alimenta corpul emoţional, este nevoie ca fiinţa umană să aibe dorinţe. Un scop este o dorinţă de a realiza ceva concret. Dacă ai această problemă este posibil să crezi că nu meriţi anumite lucruri sau iei viaţa prea în serios. Activitatea ta mentală ocupă prea mult timp faţă de activitatea ta fizică
OCHI : persoana preferă să închidă ochii ochii la ceea ce se întâmplă în jurul ei decât să rişte să piardă pe cineva sau ceva.
PARALIZIA: se manifestă la o persoană care trăieşte o situaţie pe care o consideră prea dificilă şi din care vrea să iasă, adică să fugă sau să fugă de o persoană. Acea situaţie o paralizează.
PELADĂ: În urma unui incident sau a unei decizii, persoana nu se mai simte protejată şi simte o teamă mare, precum cea de a nu se descurca singură. Are o dificultate în a cere protecţie celorlalţi. Poate fi o persoană care încearcă să îi protejeze pe ceilalţi pentru a-şi ascunde teama de a nu fi protejată de ea însăşi.
STOMAC (PROBLEME ALE STOMACULUI ) : au legătură cu o dificultate de a digera o persoana sau o situaţie. Persoana afectată simte mai ales intoleranţă şi teamă faţă de ceva ce nu este pe gustul ei.
TIC NERVOS: prin intermediul lui, corpul îţi transmite că ceea ce s-a controlat de mai mulţi ani, a atins acum limita controlului. Persoana ar vrea să îşi arate angoasele, tristeţile, frică, neliniştea, dar nu îşi permite acest lucru. Îi este teamă de ce vor crede ceilalţi despre ea.
Ascultându-ţi corpul şi îţi vei schimba viaţa.
Vă aştept cu drag pentru a învăţa să ascultăm cel mai bun prieten, corpul.
"Adevarata vindecare începe în momentul în care ne gândim ce am vrea sa facem atunci cand ne vom recaştiga sănatatea. Nu tratamentul medical este cauza vindecarii, ci credinţa ferma. "De veţi crede, toate sunt cu putinţa celui care crede". (Marcu 9, 23 )
Atunci când boala vine în viaţa noastră ea aduce cu ea un mesaj, de aceea este important să decodăm şi să înţelegem ceea ce ea încearcă să ne transmită pentru a ne putea vindeca. Căci altfel există riscul unei videcări parţiale, sursa generatoare de boală (rău ), fiind tot acolo. Ceea ce este important să ştim este că dacă nu avem în vedere sursa generatoare, boala se poate alimenta în continuare sau se poate muta de la un organ la altul. Când cauzele vor fi eliminate, boala va dispărea.
Boala ne deschide, doua posibilităţi.
1. Ea ne permite, să eliberam energiile tensionate acumulate şi-n acest sens joacă un rol foarte important de supapă.
2. Boala serveşte deasemenea ca semnal de alarmă, având precizia la fel de mare ca cea a traumatismului. Ea ne vorbeşte foarte exact de ceea ce se petrece în interiorul nostru şi ne dă indicaţii interesante pentru viitor.
ABCES: Reprezintă o colectare de puroi localizat. La nivel emoţional reprezintă o furie refulată de mult timp, însoţită de un sentiment de neputinţă şi de eşec. La nivel mental, apariţia acestuia se traduce astfel: dacă nu ne putem face ordine şi curăţenie în gânduri, se pot instala infecţia şi murdăria.
ACCIDENT: Deoarece este eveniment neprevăzut, de mult ori este considerat ca reprezentând hazardul pur. Acesta îi arată celui căruia i se întâmplă, faptul că se simte vinovat, că se acuză de ceva la nivelul lui a fi. Este indicat ca în acest caz persoana să îşi revizuiască modul în care vede culpabilitatea, vinovăţia.
ACNEE: Modalitate de a-i respinge pe ceilalţi, de a nu fi privit, mai ales îndeaproape de aceştia.
ALGODISTROFIA: apare ca urmare a unui traumatism fizic sau psihic. Ea ne vorbeste de fapt de un şoc, de o rană dureroasă pentru noi dar greu de exprimat.
AMNEZIA: Îţi permite să ştergi una sau mai multe amintiri dificile.
ANXIETATE: Blocarea capacităţii de a trăi momentul prezent.
ASTM: Atitudinea interioară este de a "vrea să iei prea mult", ceea ce te sufocă. Este momentul să îţi accepţi slăbiciunile şi limitele. Este indicat să renunţi să îi domini pe ceilalţi pentru a fi important şi iubit.
BRONŞITA: Dacă eşti afectat de acestă maladie este timpul să te bucuri mai mult de viaţă şi să nu mai iei atât de serios situaţia familială.
CANCER: Această boală se manifestă la o persoană care a suferit o rană importantă în copilărie (în relaţie cu un părinte sau cu ambii părinţi ), rană trăită în singurătate. Rănile importante care pot cauza maladii grave sunt: respingerea, abandonul, umilirea, trădarea şi nedreptatea. Unele persoane pot trăi mai multe răni în copilărie.
În genere, persoana care suferă de cancer este o persoană care a vrut să trăiască numai sentimente de iubire, astfel încât şi-a refulat mult timp ranchiuna, resentimentele sau ura trăite faţă de unul dintre părinţi.
Sunt autori care susţin că, de fapt toate emoţiile înăbuşite produc cancerul. Emoţiile ascunse multă vreme în tine sfârşesc prin a exploda, ceea ce provoacă şi explozia celulelor din corpul tău.
Dacă jignim prin cuvinte persoana iubită putem să ne alegem cu cancer la buze, la limbă sau gingii, iar dacă vom critica în permanenţă ne vom îmbolnăvi de cancer hepatic. Dacă ne vom supăra în permanenţă pe persoana iubită, pe sine şi pe soartă ne vom îmbolnăvi de cancer la piept. Dacă vom gândi agresiv despre cei apropiaţi riscăm un cancer la stomac.
CEAFĂ (DURERI DE ) : Tensiunile, suferinţele sau blocajele cefei exprimă dificultatea sau incapacitatea noastra de a face sa devina realitate dorintele, ideile, conceptele, vointele.
DIABET: reprezintă un semn de averzizare pentru a deveni mai destins, pentru a lăsa lucrurile să vină spre tine, în loc să vrei să mai controlezi totul. Trebuie să reneunţi la convingerea că misiunea ta este să ogranizezi fericirea celorlalţi. Tu poţi să îndeplineşti ceea ce vrei pentru tine, dar cei din jurul tău, poate nu au pentru ei aceleaşi dorinţe pe care le ai tu.
FICAT (PROBLEME ALE FICATULUI: este locul unde se acumulează furia neexprimată. Această afecţiune apare atunci când o persoană îşi face prea multe griji, pentru ceea ce se întâmplă în jurul ei, în loc să se adapteze la ceea ce se întâmplă. Îi este teamă de consecinţe şi mai ales de a pierde anumite lucruri. Dificultatea de a se adapta la o situaţie nouă o face să simtă furie şi nemulţumire.
GÂTUL: reprezintă centrul creativităţii. Este important deci să îţi acorzi dreptul de a creea ceea ce vrei şi de a trăi experienţele dorite fără să te simţi vinovat sau să îţi fie frică că îi va deranja pe alţii. Trebuie să înveţi să accepţi cu dragoste ceea ce crezi în loc să fi supărat pentru ceea ce ai făcut sau ai decis.
GRIPA: Cu ajutorul ei corpul ne transmite că nu mai poate continua aşa. Se manifestă de obicei la o persoană care are o dificultate în a-şi exprima cererile şi dorinţele. Se simte sufocată de o anumită situaţie. De exemplu, o secretară care nu mai suportă să lucreze cu un anumit şef, îşi atrage o gripă pentru a rămâne acasă timp de o săptămână. Adevărata ei dorinţă este să lucreze, dar având o atitudine iterioară diferită. Gripa este întotdeauna legată de relaţia noastră cu cineva.
HEMOROIZI: inidică o presiune creată de stări emoţionale şi de temeri despre ceea ce nu vrei să vorbeşti sau pe care nu vrei să le laşi să se vadă. Iar această reţinere devine o povară. Cum hemoroizii se formează în zona rectului, partea terminal a intestinului gros, persoana afectată se forţează prea mult pentru a termina ceva, îşi cere prea mult. Iar tensiunea provine din dorinţa de a avea ceva sau pe cineva din cauza unei nesiguranţe materială şi a unei dificultăţi de a lua decizii.
HIPERTENSIUNE: persoana afectată îşi crează o presiune puternică din cauza hiperemotivităţii sale. Eşti o persoană foarte sensibilă care vrea ca toţi cei din jurul ei să fie fericitţi şi trăieşte foarte multă tensiune şi presiune pentru a găsi mijloacele de a reuşi să facă pe toată lumea fericită. Hipertensiunea îţi transmite mesajul să te gândeşti în primul rând la tine, să încetezi să mai crezi că exişti pentru a aranja vieţile tuturor celor pe care îi iubeşti.
INIMĂ (PROBLEME DE INIMĂ ) : orice problemă de inimă indică faptul că persoana afectată îşi trăieşte viaţa cu prea multă încordare. Eforturile ei depăşesc cu mult limitele emoţionale, astfel încât se epuizează fizic. Cel mai important mesaj al problemelor de inimă este: "Iubeşte-te!". Persoana care suferă de afecţiuni ale inimii este cea care îşi uită propriile nevoi "˜şi vrea să facă prea multe pentru a fi iubită de ceilalţi. Cum ea nu se iubeşte destul, caută iubirea celorlalţi prin ceea ce face.
LARINGITĂ : Corpul îţi transmite că îţi blochezi vorbirea din cauza unei frici. Persoana ar vrea să spună ceva, dar îi este teamă că nu va fi ascultată sau că cuiva nu îi va plăcea ceea ce ea spune.
MÂNĂ (DUREI DE MÂNĂ ) : indică faptul că ceea ce este făcut cu mâinile nu este făcut cu dragoste şi mai ales cu iubire de sine. Mâinile trebuie folosite pentru a ne exprima iubirea pentru ceilalţi şi pentru noi înşine. Este bine să ne amintim că mâna stângă are legătură cu capacitatea noastră de a primi, iar mâna dreaptă are legătură cu capacitatea noastră de a da. Este posibil ca durerea de mână să provină din faptul că persoana afectată se împiedică să facă ceea ce vrea cu acea mână. Nu îşi ascultă nevoile, ceea ce îşi doreşte inima ei.
MENSTRUAÈšIE (PROBLEME DE MENSTRUAÈšIE ) : o problemă legată de menstruaţie indică faptul că femeia afectată are o dificultate în a-şi accepta feminitatea.
OBOSEALĂ: indică faptul că lipseşte scopul în viaţă. Pentru a alimenta corpul emoţional, este nevoie ca fiinţa umană să aibe dorinţe. Un scop este o dorinţă de a realiza ceva concret. Dacă ai această problemă este posibil să crezi că nu meriţi anumite lucruri sau iei viaţa prea în serios. Activitatea ta mentală ocupă prea mult timp faţă de activitatea ta fizică
OCHI : persoana preferă să închidă ochii ochii la ceea ce se întâmplă în jurul ei decât să rişte să piardă pe cineva sau ceva.
PARALIZIA: se manifestă la o persoană care trăieşte o situaţie pe care o consideră prea dificilă şi din care vrea să iasă, adică să fugă sau să fugă de o persoană. Acea situaţie o paralizează.
PELADĂ: În urma unui incident sau a unei decizii, persoana nu se mai simte protejată şi simte o teamă mare, precum cea de a nu se descurca singură. Are o dificultate în a cere protecţie celorlalţi. Poate fi o persoană care încearcă să îi protejeze pe ceilalţi pentru a-şi ascunde teama de a nu fi protejată de ea însăşi.
STOMAC (PROBLEME ALE STOMACULUI ) : au legătură cu o dificultate de a digera o persoana sau o situaţie. Persoana afectată simte mai ales intoleranţă şi teamă faţă de ceva ce nu este pe gustul ei.
TIC NERVOS: prin intermediul lui, corpul îţi transmite că ceea ce s-a controlat de mai mulţi ani, a atins acum limita controlului. Persoana ar vrea să îşi arate angoasele, tristeţile, frică, neliniştea, dar nu îşi permite acest lucru. Îi este teamă de ce vor crede ceilalţi despre ea.
Ascultându-ţi corpul şi îţi vei schimba viaţa.
Vă aştept cu drag pentru a învăţa să ascultăm cel mai bun prieten, corpul.
Elena Iamandi - Cabinet individual de psihologie
Recomandă acest cabinet