Dezvoltarea personală a copilului/tânărului în era digitală
Caracteristici eveniment:
- Tip: Curs dezvoltare personală
- Target: Copii
- Data: 01-02-2021
- Locație: Constanta
Omenirea a pornit pe un drum fără întoarcere. Suntem obligați să identificăm cele mai adecvate instrumente prin intermediul cărora să funcționăm în spațiul online. Cronometrul a pornit.
DEZVOLTAREA PERSONALĂ A COPILULUI/TÂNĂRULUI ÎN ERA DIGITALĂ
Copiii noștri au nevoie de o reziliență online, pentru a avea grijă de ei înșiși și de o cetățenie digitală, pentru a se îngriji de lumea din jurul lor. Vă propun, înscrierea copilului/tânărului dumneavoastră într-un grup terapeutic, care va îndruma copilul/tânărul, spre utilizarea mediului social din spațiul online intr-o manieră adecvată grupei de vârstă din care face parte.
Modalitate de lucru: se construiesc cadre de lucru formate din 12 copii/tineri aflați în aceeași etapă de dezvoltare.
Se desfășoară săptămânal: în fiecare zi de luni - grupa copiilor cu vărsta cuprinsă între 05- 07 ani, între orele 16.00-17.50; începând din 01 februarie 2021 până în data de 20 decembrie 2021; în fiecare zi de luni - grupa copiilor cu vărsta cuprinsă între 08- 10 ani, între orele 18.00-19.50; începând din 01 februarie 2021 până în data de 20 decembrie 2021;
în fiecare zi de marți - grupa tinerilor cu vârsta cuprinsă între 11 - 14 ani, între orele 18.00 - 19.50, începând din 02 februarie 2021 până în data de 21 decembrie 2021;
Înscrierea se realizează în limita a 12 locuri disponibile/grup, până vineri 22 ianuarie 2021, la tel. 0727665277, persoană de contact Iulia Buzan.
Loc de desfășurare: sediul Cabinetului individual de psihologie Iulia Buzan, din Bdul Tomis nr 99 bl S0 sc C et 1 ap 34.
Valoare: 100 lei/ săptămână
Psihoterapeut: Iulia Buzan
Părinții noștri se îngrijorau că ne uitam prea mult la televizor. Părinții de astăzi se preocupă de rătăcirile copiilor în spațiul online. Cu toții ne întrebăm dacă tehnologia nu le va diminua cumva curiozitatea intelectuală și dacă interesul față de jocurile video nu-l va depăși pe cel față de interacțiunile din viața reală. Siguranța și spațiul intim sunt, de asemenea, preocupări extrem de importante. Copiii noștri trebuie să afle cum să navigheze prin această lume - și, ca părinți, trebuie să știm cum să-i îndrumăm și să transformăm internetul într-o sursă de experiențe pozitive. Utilizarea socializării online pare să urmărească un parcurs de dezvoltare bine delimitat. Totul începe cu mesaje de tip SMS simple, e-mailuri, schimburi și jocuri. Se trece apoi la site-uri de partajare foto și video ca Instagram și Snapchat. După ce copii învață să citească și să folosească tastatura în mod rudimentar, sunt gata pentru primele lor interacțiuni sociale online. De aici încolo, pot participa la site-uri și jocuri online care le dau ocazia de a juca și a comunica cu alte persoane din spațiul online.