Capacitati parapsihologice
Capacitati parapsihologice
Ati avut vreodata vreo presimtire care s-a dovedit a fi corecta? Ati stiut vreodata cine se afla la celalalt capat al firului inainte de a ridica receptorul telefonului? Ati avut vreodata vreun impuls de a face sau de a nu face ceva anume - ulterior descoperind ca ar fi trebuit sa dati ascultare acelui sentiment?
Ati avut vreodata o experienta care v-a lasat impresia ca ati mai trait-o o data, fiind sigur in acelasi timp ca, de fapt, nu este asa? Acest fenomen se numeste deja-vu si este o experienta paranormala in adevaratul sens al cuvantului. Ea poate datora uneia dintre urmatoarele cauze:
- Ati avut aceeasi experienta sau una asemanatoare intr-o viata anterioara. Mintea dumneavoastra are la dispozitie informatii legate de o multitudine de vieti trecute. Trecerea printr-o experienta poate determina aparitia amintirilor legate de ea.
- Mintea dumneavoastra "a privit" inainte in timp si a inregistrat experienta. Apoi, cand ati trait-o cu adevarat, ea vi s-a parut a fi o reluare.
Daca ati trait vreodata momente ca acelea descrise mai inainte, daca ati avut o previziune sau un presentiment, ati avut una dintre cele mai simple si fundamentale experiente paranormale, pe care am putea-o atribui celui de-al saselea simt.
Groapa
In timpul Primului Razboi Mondial, Shorty a petrecut 18 luni in linia intai. Iata ce experienta de tip paranormal a avut in timpul unei lupte.
Shorty impreuna cu 8 tovarasi de-ai sai erau inghesuiti intr-o imensa groapa facuta de un obuz, fiind astfel la adapost de focurile pustilor automate ce rapaiau impanzind cerul de deasupra lor.
La un moment dat, Shorty s-a simtit dintr-o data nelinistit. Simtea un impuls irezistibil de a iesi din adapost, chiar daca, din punct de vedere logic, nu avea nici un sens sa paraseasca locul ce-i oferea siguranta.
"Nu iesi, Shorty!", l-au sfatuit camarazii. "Te vor omora".
O forta nevazuta l-a facut totusi pe Shorty sa se tarasca pe burta afara din groapa. Stia ca gloantele zburau la numai cativa cm deasupra lui. S-a mai tarat vreo suta de metri catre o buturuga - tot ce mai ramasese dintr-un copac falnic - si s-a asezat in spatele acesteia, la adapost de focurile trase de inamic.
S-a intors sa arunce o privire inapoi, spre locul de unde plecase, chiar in momentul in care un obuz al artileriei exploda vechea panie de obuz. Toti tovarasii sai au fost ucisi.
Shorty ascultase de constiinta sa superioara, ceea ce l-a scapat de moarte.
Tineti seama intotdeauna de presimtirile dumneavoastra, ascultati vocea interioara si multumiti pentru ceea ce vi se ofera.
Stari alterate ale constiintei
Hipnoza este o metoda cu ajutorul careia puteti sa va modificati starea constiintei pentru a atinge un anume scop. Si prin meditatie se poate obtine acelasi rezultat. De asemenea, prin rugaciune. Probabil ca mai exista si alte posibilitati. Oricum s-ar numi, ele functioneaza destul de bine daca intelegeti ceea ce faceti si practicati cu incredere.
Exista 2 tipuri de stari alterate ale constiintei: unul daunator si altul benefic.
Cel daunator este produs de alcool si droguri. In aceasta stare nu va mai puteti controla, chiar daca aveti impresia ca puteti. Sunteti in pericol din punct de vedere fizic si mental. Sanatatea va este in pericol si, in plus, s-ar putea, spre oroarea dumneavoastra, sa ajungeti "posedat" de o alta entitate inteligenta.
Vom vorbi numai despre acel tip de stare ce va poate fi de mare ajutor. Am fost inzestrati de catre Creator astfel incat sa ne putem folosi de starile alterate ale constiintei spre binele nostru. Traim aceste stari alterate in fiecare zi a existentei noaste si ele se pot instala in mod spontan. Aceasta stare alterata a constiintei pe care o consideram avand caracter benefic se obtine fara ajutorul vreunui drog sau medicament. Se obtine prin folosirea capacitatii de a controla propria minte.
Deseori, se crede ca hipnoza ar fi ultima cucerire in domeniul folosirii mentalului cu scopul de a rezolva diverse probleme. De ex, un fumator este supus hipnozei si se lasa de fumat. O persoana este hipnotizata si nu mai simte durerea in timpul unei interventii chirurgicale. Un ratat este hipnotizat si devine un castigator. Ce anume poate determina evenimente atat de spectaculoase cum sunt cele mentionate?
Mintea este un zgarie-nori
Un zgarie-nori este o cladire foarte inalta din otel, ciment si sticla. Are o temelie si multe etaje. La fiecare etaj se gaseste altceva, iar un lift va poate duce oriunde doriti.
Mintea dumneavoastra seamana cu un zgarie-nori, are deci o fundatie si multe etaje. Fiecare etaj este reprezentat de un alt nivel de perceptie - constaient, subconstient si supraconstient -, un alt nivel de cunostinte si aptitudini. Spre deosebire de otelul, cimentul si sticla dintr-o cladire, mintea consta in energie pura si inteligenta. Liftul este reprezentat de capacitatea dumneavoastra dobandita de a ajunge la orice nivel al mintii, dupa bunul plac.
Cum se ajunge la nivelul dorit
Pentru a atinge nivelurile superioare din acest zgarie-nori mental trebuie sa invatati sa reduceti frecventa undelor emise de creier pana cand veti ajunge acolo unde doriti. Acest lucru se poate reliza prin tehnici simple de relaxare si vizualizare.
Frecventa creierului are nenumarate variatii in cursul unei zile, in functie de necesitati. Momentul cel mai evident si cel mai familiar este acela cand mergem noaptea la culcare. In momentul in care va intindeti punand capul pe perna si inchizand ochii, creierul emite automat unde cu frecventa redusa, pentru ca dumneavoastra sa va puteti odihni, sa visati si sa va refaceti. Somnul este necesar pentru a ne mentine sanatatea si echilibrul mental si fizic.
In 1929, Hans Berger a descoperit cu ajutorul electroencefalografului ca atunci cand o persoana inchide ochii, creierul incepe sa genereze constant unde cu o frecventa cuprinza intre 8 si 12 Hz. El a dat acestor unde cerebrale numele de unde alfa. Ulterior au mai fost descoperite si alte tipuri de unde cerebrale ce au fost numite teta, beta si delta.
Undele beta. Cand suntem treji si ne desfasuram obisnuitele noastre activitati, creierul functioneaza mai ales intre limitele de frecventa ale undelor beta, adica de la aproximativ 12-15 Hz in sus, majoritatea activitatilor desfasurandu-se la o frecventa a undelor de aproximativ 20-25 Hz. Este acel nivel al mintii noastre pe care il numim constient. La acest nivel gandim, rationam si ne vedem de treburile noastre cotidiene.
Undele alfa. Activitatea cerebrala caracterizata de aparitia undelor alfa se desfasoara la o frecventa de la 6 pana la 14 Hz. La acest nivel apar visurile cu ochii deschisi si cele nocturne. Majoritatea experientelor hipnotice, precum si unele experiente paranormale au loc la acelasi nivel, adica la nivelul undelor alfa.
Undele teta. Intre aproximativ si 8 Hz ne aflam la nivelul undelor teta. Se pare ca experientele noastre emotionale se inregistreaza la acest nivel. In plus, acesta este un interval incepand de la care va puteti angaja in experiente paranormale.
Undele delta. Frecvente situate sub 4 sau 5 Hz se intalnesc in starea de inconstienta completa, starea undelor delta.
Ciclurile somnului. Cand va ia somnul, creierul trece rapid de la frecventa undelor beta, prin alfa si teta, pana la frecventa undelor delta, nivel la care ramane stabil pentru scurt timp. In mod normal, trecerea de la undele beta la delta se face in 30 de minute, dupa care ramaneti la nivelul delta timp de 30 pana la 90 de minute. La un moment dat, frecventa cerebrala creste pana la nivelul teta, apoi pana la nivelul alfa, timp in care veti visa. Dupa primul vis frecventa cerebrala revine la nivelul teta, apoi iarasi creste pana la nivelul alfa, cand veti visa din nou. Pe durata unui somn de 8 ore puteti petrece 30-90 de minute in delta, 30-60 de minute in teta, iar restul timpului in alfa.
Aceasta este o ilustrare a ciclurilor ce au loc pe parcursul somnului. Ele difera de la persoana la persoana si, in cazul aceleiasi persoane, chiar de la o noapte la alta.
Este important sa intelegem ca starile alterate ale constiintei sunt de fapt fenoment naturale, care ni se intampla in fiecare zi.
Chiar cand sunteti in stare de veghe, creierul comuta emitand unde alfa si teta pentru scurte intervale de timp. De ex., atunci cand va loviti la deget in timp ce bateti un cui, creierul comuta pe unde alfa pentru a inregistra durerea. La fel se intampla atunci cand invatati si incercati sa memorati ceva anume: priviti in gol pentru a inregistra informatia respectiva, timp in care sunt emise undele cerebrale alfa.
Obtinerea starilor alterate ale constiintei. Este foarte simplu. Pentru a deveni medium este suficient sa invatati cum puteti face sa determinati creierul sa comute, producand astfel unde alfa sau teta si cum sa ramaneti in aceasta stare fara a adormi. Desi aceste tehnici sunt usor de descris, insusirea lor necesita efort si disciplina. In plus, a deveni medium inseamna mai mult decat simpla insusire a unor tehnici.
Vizualizarea. Secretul obtinerii undelor cerebrale teta si al folosirii starii specifice lor pentru realizarea experientelor paranormale este vizualizarea.
Mintea. Ce anume este mintea reprezinta tocmai lucrul cel mai greu de inteles pentru o marte parte dintre noi. Oamenii sustin adesea ca mintea si creierul ar fi unul si acelasi lucru. Dar este o conceptie gresita.
Creierul este un ansamblu de "componente" - celule nervoase, vase de sange, nervi, substante chimice - protejate de craniul nostru. Creierul este un fel de super-computer. El poate tine minte, poate rationa si poate desfasura fel de fel de "vrajitorii" mentale. Cand "recipientul" nostru - corpul fizic - moare, creierul moare impreuna cu el.
Mintea este ansamblul energiei inteligente care ne reprezinta. In timp ce creierul este adapostit in "containerul" fizic, mintea se foloseste de el. Mintea nu apartine domeniului fizic, ci tine de lumea spirituala sau parapsihologica si nu moare niciodata.
Ati avut vreodata vreo presimtire care s-a dovedit a fi corecta? Ati stiut vreodata cine se afla la celalalt capat al firului inainte de a ridica receptorul telefonului? Ati avut vreodata vreun impuls de a face sau de a nu face ceva anume - ulterior descoperind ca ar fi trebuit sa dati ascultare acelui sentiment?
Ati avut vreodata o experienta care v-a lasat impresia ca ati mai trait-o o data, fiind sigur in acelasi timp ca, de fapt, nu este asa? Acest fenomen se numeste deja-vu si este o experienta paranormala in adevaratul sens al cuvantului. Ea poate datora uneia dintre urmatoarele cauze:
- Ati avut aceeasi experienta sau una asemanatoare intr-o viata anterioara. Mintea dumneavoastra are la dispozitie informatii legate de o multitudine de vieti trecute. Trecerea printr-o experienta poate determina aparitia amintirilor legate de ea.
- Mintea dumneavoastra "a privit" inainte in timp si a inregistrat experienta. Apoi, cand ati trait-o cu adevarat, ea vi s-a parut a fi o reluare.
Daca ati trait vreodata momente ca acelea descrise mai inainte, daca ati avut o previziune sau un presentiment, ati avut una dintre cele mai simple si fundamentale experiente paranormale, pe care am putea-o atribui celui de-al saselea simt.
Groapa
In timpul Primului Razboi Mondial, Shorty a petrecut 18 luni in linia intai. Iata ce experienta de tip paranormal a avut in timpul unei lupte.
Shorty impreuna cu 8 tovarasi de-ai sai erau inghesuiti intr-o imensa groapa facuta de un obuz, fiind astfel la adapost de focurile pustilor automate ce rapaiau impanzind cerul de deasupra lor.
La un moment dat, Shorty s-a simtit dintr-o data nelinistit. Simtea un impuls irezistibil de a iesi din adapost, chiar daca, din punct de vedere logic, nu avea nici un sens sa paraseasca locul ce-i oferea siguranta.
"Nu iesi, Shorty!", l-au sfatuit camarazii. "Te vor omora".
O forta nevazuta l-a facut totusi pe Shorty sa se tarasca pe burta afara din groapa. Stia ca gloantele zburau la numai cativa cm deasupra lui. S-a mai tarat vreo suta de metri catre o buturuga - tot ce mai ramasese dintr-un copac falnic - si s-a asezat in spatele acesteia, la adapost de focurile trase de inamic.
S-a intors sa arunce o privire inapoi, spre locul de unde plecase, chiar in momentul in care un obuz al artileriei exploda vechea panie de obuz. Toti tovarasii sai au fost ucisi.
Shorty ascultase de constiinta sa superioara, ceea ce l-a scapat de moarte.
Tineti seama intotdeauna de presimtirile dumneavoastra, ascultati vocea interioara si multumiti pentru ceea ce vi se ofera.
Stari alterate ale constiintei
Hipnoza este o metoda cu ajutorul careia puteti sa va modificati starea constiintei pentru a atinge un anume scop. Si prin meditatie se poate obtine acelasi rezultat. De asemenea, prin rugaciune. Probabil ca mai exista si alte posibilitati. Oricum s-ar numi, ele functioneaza destul de bine daca intelegeti ceea ce faceti si practicati cu incredere.
Exista 2 tipuri de stari alterate ale constiintei: unul daunator si altul benefic.
Cel daunator este produs de alcool si droguri. In aceasta stare nu va mai puteti controla, chiar daca aveti impresia ca puteti. Sunteti in pericol din punct de vedere fizic si mental. Sanatatea va este in pericol si, in plus, s-ar putea, spre oroarea dumneavoastra, sa ajungeti "posedat" de o alta entitate inteligenta.
Vom vorbi numai despre acel tip de stare ce va poate fi de mare ajutor. Am fost inzestrati de catre Creator astfel incat sa ne putem folosi de starile alterate ale constiintei spre binele nostru. Traim aceste stari alterate in fiecare zi a existentei noaste si ele se pot instala in mod spontan. Aceasta stare alterata a constiintei pe care o consideram avand caracter benefic se obtine fara ajutorul vreunui drog sau medicament. Se obtine prin folosirea capacitatii de a controla propria minte.
Deseori, se crede ca hipnoza ar fi ultima cucerire in domeniul folosirii mentalului cu scopul de a rezolva diverse probleme. De ex, un fumator este supus hipnozei si se lasa de fumat. O persoana este hipnotizata si nu mai simte durerea in timpul unei interventii chirurgicale. Un ratat este hipnotizat si devine un castigator. Ce anume poate determina evenimente atat de spectaculoase cum sunt cele mentionate?
Mintea este un zgarie-nori
Un zgarie-nori este o cladire foarte inalta din otel, ciment si sticla. Are o temelie si multe etaje. La fiecare etaj se gaseste altceva, iar un lift va poate duce oriunde doriti.
Mintea dumneavoastra seamana cu un zgarie-nori, are deci o fundatie si multe etaje. Fiecare etaj este reprezentat de un alt nivel de perceptie - constaient, subconstient si supraconstient -, un alt nivel de cunostinte si aptitudini. Spre deosebire de otelul, cimentul si sticla dintr-o cladire, mintea consta in energie pura si inteligenta. Liftul este reprezentat de capacitatea dumneavoastra dobandita de a ajunge la orice nivel al mintii, dupa bunul plac.
Cum se ajunge la nivelul dorit
Pentru a atinge nivelurile superioare din acest zgarie-nori mental trebuie sa invatati sa reduceti frecventa undelor emise de creier pana cand veti ajunge acolo unde doriti. Acest lucru se poate reliza prin tehnici simple de relaxare si vizualizare.
Frecventa creierului are nenumarate variatii in cursul unei zile, in functie de necesitati. Momentul cel mai evident si cel mai familiar este acela cand mergem noaptea la culcare. In momentul in care va intindeti punand capul pe perna si inchizand ochii, creierul emite automat unde cu frecventa redusa, pentru ca dumneavoastra sa va puteti odihni, sa visati si sa va refaceti. Somnul este necesar pentru a ne mentine sanatatea si echilibrul mental si fizic.
In 1929, Hans Berger a descoperit cu ajutorul electroencefalografului ca atunci cand o persoana inchide ochii, creierul incepe sa genereze constant unde cu o frecventa cuprinza intre 8 si 12 Hz. El a dat acestor unde cerebrale numele de unde alfa. Ulterior au mai fost descoperite si alte tipuri de unde cerebrale ce au fost numite teta, beta si delta.
Undele beta. Cand suntem treji si ne desfasuram obisnuitele noastre activitati, creierul functioneaza mai ales intre limitele de frecventa ale undelor beta, adica de la aproximativ 12-15 Hz in sus, majoritatea activitatilor desfasurandu-se la o frecventa a undelor de aproximativ 20-25 Hz. Este acel nivel al mintii noastre pe care il numim constient. La acest nivel gandim, rationam si ne vedem de treburile noastre cotidiene.
Undele alfa. Activitatea cerebrala caracterizata de aparitia undelor alfa se desfasoara la o frecventa de la 6 pana la 14 Hz. La acest nivel apar visurile cu ochii deschisi si cele nocturne. Majoritatea experientelor hipnotice, precum si unele experiente paranormale au loc la acelasi nivel, adica la nivelul undelor alfa.
Undele teta. Intre aproximativ si 8 Hz ne aflam la nivelul undelor teta. Se pare ca experientele noastre emotionale se inregistreaza la acest nivel. In plus, acesta este un interval incepand de la care va puteti angaja in experiente paranormale.
Undele delta. Frecvente situate sub 4 sau 5 Hz se intalnesc in starea de inconstienta completa, starea undelor delta.
Ciclurile somnului. Cand va ia somnul, creierul trece rapid de la frecventa undelor beta, prin alfa si teta, pana la frecventa undelor delta, nivel la care ramane stabil pentru scurt timp. In mod normal, trecerea de la undele beta la delta se face in 30 de minute, dupa care ramaneti la nivelul delta timp de 30 pana la 90 de minute. La un moment dat, frecventa cerebrala creste pana la nivelul teta, apoi pana la nivelul alfa, timp in care veti visa. Dupa primul vis frecventa cerebrala revine la nivelul teta, apoi iarasi creste pana la nivelul alfa, cand veti visa din nou. Pe durata unui somn de 8 ore puteti petrece 30-90 de minute in delta, 30-60 de minute in teta, iar restul timpului in alfa.
Aceasta este o ilustrare a ciclurilor ce au loc pe parcursul somnului. Ele difera de la persoana la persoana si, in cazul aceleiasi persoane, chiar de la o noapte la alta.
Este important sa intelegem ca starile alterate ale constiintei sunt de fapt fenoment naturale, care ni se intampla in fiecare zi.
Chiar cand sunteti in stare de veghe, creierul comuta emitand unde alfa si teta pentru scurte intervale de timp. De ex., atunci cand va loviti la deget in timp ce bateti un cui, creierul comuta pe unde alfa pentru a inregistra durerea. La fel se intampla atunci cand invatati si incercati sa memorati ceva anume: priviti in gol pentru a inregistra informatia respectiva, timp in care sunt emise undele cerebrale alfa.
Obtinerea starilor alterate ale constiintei. Este foarte simplu. Pentru a deveni medium este suficient sa invatati cum puteti face sa determinati creierul sa comute, producand astfel unde alfa sau teta si cum sa ramaneti in aceasta stare fara a adormi. Desi aceste tehnici sunt usor de descris, insusirea lor necesita efort si disciplina. In plus, a deveni medium inseamna mai mult decat simpla insusire a unor tehnici.
Vizualizarea. Secretul obtinerii undelor cerebrale teta si al folosirii starii specifice lor pentru realizarea experientelor paranormale este vizualizarea.
Mintea. Ce anume este mintea reprezinta tocmai lucrul cel mai greu de inteles pentru o marte parte dintre noi. Oamenii sustin adesea ca mintea si creierul ar fi unul si acelasi lucru. Dar este o conceptie gresita.
Creierul este un ansamblu de "componente" - celule nervoase, vase de sange, nervi, substante chimice - protejate de craniul nostru. Creierul este un fel de super-computer. El poate tine minte, poate rationa si poate desfasura fel de fel de "vrajitorii" mentale. Cand "recipientul" nostru - corpul fizic - moare, creierul moare impreuna cu el.
Mintea este ansamblul energiei inteligente care ne reprezinta. In timp ce creierul este adapostit in "containerul" fizic, mintea se foloseste de el. Mintea nu apartine domeniului fizic, ci tine de lumea spirituala sau parapsihologica si nu moare niciodata.
Cabinet de hipno-psihoterapie Boghianu Nicoleta
Recomandă acest cabinet