Cum sa avansezi in cariera
Cum sa avansezi in cariera
"Singura cale de a avansa este sa-ti tii privirea fixata asupra stelei tale. Vizualizeaza ce vrei sa fii, pastreaza totul in minte si munceste cu toata puterea ca sa obtii ce iti doresti. Cel mai important lucru este sa ai intotdeauna un motiv care sa-ti calauzeasca munca, un obiectiv inspirator, ceva mare, ceva maret catre care sa privesti, ceva care iti va stimula ambitia, care iti va satisface aspiratiile."
Vrei sa fii mai mare decat esti? Vrei sa fii mai mare sau mai nobil? Atunci trebuie sa fii dispus sa renunti la frica, ciuda, suparari si autoacuzare. Ca sa primesti, trebuie sa dai. Trebuie sa renunti la gandirea negativa pentru a incepe sa gandesti constructiv. Trebuie sa iubesti persoana care iti doresti sa fii. Trebuie sa renunti la persoana care esti acum. Trebuie sa fii dispus sa renunti la vechi ca sa poti experimenta noul.
Te poti indragosti de muzica, te poti indragosti de arta, te poti indragosti de lege. Poti sta sa contempli sanatatea, fericirea, pacea mintii, abundenta, siguranta, actiunea corecta, armonia, inspiratia si indrumarea. Poti contempla o cariera care nu numai ca iti va aduce recompensa financiara, dar iti va da bucuria si satisfactia de a face ceva ce iti place, ceva care sa ramana in urma ta. Te poti opri asupra acestor lucruri, le poti da atentia, devotamentul, loialitatea ta. Poti deveni, de asemenea deschis, fascinat, absorbit si captivat si legea subconstientului tau va raspunde. Esti asa cum gandesti in inima sau in subconstient. Asa vei actiona si asa vei deveni.
Nu este asa cum crezi in capul tau, ci asa cum crezi in inima ta, pentru ca aceste idei trebuie sa primeasca emotii ca sa fie simtite ca adevarate. Orice gand, orice idee la care te gandesti induce si evoca un anumit raspuns emotional. Atunci cand continui sa faci asta, se cufunda si se impregneaza in subconstient si devine compulsiva, asadar esti obligat sa fii, sa faci si sa exprimi lucrul asupra caruia meditezi.
Daca ambitia ta nu este intrutotul vie, daca este spasmodica, daca are tendinta de a se incovoia, in special sub actiunea descurajarii, trebuie sa o intaresti in orice fel. De ex., daca esti intr-o firma de afaceri, fixeaza-ti in minte sa devii directorul-executiv; pregateste-te sa devii partenerul angajatorului tau. Este o ambitie perfect legitima si a fost realizata de multi oameni care au pornit de la baza scarii ierarhice. Atunci, gandul ca ti-ai putea vedea candva numele pe usa societatii in care acum esti doar un simplu functionar iti va da o mare putere de munca; si, indiferent daca numele tau apare sau nu deasupra acelei usi, vei obtine pregatirea si experienta necesare pentru altceva la fel de bun sau mai bun. Orice s-ar intampla, ambitia si pregatirea pentru parteneriat vor fi cei mai buni dezvoltatori ai tai.
Larry W. este un om care si-a castigat un renume si un loc al sau in lumea afacerilor, care din copilarie si-a facut un obicei de a-si vedea ambitiile prin intermediul discutiilor cu sine insusi, prin "ridicarea" sa la cel mai inalt nivel.
Larry este convins ca multe dintre realizarile sale se datoreaza obiceiului dobandit in copilarie de a avea constant grija de sine, de a se motiva continuu pentru a face cel mai mare lucru posibil pentru el. El spune ca, daca nu si-ar fi urmat ambitia, daca nu s-ar fi indemnat si nu si-ar fi calculat singur pasii, in cateva luni, standardele sale ar fi coborat, energia i-ar fi scazut, idealurile s-ar fi diluat si intreaga sa viata s-ar fi deteriorat.
Trei pasi catre succes
Primul si cel mai important pas catre succes este sa gasesti un lucru pe care sa adori sa-l faci si apoi sa te apuci sa-l faci. Daca nu-ti iubesti munca, nu poti considera vreodata ca ai succes cu ea, chiar daca restul lumii considera ca ai. Daca iti iubesti munca, esti manat de o dorinta puternica de a o continua. Daca esti inclinat sa devii psihiatru, nu este suficient sa iei o diploma si sa o atarni pe perete. Vei dori sa tii pasul cu ceea ce se intampla in domeniu, sa participi la conventii si sa studiezi in continuare mintea si modurile ei de functionare. Vei vizita alte clinici si vei consulta cele mai recente jurnale stiintifice. Cu alte cuvinte, vei munci ca sa ramai informat despre cele mai avansate metode de alinare a suferintelor umane, pentru ca pui pe primul loc interesul pacientilor.
Dar ce-ar fi daca, citind aceste cuvinte, te vei surprinde gandind: "Nu pot face acest prim pas, pentru ca nu stiu ce vreau sa fac. Cum sa gasesc un domeniu de lucru care sa-mi placa?" Daca asa stau lucrurile, roaga-te pentru indrumare in felul urmator:
"Inteligenta Infinita a subconstientului meu imi va revela adevaratul meu loc in viata."
Repeta aceasta proprozitie in tacere, cu o atitudine pozitiva si cu dragoste fata de subconstientul tau. Persistand cu incredere si credinta, raspunsul va veni spre tine ca o parere, o banuiala sau o tendinta spre o anumita directie. Va veni spre tine limpede si linistit, ca o constientizare interioara tacuta.
Al 2-lea pas catre succes este acela de a te specializa intr-un domeniu si a munci din greu pentru a excela in el. Sa presupunem ca alegi ca profesie domeniul chimic. Va trebui sa te concentrezi pe una dintre multele ramuri din domeniu si sa dai specialitatii alese tot timpul si toata atentia ta. Entuziasmul tau ar trebui sa te faca sa vrei sa stii toate informatiile disponibile din domeniu. Ar trebui sa devii profund preocupat de munca ta si sa iti doresti sa o folosesti ca sa fii de folos lumii.
Cel de-al 3-lea pas este cel mai important. Trebuie sa te asiguri ca lucrul pe care vrei sa-l faci nu contribuie numai la succesul tau. Dorinta ta nu trebuie sa fie una egoista. Trebuie sa aduca un beneficiu umanitatii. Trebuie creata calea pentru un circuit complet. Cu alte cuvinte, ideea ta trebuie sa se impleteasca astfel cu scopul de a binecuvanta sau a servi lumea. Se va intoarce la tine mai mare si plina de binecuvantari. Daca lucrezi numai pentru binele tau, nu vei finaliza acest circuit esential. Vei parea ca ai succes, dar scurtcircuitul pe care l-ai generat in viata ta ar putea sa te duca la limitare sau la boala.
Analizand cei 3 pasi catre succes, nu trebuie sa uiti de puterea ascunsa a fortelor creative din subconstientul tau. Aceasta este energia din spatele tuturor pasilor din orice plan de succes. Gandul este creativ. Gandul unit cu sentimentul devine o credinta subiectiva sau o convingere.
Folosirea subconstientului pentru a avansa
Johann Wolfgang von Goethe, marele poet german, si-a folosit imaginatia din plin atunci cand a fost confruntat cu incurcaturi si dificultati. Potrivit biografilor din Goethe, el era obisnuit sa petreaca multe ore, sustinand conversatii imaginare. Isi imagina ca unul dintre prietenii lui sta in fata sa. Isi imagina ca prietenul sau ii da raspunsurile corecte sau potrivite la intrebarile pe care le acompania cu gesturile sale obisnuite si cu tonalitati diferite ale vocii. A transformat aceasta scena imaginara intr-una cat se poate de reala.
Atunci cand Geri P., o tanara consultanta financiar, a citit despre acest lucru, s-a hotarat sa adopte aceasta tehnica a lui Goethe. A inceput sa aiba conversatii imaginare cu un investitor multimilionar pe care il cunostea si care o felicitase odata pentru rationamentul corect in recomandarea unei investitii. A repetat aceasta conversatie imaginara pana a fixat-o la nivel psihologic ca o forma de credinta in subconstientul ei.
Comunicarea interioara a lui Geri si imaginatia controlata au coincis cu scopul ei, acela de a face investitii bune pentru clientii ei, sa-i vada prosperi din punct de vedere financiar datorita sfaturilor ei intelepte. Isi foloseste in continuare subconstientul in afaceri si se bucura de un succes enorm in domeniul ei.
Ia decizii bune
Probabil cea mai semnificativa calitate a oamenilor de succes este abilitatea lor de a lua decizii - prompte si corecte - si capacitatea de a implementa acele decizii, urmate de asigurarea ca rezultatul acelor decizii este satisfacator pentru problemele in discutie.
In multii ani in care am ascultat barbati si femei care ma rugau sa-i ajut sa depaseasca esecul, am descoperit ca o trasatura comuna a lor era aceea de a lua decizii neglijent. Atunci cand erau confruntati cu rezolvarea unei probleme, pierdeau prea mult timp si erau excesiv de grijulii. Si, odata decizia luata, nu o urmau pana la capat.
Unul dintre marile daruri pe care Dumnezeu le-a zidit in oameni este liberul-arbitru - puterea de a analiza problemele, de a lua decizii legate de solutionarea lor si de punerea lor in practica.
Tommy F. era confruntat cu o decizie importanta in cariera. Trebuia sa hotarasca daca sa-si caute sau nu un nou loc de munca. Desi ii placea actualul loc de munca, nu castiga suficienti bani si, de vreme ce afacerea nu mergea bine, erau putine sanse sa primeasca o marire de salariu. Un competitor ia oferit un post platit ceva mai bine si in care se parea ca exista o buna oportunitate pentru avansare. Competitorul dorea un raspuns rapid, dar Tommy l-a rugat sa astepte un raspuns pana vinerea urmatoare. Era o oferta buna si el avea nevoie de banii in plus. Totusi, era ingrijorat ca prin plecarea la competitor se dovedea incorect fata de actualul angajator, care l-a antrenat si l-a ajutat sa dobandeasca abilitatile pe care le avea in munca. S-a gandit mult si apoi a alungat totul din minte, stiind ca subconstientul va lua decizia corecta.
Miercuri, seful sau l-a chemat si i-a spus ca tocmai au incheiat un contract si ca el era responsabil cu acel contract din punct de vedere managerial, cu o crestere semnificativa a salariului.
Tommy a fost convins ca a fost vointa lui Dumnezeu ca el sa ramana in companie si ca subconstientul l-a impiedicat sa accepte imediat cealalta oferta, pentru ca sa poata primi promovarea.
Fii corect cu tine insuti
Lisa F. credea ca era pregatita pentru promovare si avansare, dar totusi nu-si putea suferi supervizoarea. Simtea ca aceasta femeie ii blocheaza accesul spre avansare. A discutat despre acest lucru cu un prieten mai batran si mai intelept, care i-a explicat ca este nedreapta fata de ea insasi, pentru ca o pune pe aceasta femeie pe un piedestal, ca o face mai mare decat insasi Infinitul din ea. Aceasta atitudine nu avea sens. Presupunand ca supervizoarea era mai mareata decat Infinitul, ea nega puterea Infinitului, care este omnipotent si atotputernic.
Lisa a rezolvat lucrurile spunand: "Promovarea este a mea, avansarea este a mea, realizarea este a mea, prin intermediul puterii Infinitului". In timp, in subconstientul ei, a respins ideea ca supervizoarea trebuie invinovatita pentru esecul ei de a fi promovata. In schimb, si-a mobilizat puterile ca sa-si imbunatateasca munca si atitudinea, ceea ce a condus in cele din urma la promovarea ei.
Ceea ce simti atragi si ceea ce iti imaginezi devii.
Te poti imagina ca lenes; te poti imagina sarind dintr-un tren in altul, ca un vagabond. Tine-o tot asa si vei ajunge vagabond. Dar iti poti imagina, de asemenea, ca ai un mare succes, ca esti un mare actor; te poti imagina in fata unui public pe care sa-l faci sa rada sau sa planga, fiind constient de puterea ta de a aduce frumusetea lui Shakespeare ca sa imbogatesti vietile ascultatorilor tai.
Unii oameni spun ca nu pot inainte, nu pot fi promovati pentru ca lucreaza intr-un loc in care nu exista oportunitati de avansare sau unde salariile sunt stabilite pe baza unor standarde rigide. Toate acestea nu sunt neaparat adevarate. Poti folosi legile mintii ca sa avansezi. Secretul este sa iubesti ceea ce faci acum, sa dai ceea ce e mai bun acolo unde esti. Fii prietenos, bun, afabil si plin de buna-credinta. Gandeste mare si gandeste bogat si locul tau de munca actual va deveni doar o piatra turnanta spre triumf. Fii constient de adevarata ta valoare si aduna bogatii in mintea ta, pentru tine si pentru fiecare persoana pe care o intalnesti in cursul unei zile, indiferent daca este seful tau, un asociat, un maistru sau un client, toti cei din jurul tau. Vei simti radiatiile bogatiei si avansarii si se va deschide curand o noua usa a oportunitatilor pentru tine.
Oamenii intreaba constant: "Cum pot avansa in viata, sa-mi imbunatatesc conditiile, sa obtin o crestere de salariu, sa cumpar o masina noua si o casa noua si sa am toti banii de care am nevoie pentru a face ce vreau sa fac, oricand vreau?"
Raspunsul la toate aceste intrebari vine prin invatarea folosirii legii mintii: legea cauzei si a efectului, legea cresterii si legea atractiei; aceste legi ale mintii tale lucreaza cu aceeasi precizie si exactitate ca legile fizicii, chimiei si matematicii - si la fel de sigur ca legea gravitatiei.
Fa-te vizibil
Nu poti depinde numai de seful tau ierarhic ca sa pomovezi. Josh K. era un muncitor bun. Ken, seful sau, ii lauda adesea munca si spunea adesea ca il va recomanda pe Josh pentru promovarea in locul sau atunci cand se va retrage. Din pacate, Ken a murit fulgerator, si compania a adus un inlocuitor din afara ca sa conduca departamentul. Josh nici macar nu a fost luat in calcul. De ce? Nimeni de la nivelurile inalte ale conducerii nici macar nu-l cunostea pe Josh. Era invizibil. In multe organizatii sunt foarte multi oameni competenti care, asemenea lui Josh, nu vor progresa foarte mult, pentru ca nimeni nu stie cine sunt. Ca sa avansezi in cariera, trebuie sa fii vizibil nu numai in ochii sefului, ci si in ochii managerilor.
Cinci metode pentru a deveni vizibil
1. Ia cuvantul. Participa activ la intalnirile la care iei parte. Nu ocupa locul degeaba. Nu-ti fie teama sa-ti exprimi ideile si sa faci sugestii. Precautii: Pregateste-te pentru intalnire prin reconsultarea agendei si fii sigur de faptele si ramificatiile oricarei sugestii pe care o vei face.
2. Ajuta-i pe altii punandu-le la dispozitie informatii in doemniile in care activeaza. Valerie P. si-a facut un obicei din a decupa articole din revistele de afaceri si a le trimite colegilor de munca sau managerilor care erau interesati de ele. Si-a dezvoltat o reputatie de persoana care este atenta la interesele celorlalti, si acesta a fost un factor semnificativ pentru avansarea ei in companie.
3. Ofera-te voluntar. Preia insarcinarile care ar putea fi evitate de altii. Bill M. s-a oferit sa conduca balul anual de strangere de fonduri al companiei United Way. In baza acestei insarcinari, a vizitat fiecare departament din organizatie si a devenit cunoscut celor mai multi dintre managerii de departament. Cateva luni mai tarziu, un manager care isi extindea operatiunile, i-a oferit lui Bill un post motivant si bine remunerat in noua sa echipa.
4. Fii activ in organizatiile profesionale. Darlene A. lucra in departamentul de marketing al unei importante companii de produse de consum. In departamentul ei mai activau alti tineri specialisti in marketing, toti fiind concurenti pentru avansare. Competitorii ei erau cu totii inteligenti si creativi si, asemenea lui Darlene, absolvisera cele mai bune scoli. Darlene trebuia sa faca ceva ca sa se impuna. Ca membru al filialei locale a Asociatiei Americane de Marketing, a fost de acord sa faca parte din Programul Comitetului. Prima ei insarcinare a fost sa gaseasca un vorbitor pentru intalnirea din aprilie. Alegerea ei: vicepresedintele departamentului de marketing din compania sa. Desi Darlene nu vorbise niciodata cu acest superior si era sigura ca acesta nici nu o cunostea, totusi l-a invitat. El nu numai ca a acceptat, dar i-a spus ca se simte onorat ca a fost invitat. Cu 2 ocazii inainte de intalnire, el s-a intalnit cu Darnele ca sa vorbeasca despre discurs. La intalnire, Darlene a luat loc langa el si l-a prezentat publicului. Din acel moment, Darlene a fost vizibila in ochii vicepresedintelui si a inceput sa urce rapid in fata competitorilor sai.
5. Scrie un articol. Cele mai multe publicatii de afaceri sprijina articolele venite de la oamenii din domeniu, care discuta diferitele aspecte ale muncii lor. Publicarea unui articol inseamna vizibilitate pentru autor - nu numai in organizatia din care face parte, ci si in alte organizatii din domeniu. Avansarea in cariera presupune adesea o schimbare a postului, si aceasta vizibilitate nu numai ca se adauga la portofoliul tau, ci te aduca si in atentia managerilor din alte companii si a firmelor de recrutare de personal de top. Precautii: Inainte de a trimite un articol despre orice aspect al serviciului curent solicita permisiunea de la autoritatea indreptatita din compania sa, pentru a evita violarea informatiilor confidentiale si complicatiile legale.
Schimba directia
Exista situatii in care ramai incremenit in postul tau, si ca sa avansezi este nevoie sa gasesti un post nou, fie in compania ta, fie in alta parte. Poate va fi nevoie sa faci cativa pasi inapoi pentru a inainta.
Unii lideri din afaceri nu trebuie sa fie fortati ca sa schimbe directia. Ei stiu, datorita intuitiei, valoarea de a face acest lucru periodic. Ellen Kullman, unul dintre directorii executivi ai companiei DuPont, a parasit un post puternic, cu multe atributii dintr-una dintre diviziile DuPont, ca sa creeze pentru companie o noua divizie de produse de siguranta. Acesta a parut un mare pas inapoi, ea parasind o pozitie importanta, ca sa porneasca la un drum nou, fara capital si cu numai 30 de angajati. Jumatate dintre colegii ei de la DuPont au crezut ca a facut ceva rau si a fost degradata, ceilalti au crezut ca e "doar nebuna". Dar, in ciuda dubiilor si a negativismului din jurul ei, ea a stiut ca a avut dreptate, atunci cand afacerea a evoluat de la 0 la o cifra de afaceri de 5 miliarde si jumatate de dolari. Sfatul pe care Kullman il da celor care intampina rezistenta atunci cand iau decizii dificile este: "Continua sa te reinventezi."
La inceputul carierei, Liz Smith, care ulterior a devenit presedinte al companiei Avon Products, se ocupa de brandul Jell-O, al gigantului Kraft Foods, atunci cand a hotarat sa se transfere la o mica firma americana de import, care avea legaturi cu un achizitor european. Ea spunea ca toti au crezut-o nebuna, dar ea stia ca are nevoie de experienta in vanzari si in distributia globala si ca, facand lucruri neasteptate si nelasandu-se invinsa de critici, a obtinut ceea ce ii trebuia.
Succesul inseamna sporirea capacitatilor si a abilitatilor pe toate liniile si in toate directiile, pentru a ne elibera fortele interioare. Promovarea, banii si contactele pe care ni le facem sunt imaginile si formele fizice ale starilor mentale care le produc.
Viata inseamna a acumula. Adauga sanatate, putere, intelepciune, cunoastere si credinta vietii tale, prin studierea legilor mintii si ale subconstientului. Spune: "Ceea ce este bun curge prin mine fara incetare, neobosit, voios si deplin" si bogatiile lui Dumnezeu vor curge in mintea ta deschisa si receptiva.
"Singura cale de a avansa este sa-ti tii privirea fixata asupra stelei tale. Vizualizeaza ce vrei sa fii, pastreaza totul in minte si munceste cu toata puterea ca sa obtii ce iti doresti. Cel mai important lucru este sa ai intotdeauna un motiv care sa-ti calauzeasca munca, un obiectiv inspirator, ceva mare, ceva maret catre care sa privesti, ceva care iti va stimula ambitia, care iti va satisface aspiratiile."
Vrei sa fii mai mare decat esti? Vrei sa fii mai mare sau mai nobil? Atunci trebuie sa fii dispus sa renunti la frica, ciuda, suparari si autoacuzare. Ca sa primesti, trebuie sa dai. Trebuie sa renunti la gandirea negativa pentru a incepe sa gandesti constructiv. Trebuie sa iubesti persoana care iti doresti sa fii. Trebuie sa renunti la persoana care esti acum. Trebuie sa fii dispus sa renunti la vechi ca sa poti experimenta noul.
Te poti indragosti de muzica, te poti indragosti de arta, te poti indragosti de lege. Poti sta sa contempli sanatatea, fericirea, pacea mintii, abundenta, siguranta, actiunea corecta, armonia, inspiratia si indrumarea. Poti contempla o cariera care nu numai ca iti va aduce recompensa financiara, dar iti va da bucuria si satisfactia de a face ceva ce iti place, ceva care sa ramana in urma ta. Te poti opri asupra acestor lucruri, le poti da atentia, devotamentul, loialitatea ta. Poti deveni, de asemenea deschis, fascinat, absorbit si captivat si legea subconstientului tau va raspunde. Esti asa cum gandesti in inima sau in subconstient. Asa vei actiona si asa vei deveni.
Nu este asa cum crezi in capul tau, ci asa cum crezi in inima ta, pentru ca aceste idei trebuie sa primeasca emotii ca sa fie simtite ca adevarate. Orice gand, orice idee la care te gandesti induce si evoca un anumit raspuns emotional. Atunci cand continui sa faci asta, se cufunda si se impregneaza in subconstient si devine compulsiva, asadar esti obligat sa fii, sa faci si sa exprimi lucrul asupra caruia meditezi.
Daca ambitia ta nu este intrutotul vie, daca este spasmodica, daca are tendinta de a se incovoia, in special sub actiunea descurajarii, trebuie sa o intaresti in orice fel. De ex., daca esti intr-o firma de afaceri, fixeaza-ti in minte sa devii directorul-executiv; pregateste-te sa devii partenerul angajatorului tau. Este o ambitie perfect legitima si a fost realizata de multi oameni care au pornit de la baza scarii ierarhice. Atunci, gandul ca ti-ai putea vedea candva numele pe usa societatii in care acum esti doar un simplu functionar iti va da o mare putere de munca; si, indiferent daca numele tau apare sau nu deasupra acelei usi, vei obtine pregatirea si experienta necesare pentru altceva la fel de bun sau mai bun. Orice s-ar intampla, ambitia si pregatirea pentru parteneriat vor fi cei mai buni dezvoltatori ai tai.
Larry W. este un om care si-a castigat un renume si un loc al sau in lumea afacerilor, care din copilarie si-a facut un obicei de a-si vedea ambitiile prin intermediul discutiilor cu sine insusi, prin "ridicarea" sa la cel mai inalt nivel.
Larry este convins ca multe dintre realizarile sale se datoreaza obiceiului dobandit in copilarie de a avea constant grija de sine, de a se motiva continuu pentru a face cel mai mare lucru posibil pentru el. El spune ca, daca nu si-ar fi urmat ambitia, daca nu s-ar fi indemnat si nu si-ar fi calculat singur pasii, in cateva luni, standardele sale ar fi coborat, energia i-ar fi scazut, idealurile s-ar fi diluat si intreaga sa viata s-ar fi deteriorat.
Trei pasi catre succes
Primul si cel mai important pas catre succes este sa gasesti un lucru pe care sa adori sa-l faci si apoi sa te apuci sa-l faci. Daca nu-ti iubesti munca, nu poti considera vreodata ca ai succes cu ea, chiar daca restul lumii considera ca ai. Daca iti iubesti munca, esti manat de o dorinta puternica de a o continua. Daca esti inclinat sa devii psihiatru, nu este suficient sa iei o diploma si sa o atarni pe perete. Vei dori sa tii pasul cu ceea ce se intampla in domeniu, sa participi la conventii si sa studiezi in continuare mintea si modurile ei de functionare. Vei vizita alte clinici si vei consulta cele mai recente jurnale stiintifice. Cu alte cuvinte, vei munci ca sa ramai informat despre cele mai avansate metode de alinare a suferintelor umane, pentru ca pui pe primul loc interesul pacientilor.
Dar ce-ar fi daca, citind aceste cuvinte, te vei surprinde gandind: "Nu pot face acest prim pas, pentru ca nu stiu ce vreau sa fac. Cum sa gasesc un domeniu de lucru care sa-mi placa?" Daca asa stau lucrurile, roaga-te pentru indrumare in felul urmator:
"Inteligenta Infinita a subconstientului meu imi va revela adevaratul meu loc in viata."
Repeta aceasta proprozitie in tacere, cu o atitudine pozitiva si cu dragoste fata de subconstientul tau. Persistand cu incredere si credinta, raspunsul va veni spre tine ca o parere, o banuiala sau o tendinta spre o anumita directie. Va veni spre tine limpede si linistit, ca o constientizare interioara tacuta.
Al 2-lea pas catre succes este acela de a te specializa intr-un domeniu si a munci din greu pentru a excela in el. Sa presupunem ca alegi ca profesie domeniul chimic. Va trebui sa te concentrezi pe una dintre multele ramuri din domeniu si sa dai specialitatii alese tot timpul si toata atentia ta. Entuziasmul tau ar trebui sa te faca sa vrei sa stii toate informatiile disponibile din domeniu. Ar trebui sa devii profund preocupat de munca ta si sa iti doresti sa o folosesti ca sa fii de folos lumii.
Cel de-al 3-lea pas este cel mai important. Trebuie sa te asiguri ca lucrul pe care vrei sa-l faci nu contribuie numai la succesul tau. Dorinta ta nu trebuie sa fie una egoista. Trebuie sa aduca un beneficiu umanitatii. Trebuie creata calea pentru un circuit complet. Cu alte cuvinte, ideea ta trebuie sa se impleteasca astfel cu scopul de a binecuvanta sau a servi lumea. Se va intoarce la tine mai mare si plina de binecuvantari. Daca lucrezi numai pentru binele tau, nu vei finaliza acest circuit esential. Vei parea ca ai succes, dar scurtcircuitul pe care l-ai generat in viata ta ar putea sa te duca la limitare sau la boala.
Analizand cei 3 pasi catre succes, nu trebuie sa uiti de puterea ascunsa a fortelor creative din subconstientul tau. Aceasta este energia din spatele tuturor pasilor din orice plan de succes. Gandul este creativ. Gandul unit cu sentimentul devine o credinta subiectiva sau o convingere.
Folosirea subconstientului pentru a avansa
Johann Wolfgang von Goethe, marele poet german, si-a folosit imaginatia din plin atunci cand a fost confruntat cu incurcaturi si dificultati. Potrivit biografilor din Goethe, el era obisnuit sa petreaca multe ore, sustinand conversatii imaginare. Isi imagina ca unul dintre prietenii lui sta in fata sa. Isi imagina ca prietenul sau ii da raspunsurile corecte sau potrivite la intrebarile pe care le acompania cu gesturile sale obisnuite si cu tonalitati diferite ale vocii. A transformat aceasta scena imaginara intr-una cat se poate de reala.
Atunci cand Geri P., o tanara consultanta financiar, a citit despre acest lucru, s-a hotarat sa adopte aceasta tehnica a lui Goethe. A inceput sa aiba conversatii imaginare cu un investitor multimilionar pe care il cunostea si care o felicitase odata pentru rationamentul corect in recomandarea unei investitii. A repetat aceasta conversatie imaginara pana a fixat-o la nivel psihologic ca o forma de credinta in subconstientul ei.
Comunicarea interioara a lui Geri si imaginatia controlata au coincis cu scopul ei, acela de a face investitii bune pentru clientii ei, sa-i vada prosperi din punct de vedere financiar datorita sfaturilor ei intelepte. Isi foloseste in continuare subconstientul in afaceri si se bucura de un succes enorm in domeniul ei.
Ia decizii bune
Probabil cea mai semnificativa calitate a oamenilor de succes este abilitatea lor de a lua decizii - prompte si corecte - si capacitatea de a implementa acele decizii, urmate de asigurarea ca rezultatul acelor decizii este satisfacator pentru problemele in discutie.
In multii ani in care am ascultat barbati si femei care ma rugau sa-i ajut sa depaseasca esecul, am descoperit ca o trasatura comuna a lor era aceea de a lua decizii neglijent. Atunci cand erau confruntati cu rezolvarea unei probleme, pierdeau prea mult timp si erau excesiv de grijulii. Si, odata decizia luata, nu o urmau pana la capat.
Unul dintre marile daruri pe care Dumnezeu le-a zidit in oameni este liberul-arbitru - puterea de a analiza problemele, de a lua decizii legate de solutionarea lor si de punerea lor in practica.
Tommy F. era confruntat cu o decizie importanta in cariera. Trebuia sa hotarasca daca sa-si caute sau nu un nou loc de munca. Desi ii placea actualul loc de munca, nu castiga suficienti bani si, de vreme ce afacerea nu mergea bine, erau putine sanse sa primeasca o marire de salariu. Un competitor ia oferit un post platit ceva mai bine si in care se parea ca exista o buna oportunitate pentru avansare. Competitorul dorea un raspuns rapid, dar Tommy l-a rugat sa astepte un raspuns pana vinerea urmatoare. Era o oferta buna si el avea nevoie de banii in plus. Totusi, era ingrijorat ca prin plecarea la competitor se dovedea incorect fata de actualul angajator, care l-a antrenat si l-a ajutat sa dobandeasca abilitatile pe care le avea in munca. S-a gandit mult si apoi a alungat totul din minte, stiind ca subconstientul va lua decizia corecta.
Miercuri, seful sau l-a chemat si i-a spus ca tocmai au incheiat un contract si ca el era responsabil cu acel contract din punct de vedere managerial, cu o crestere semnificativa a salariului.
Tommy a fost convins ca a fost vointa lui Dumnezeu ca el sa ramana in companie si ca subconstientul l-a impiedicat sa accepte imediat cealalta oferta, pentru ca sa poata primi promovarea.
Fii corect cu tine insuti
Lisa F. credea ca era pregatita pentru promovare si avansare, dar totusi nu-si putea suferi supervizoarea. Simtea ca aceasta femeie ii blocheaza accesul spre avansare. A discutat despre acest lucru cu un prieten mai batran si mai intelept, care i-a explicat ca este nedreapta fata de ea insasi, pentru ca o pune pe aceasta femeie pe un piedestal, ca o face mai mare decat insasi Infinitul din ea. Aceasta atitudine nu avea sens. Presupunand ca supervizoarea era mai mareata decat Infinitul, ea nega puterea Infinitului, care este omnipotent si atotputernic.
Lisa a rezolvat lucrurile spunand: "Promovarea este a mea, avansarea este a mea, realizarea este a mea, prin intermediul puterii Infinitului". In timp, in subconstientul ei, a respins ideea ca supervizoarea trebuie invinovatita pentru esecul ei de a fi promovata. In schimb, si-a mobilizat puterile ca sa-si imbunatateasca munca si atitudinea, ceea ce a condus in cele din urma la promovarea ei.
Ceea ce simti atragi si ceea ce iti imaginezi devii.
Te poti imagina ca lenes; te poti imagina sarind dintr-un tren in altul, ca un vagabond. Tine-o tot asa si vei ajunge vagabond. Dar iti poti imagina, de asemenea, ca ai un mare succes, ca esti un mare actor; te poti imagina in fata unui public pe care sa-l faci sa rada sau sa planga, fiind constient de puterea ta de a aduce frumusetea lui Shakespeare ca sa imbogatesti vietile ascultatorilor tai.
Unii oameni spun ca nu pot inainte, nu pot fi promovati pentru ca lucreaza intr-un loc in care nu exista oportunitati de avansare sau unde salariile sunt stabilite pe baza unor standarde rigide. Toate acestea nu sunt neaparat adevarate. Poti folosi legile mintii ca sa avansezi. Secretul este sa iubesti ceea ce faci acum, sa dai ceea ce e mai bun acolo unde esti. Fii prietenos, bun, afabil si plin de buna-credinta. Gandeste mare si gandeste bogat si locul tau de munca actual va deveni doar o piatra turnanta spre triumf. Fii constient de adevarata ta valoare si aduna bogatii in mintea ta, pentru tine si pentru fiecare persoana pe care o intalnesti in cursul unei zile, indiferent daca este seful tau, un asociat, un maistru sau un client, toti cei din jurul tau. Vei simti radiatiile bogatiei si avansarii si se va deschide curand o noua usa a oportunitatilor pentru tine.
Oamenii intreaba constant: "Cum pot avansa in viata, sa-mi imbunatatesc conditiile, sa obtin o crestere de salariu, sa cumpar o masina noua si o casa noua si sa am toti banii de care am nevoie pentru a face ce vreau sa fac, oricand vreau?"
Raspunsul la toate aceste intrebari vine prin invatarea folosirii legii mintii: legea cauzei si a efectului, legea cresterii si legea atractiei; aceste legi ale mintii tale lucreaza cu aceeasi precizie si exactitate ca legile fizicii, chimiei si matematicii - si la fel de sigur ca legea gravitatiei.
Fa-te vizibil
Nu poti depinde numai de seful tau ierarhic ca sa pomovezi. Josh K. era un muncitor bun. Ken, seful sau, ii lauda adesea munca si spunea adesea ca il va recomanda pe Josh pentru promovarea in locul sau atunci cand se va retrage. Din pacate, Ken a murit fulgerator, si compania a adus un inlocuitor din afara ca sa conduca departamentul. Josh nici macar nu a fost luat in calcul. De ce? Nimeni de la nivelurile inalte ale conducerii nici macar nu-l cunostea pe Josh. Era invizibil. In multe organizatii sunt foarte multi oameni competenti care, asemenea lui Josh, nu vor progresa foarte mult, pentru ca nimeni nu stie cine sunt. Ca sa avansezi in cariera, trebuie sa fii vizibil nu numai in ochii sefului, ci si in ochii managerilor.
Cinci metode pentru a deveni vizibil
1. Ia cuvantul. Participa activ la intalnirile la care iei parte. Nu ocupa locul degeaba. Nu-ti fie teama sa-ti exprimi ideile si sa faci sugestii. Precautii: Pregateste-te pentru intalnire prin reconsultarea agendei si fii sigur de faptele si ramificatiile oricarei sugestii pe care o vei face.
2. Ajuta-i pe altii punandu-le la dispozitie informatii in doemniile in care activeaza. Valerie P. si-a facut un obicei din a decupa articole din revistele de afaceri si a le trimite colegilor de munca sau managerilor care erau interesati de ele. Si-a dezvoltat o reputatie de persoana care este atenta la interesele celorlalti, si acesta a fost un factor semnificativ pentru avansarea ei in companie.
3. Ofera-te voluntar. Preia insarcinarile care ar putea fi evitate de altii. Bill M. s-a oferit sa conduca balul anual de strangere de fonduri al companiei United Way. In baza acestei insarcinari, a vizitat fiecare departament din organizatie si a devenit cunoscut celor mai multi dintre managerii de departament. Cateva luni mai tarziu, un manager care isi extindea operatiunile, i-a oferit lui Bill un post motivant si bine remunerat in noua sa echipa.
4. Fii activ in organizatiile profesionale. Darlene A. lucra in departamentul de marketing al unei importante companii de produse de consum. In departamentul ei mai activau alti tineri specialisti in marketing, toti fiind concurenti pentru avansare. Competitorii ei erau cu totii inteligenti si creativi si, asemenea lui Darlene, absolvisera cele mai bune scoli. Darlene trebuia sa faca ceva ca sa se impuna. Ca membru al filialei locale a Asociatiei Americane de Marketing, a fost de acord sa faca parte din Programul Comitetului. Prima ei insarcinare a fost sa gaseasca un vorbitor pentru intalnirea din aprilie. Alegerea ei: vicepresedintele departamentului de marketing din compania sa. Desi Darlene nu vorbise niciodata cu acest superior si era sigura ca acesta nici nu o cunostea, totusi l-a invitat. El nu numai ca a acceptat, dar i-a spus ca se simte onorat ca a fost invitat. Cu 2 ocazii inainte de intalnire, el s-a intalnit cu Darnele ca sa vorbeasca despre discurs. La intalnire, Darlene a luat loc langa el si l-a prezentat publicului. Din acel moment, Darlene a fost vizibila in ochii vicepresedintelui si a inceput sa urce rapid in fata competitorilor sai.
5. Scrie un articol. Cele mai multe publicatii de afaceri sprijina articolele venite de la oamenii din domeniu, care discuta diferitele aspecte ale muncii lor. Publicarea unui articol inseamna vizibilitate pentru autor - nu numai in organizatia din care face parte, ci si in alte organizatii din domeniu. Avansarea in cariera presupune adesea o schimbare a postului, si aceasta vizibilitate nu numai ca se adauga la portofoliul tau, ci te aduca si in atentia managerilor din alte companii si a firmelor de recrutare de personal de top. Precautii: Inainte de a trimite un articol despre orice aspect al serviciului curent solicita permisiunea de la autoritatea indreptatita din compania sa, pentru a evita violarea informatiilor confidentiale si complicatiile legale.
Schimba directia
Exista situatii in care ramai incremenit in postul tau, si ca sa avansezi este nevoie sa gasesti un post nou, fie in compania ta, fie in alta parte. Poate va fi nevoie sa faci cativa pasi inapoi pentru a inainta.
Unii lideri din afaceri nu trebuie sa fie fortati ca sa schimbe directia. Ei stiu, datorita intuitiei, valoarea de a face acest lucru periodic. Ellen Kullman, unul dintre directorii executivi ai companiei DuPont, a parasit un post puternic, cu multe atributii dintr-una dintre diviziile DuPont, ca sa creeze pentru companie o noua divizie de produse de siguranta. Acesta a parut un mare pas inapoi, ea parasind o pozitie importanta, ca sa porneasca la un drum nou, fara capital si cu numai 30 de angajati. Jumatate dintre colegii ei de la DuPont au crezut ca a facut ceva rau si a fost degradata, ceilalti au crezut ca e "doar nebuna". Dar, in ciuda dubiilor si a negativismului din jurul ei, ea a stiut ca a avut dreptate, atunci cand afacerea a evoluat de la 0 la o cifra de afaceri de 5 miliarde si jumatate de dolari. Sfatul pe care Kullman il da celor care intampina rezistenta atunci cand iau decizii dificile este: "Continua sa te reinventezi."
La inceputul carierei, Liz Smith, care ulterior a devenit presedinte al companiei Avon Products, se ocupa de brandul Jell-O, al gigantului Kraft Foods, atunci cand a hotarat sa se transfere la o mica firma americana de import, care avea legaturi cu un achizitor european. Ea spunea ca toti au crezut-o nebuna, dar ea stia ca are nevoie de experienta in vanzari si in distributia globala si ca, facand lucruri neasteptate si nelasandu-se invinsa de critici, a obtinut ceea ce ii trebuia.
Succesul inseamna sporirea capacitatilor si a abilitatilor pe toate liniile si in toate directiile, pentru a ne elibera fortele interioare. Promovarea, banii si contactele pe care ni le facem sunt imaginile si formele fizice ale starilor mentale care le produc.
Viata inseamna a acumula. Adauga sanatate, putere, intelepciune, cunoastere si credinta vietii tale, prin studierea legilor mintii si ale subconstientului. Spune: "Ceea ce este bun curge prin mine fara incetare, neobosit, voios si deplin" si bogatiile lui Dumnezeu vor curge in mintea ta deschisa si receptiva.
Cabinet de hipno-psihoterapie Boghianu Nicoleta
Recomandă acest cabinet